DNA a trimis Senatului documentele în cazul senatorilor Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu

DNA a trimis Senatului documentele în cazul senatorilor Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis marți Senatului copiile celor patru volume cu actele de urmărire penală în cazul senatorilor Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu.

"Ca răspuns la solicitarea din data de 30 octombrie, formulată de Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări din cadrul Senatului, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a transmis (...) către Senat copii a patru volume conținând acte de urmărire penală relevante, în ceea ce privește faptele pentru care sunt cercetați Ecaterina Andronescu și Petru Șerban Mihăilescu", informează un comunicat al DNA remis marți AGERPRES.

Comisia juridică din Senat a dat marți raport de admitere privind solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu.

Potrivit unor surse oficiale, raportul a avut 8 voturi pentru, unul împotrivă și o abținere.

Faptele pentru care este cercetată Ecaterina Andronescu, în prezent senator, se referă la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru, iar senatorul Șerban Mihăilescu este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani în perioada în care avea calitatea de ministru.

Ecaterina Andronescu a fost ministru al Educației și Cercetării în perioadele 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003 și 22 decembrie 2008 — 1 octombrie 2009 și ministru al Educației, Cercetării și Inovării în perioada 2008-2012, în timp ce Șerban Mihăilescu a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 — octombrie 2003.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis pe 26 septembrie procurorului general al României referatul în vederea sesizării președintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaților și a Parlamentului European pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de nouă persoane, printre care Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, pentru fapte care ar fi fost săvârșite în perioada în care au îndeplinit funcția de ministru.

Cei doi sunt cercetați de DNA în dosarul licențelor IT. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria