A EXPLODAT RAHATUL din TELEVIZIUNI/INTERCEPTĂRI INCREDIBILE şi sume FABULOASE date de Vanghelie

A EXPLODAT RAHATUL din TELEVIZIUNI/INTERCEPTĂRI INCREDIBILE şi sume FABULOASE date de Vanghelie

Reținerea lui Marian Vanghelie scoate la iveală lucruri incredibile. Vanghelie avea relație cu mai mulți ziariști. Prin intermediul unora intervenea la președintele Klaus Iohannis, reiese din stenograme. În plus, Vanghelie dădea bani la anumite televiziuni. O parte a "comisionului" primit de Marian Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin, în contul acordării unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate în favoarea a două televiziuni, OTV şi B1 TV.

Informaţia apare în referatul prin care DNA solicită judecătorilor arestarea preventivă a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie.

"Un alt mod de plată al 'comisionului' de către suspectul Dumitru Marin l-a constituit încheierea şi plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel. Astfel, în anul 2009, la solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societăţile controlate de către Dumitru Marin au încheiat contracte de publicitate în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro în favoarea societăţii Ocram Televiziune SRL (operatorul postului de televiziune OTV), controlată de Diaconescu Dan, persoană apropiată inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de către această din urmă societate comercială, fiind în schimb plătite de cele dintâi)", se arată în referat.

"De asemenea, l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, Premier Palace SRL a încheiat contracte de publicitate în valoare de aproximativ 200.000 de euro în favoarea societăţii B1 TV Channel SRL (operatorul postului de televiziune B1 TV)", se mai spune în documentul procurorilor.

Interceptări

Marian Vanghelie își folosea puterea pentru a-l convinge pe Klaus Iohannis să-l ajute pe el și pe alți prieteni în diferite situații. Asta reiese din înregistrările telefonice din dosarul întocmit de procurori.

 În plus, numele lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV este și el vehiculat de Vanghelie pentru că Iohannis ar avea nevoie de sprijinul primarului pentru ca PNL să aibă majoritate în Senat.

Inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declaraţii favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca – prin intermediul jurnalistului Rareş Bogdan - să exercite presiuni asupra preşedintelui ţării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influenţa cercetările în prezenta cauză:

...........................................................................................................................

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să... să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu... Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină... Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: ”Da, domn'e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.” Și dacă vrei... Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să... pentru că te sperii... că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu RAREȘ, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la IOHANNIS, înțelegi? Că eu am o... țin relația prin RAREȘ BOGDAN cu IOHANNIS, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.

DINU MARIANA CARLA: Am înțeles!

Citește și: Vanghelie declaratie amenintatoare la ICCJ: Am un loc la mine in celula pentru ei

............................................................................................................................

DINU MARIANA CARLA: N-a venit?

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la... mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la IOHANNIS acasă. Deci, eu o să încerc să opresc căcatul ăsta, da' problema... am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai, să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc, că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți... discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu... Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibi! Spune-mi, nu ți-au zis să mă... vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ...[neinteligibil]... în, în tine stă, în tine stă pentru... Tu... dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva.

............................................................................................................................

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Nu știu ...[neinteligibil]... încredere în mine.

DINU MARIANA CARLA: ...[neinteligibil]... sunt speriată, nu mai știu.

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu îți dau avocat, îți dau aia... mă ocup de tot. ”Eu una dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă.” Ei, cred că, pe bătăliile astea politice, vor să ajungă la mine. Eu, una, eu sunt și în to... am o grămadă de relații, am tot. Dar dacă m-ai mă ia și pe mine și mă încurcă. Ai înțeles?

DINU MARIANA CARLA: Am înțeles!

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu pot să chem în seara asta, chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ...[neinteligibil-vorbește în șoaptă]..


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

2 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”