ACL a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, AEP şi BEC, după ce a identificat nereguli în completarea tabelelor electorale din Sectorul 2 al Capitalei

ACL a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, AEP şi BEC, după ce a identificat nereguli în completarea tabelelor electorale din Sectorul 2 al Capitalei
Alianta Crestin-Liberala a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Autoritatea Electorala Permanenta si la Biroul Electoral Central sesizari referitoare la neregulile identificate in legatura cu completarea tabelelor electorale in sectiile de votare din Sectorul 2 al municipiului Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa transmis sambata de Biroul de presa al PNL.

ACL sustine ca in urma verificarii tabelelor electorale ce au fost completate la mai multe sectii de votare a constatat o serie de nereguli grave ce conduc la suspiciuni de frauda.

"In aceste tabele electorale au fost inscrise date false sau inexacte, cum sunt CNP-uri inexistente sau serii de acte de identitate ce nu corespund cu adresa de domiciliu. Mai mult decat atat, din analiza acestor date a rezultat ca presedintii sectiilor de votare au inscris in aceste tabele si au permis votul mai multor persoane care fie aveau domiciliul in alt sector din municipiul Bucuresti, fie au votat pe baza pasaportului turistic desi aveau domiciliul in Romania", se arata in comunicat.

ACL cere Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, AEP si BEC ca "in conformitate cu art. 55 litera a) din Legea 370/2004, si coroborat cu aspectele semnalate, sa efectueze in regim de urgenta verificari cu privire la cele semnalate si sa dispuna la aplicarea masurilor legale care se impun".


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze