ADEVĂRATUL PSD/La TELEVIZOR îți PLÂNGE de MILĂ, la UMBRA CODRULUI îți DĂ cu PARUL în CAP

ADEVĂRATUL PSD/La TELEVIZOR îți PLÂNGE de MILĂ, la UMBRA CODRULUI îți DĂ cu PARUL în CAP

Incidentul petrecut în Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului, soldat cu agresarea unei echipe de investigatori de către un patron penal și un consilier local PSD demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, fățărnicia partidului condus de curvuța roșie Ponta. Fățărnicie manifestată și în raport cu atitudinea față de cei care-și bagă nasul în afacerile necurate dar și în raport cu neregulile silvice și protejarea mediului. La televizor, pesediștii sunt frații tăi, la umbra nopții, în Parlament, siluesc legile anticorupție. Iar la umbra codrului, dacă-ți bagi nasul unde nu trebuie, se pun cu parul pe tine.

România Curată a intrat în posesia unei prime înregistrări cu incidentele de duminică, de pe Râul Alb, din Geoparcul Dinozaurilor, unde un grup de tineri, printre care și activistul de mediu Gabriel Păun, de la Agent Green, au fost atacați de un grup de oameni conduși de patronul firmei care vrea să construiască aici o microhidrocentrală. O altă înregistrare a fost urcată pe Youtube. Persoana accidentată grav de una dintre mașinile cu care tinerii au venit la fața locului, este chiar patronul firmei Abi Automotion, care vrea să construiască microhidrocentrala, Bocea Mihalache. Conform portalelor de justiție, Bocea Mihalache are dosar penal pentru șantaj, la Arad.

În prima înregistrare, se vede cum un grup de bărbați se îndreaptă spre mașina condusă de Alin Andrioni. De asemenea, se aude o voce feminină disperată și lovituri în mașină, în timp ce unul dintre ocupanții mașinii spune să se sune la 112.

”Jurnalista care ne însoțea are filmare de pe partea dreaptă, iar eu am filmare de pe partea stângă a mașinii (cea de mai sus – n.a.)”, ne-a declarat Alin Andrioni. ”Se vede clar cum atacatorii iau bolovani în mână și cum îi aruncă în mașină (vezi înregistrarea de mai jos – n.a.). Erau 4-5 oameni care atacau o mașină și 4-5 oameni pe cealalată mașină. Ambele mașini au fost expertizate și s-au constatat lovituri de bolovani, urme ale unui atac clar. În nebunia aia… Eu regret că s-a întâmplat, că până la urmă e vorba de un om. Regret că probabil l-am călcat cu roata din spate, dar chiar a fost involuntar și fără nicio intenție. Asta s-a întâmplat în momentul în care eram atacat simultan de 4-5 oameni, din toate părțile și eram în viraj maxim dreapta spre a ne putea întoarce spre drumul de ieșire din clinciul respectiv și să fugim, dat fiind că eram atacați din toate direcțiile. Intenția noastră era să plecăm într-o zonă cu semnal să putem anunța poliția, fiindcă deja se adunaseră în jurul nostru vreo 12-14 oameni. Trebuie reținut că omul ăsta m-a atacat. Când a sărit pe capota mea și-a asumat un risc, ceea ce din păcat s-a și întâmplat, din moment ce eram angajat într-o manevră șoferistică. El n-avea ce să caute acolo. Din poziția de patron al firmei nu vii cu bătăuși. Asta nu e atitudine de patron de firmă, să vii cu atacatori și să sari pe capota mașinii. Fiind implicat în protecția mediului și eu am fost în multe anchete, au fost zone cu discuții, dar nimeni n-a avut tupeul ăsta să sară să ne măcelărească”, a mai spus Andrioni.

Bogdan Todoran (Nostra Silva), despre atacul asupra șefului asociației Agent Green: Din grupul de bătăuși făcea parte și un consilier local al PSD 

Bogdan Todoran, președintele Nostra Silva, Federația Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România, a comentat luni, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, faptul că Gabriel Păun, șeful asociației Agent Green, a ajuns la spital după ce a fost atacat de mai multe persoane în timp ce încerca să se documenteze despre proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Georparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului. 

Bogdan Todoran a declarat că unul dintre atacatori a ajuns și el la spital, după ce, în timpul altercației, roata unei mașini a trecut peste el.

”Violența aceasta planificată împotriva investigatorilor Agent Green, s-a întors împortriva celor care o plănuiseră. Patronul societății care dorește să dezvolte cele două micro-hidrocentrale în albia Râului Alb, încercând, alături de grupul său de atacatori, să deschidă portierele mașinii în care doi dintre investigatori încercau să se retragă din zonă, văzând violențele la care a fost supus Gabi Păun, au bătut cu pumnii în mașină și domnul acesta, Mihalache, a căzut sub mașină și cu roata din spate a trecut o mașină peste el”, a povestit Bogdan Todoran.

De asemenea, acesta a dezvăluit că în acest caz nu este vorba despre un conflict, ci de o ”corecție aplicată de un grup politico-financiar”.

”Nu este un conflict. Este o corecție pe care un grup politico-financiar a vrut să o aplice unor persoane care se aflau pe un drum forestier, nu pe o proprietate privată, așa cum se atestă ideea. Pe acel drum forestiers s-au oprit ca să pozeze panoul care era acolo montat pentru public”, a afirmat președintele Nostra Silva.

Întrebat de ce afirmă că este vorba despre un grup politico-financiar, Todoran a declarat că din grupul de bătăuși făcea parte și un consilier local al PSD.

”În acele filmări apare și un consilier local PSD. Este parte a grupului de bătăuși organizat și care venit acolo și care i-au luat la bătaie pe investigatori. Se numește Nelu Coman, consilier local PSD, în comuna Sălașu de Sus. Aseară la audieri, am aflat că domnul acesta este și angajatul societății care dorește să dezvolte cele două micro-hidrocentrale. De aceea am spus că este o implicare și politică și financiară a unui grup organizat mafiot”, a mai spus Bogdan Todoran.


Cum au fost fugăriți de agresori investigatorii


Gabriel Păun este acum în spital


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...