Antonescu, despre postarea premierului pe Facebook: Eu porţia de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o

Antonescu, despre postarea premierului pe Facebook: Eu porţia de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Sibiu, referindu-se la postarea premierului pe o reţea de socializare, că şi-a "consumat porţia de încredere" în Victor Ponta, dar nu crede că "unii politicieni intră când vor în politică şi pleacă atunci când vor".

Liderul PNL, Crin Antonescu , a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce părere are despre postarea premierului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu, mai întâi, nu comentez chestiuni care sunt scrise pe Facebook. Facebook-ul este o chestiune aproape intimă. Este, sigur, în epoca noastră de ultracomunicare şi în care nimeni nu mai garantează secretul corespondenţei oricum, un fel de jurnal intim. Cum îl folosesc unii politicieni şi consilierii lor e problema lor. Eu consider că e normal, în ce mă priveşte, să comentez, să declar, să mă refer la acte, la declaraţii politice ale primului-ministru, nu la ce scrie sau ce poze pune pe Facebook. Ca atare, eu, cu toate că s-ar putea face foarte multe comentarii, dar nu cred că ducem lipsă de anecdotică, de glume, de replici, încerc să mă concentrez pe lucruri serioase, nu mă interesează ce a fost", a răspuns el.

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta chiar se va retrage din politică la finalul anului, Antonescu a spus că nu crede că "unii politicieni intră când vor în politică şi pleacă când vor".

"Eu nu cred că unii politicieni intră când vor în politică şi pleacă când vor. De exemplu, eu am intrat când am vrut şi am să plec când am să vreau, aşa că nu are rost să fac eu pronosticuri în legătură cu ei. O să vă anunţ când o să plec, o să aflaţi când, cu ce motive şi de ce îmi închei activitatea politică. Mă tem pentru unii că mai durează, nu mult, aşa, cinci-zece ani", a spus Antonescu.

Când i s-a cerut să explice de ce susţine că Victor Ponta n-ar putea ieşi din politică, Antonescu a precizat: "N-am spus asta, nici n-am sugerat. Nu ştiu când, dacă şi cum, chiar nu ştiu, nu e treaba mea. Haideţi să fim optimişti, poate că nu o să iasă niciodată sau nu o să mai apuc eu, că nu o să mai trăiesc acum 80 de ani. E un om tânăr".

Întrebat dacă îl crede pe Victor Ponta, Antonescu a răspuns: "În general, nu".

"Eu am şi prin fire un set de reguli. E costisitor, poţi să pierzi mult, dar decât să fii prea suspicios şi să-i consideri pe toţi din capul locului mincinoşi şi după vreo doi-trei ani să zici «Stai, domnule, că ăsta e om serios», eu pornesc ,ca şi cu prezumţia de nevinovăţie, cu prezumţia de încredere. Eu porţia de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o", a încheiat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că în noiembrie, după câştigarea "ultimei bătălii", îşi doreşte să lase locul în politică altora, "mai tineri", iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa sa.

"În urmă cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcţia de şef al Corpului de Control al Guvernului! Şi atunci m-am gândit cu regret, dar şi cu mândrie, la cariera mea anterioară de magistrat, dar aşa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viaţă. Am încercat în toată această perioadă să folosesc poziţiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba în bine ţara în care eu şi familia mea ne-am născut şi în care o să trăim tot timpul, cu bune şi cu rele. Cred că acest an este cel mai greu dintre toţi anii de până acum (plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădari şi dezamăgiri) - dar şi miza sa este enormă!", scrie Ponta, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

El continuă spunând că "trebuie să punem capăt tranziţiei de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi!".

"În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea", încheie Ponta acest mesaj.

Întrebat de jurnalişti despre această postare, premierul Ponta, aflat, vineri după-amiază, la Sebeş, a refuzat să comenteze, spunând că a venit în Alba să vorbească doar despre investiţia Daimler.

"Astăzi pe drum până aici am scris ceva pe Facebook şi eram sigur că nimeni nu mă va întreba despre Daimler. Dar azi vorbesc numai despre Daimler", a afirmat Ponta.

La insistenţele jurnaliştilor, premierul a mai spus că nu a răspuns şi nu va răspunde la această întrebare.

Premierul Victor Ponta a participat, vineri după-amiază, la Sebeş, în judeţul Alba, la inaugurarea lucrărilor de construcţie pentru noua unitate de producţie Star Assembly a Star Transmission, parte a concernului Daimler.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...