Antonescu, despre PSD: I-am adus la guvernare şi l-am făcut pe Ponta din mai nimic ditamai premierul

Antonescu, despre PSD: I-am adus la guvernare şi l-am făcut pe Ponta din mai nimic ditamai premierul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Buzău, la Delegaţia Permanentă a partidului, că PSD a ajuns la guvernare cu sprijinul liberalilor, iar Victor Ponta a fost făcut din "mai nimic ditamai prim-ministru al României.

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

În discursul susţinut în faţa a peste 500 de membri PNL din judeţul Buzău, liderul liberal Crin Antonescu a criticat în termeni extrem de duri PSD şi conducerea formaţiunii social-democrate, spunând că că "nu a învăţat nimic din istoria propriului partid", adăugând că, dacă nu ar fi avut sprijinul PNL, PSD nu ar fi ajuns niciodată la guvernare.

"Cu inima curată, cu bună-credinţă, ne-am dat mâna cu acest partid, cu PSD, în speranţa că au învăţat ceva din istoria ultimilor ani, că au un conducător şi o echipă tânără care au învăţat din istoria propriului partid, am sperat că după această perioadă a regimului Băsescu nimănui nu-i va mai da prin cap să facă tot ce au făcut oamenii lui Băsescu cu România. L-am făcut pe Ponta prim-ministru, fără noi nici PSD, şi nici Ponta nu ar fi venit la guvernare. Ce a făcut PSD mai departe? Ce ştiau, nu au învăţat nimic, nu au nici cel mai mic sentiment de corectitudine, de recunoştinţă faţă de nişte oameni care i-au sprijinit când le era greu, când erau în opoziţie, când erau nedreptăţiţi de regimul Băsescu. I-am adus la guvernare şi l-am făcut pe Ponta din mai nimic ditamai prim-ministrul", a declarat, la Buzău, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a spus că a pornit în alianţa cu PSD "cu inima deschisă", iar şansa pe care USL i-o putea da României "se întâlneşte la 20 - 30 de ani sau chiar mai mult", însă totul s-ar fi destrămat pentru că "PSD nu a suportat existenţa unui PNL puternic", iar "PNL trebuia să se transforme în văzul tuturor într- un PC un pic mai mare".

Antonescu a mai declarat că din acest motiv USL s-a destrămat, iar PNL nu ar datora nimic foştilor săi colegi de alianţă.

"Nu-mi pare rău că am făcut aceste lucruri, regimul Băsescu şi cel al PDL, pe atunci unit, trebuiau înlăturate, nu mi pare rău că ne-am ţinut cuvântul faţă de un partener politic, PSD, nu-mi pare rău că nu am avut gânduri ascunse, că am pornit cu inima deschisă şi cu mâna întinsă pentru că am făcut astea pentru un viitor mai bun al României.(…) Dar, nu s-a putut pentru că oricâte a acceptat PNL, şi a acceptat foarte multe din dorinţa de a fi împreună, s-a ajuns în punctul în care PSD ne-a arătat foarte clar că nu suportă existenţa unui PNL puternic, nu aveau de gând să respecte angajamentele luate împreună. PNL trebuia să se transforme într-un PC un pic mai mare, acest lucru nu ne-a convenit. Am încheiat alianţa pe picior de egalitate, le-am dat credibilitate, am pus blazonul şi istoria partidului. Nu le datorăm nimic, ne-am achitat de toate angajamentele faţă de ei. Nu avem dreptul să lăsăm un partid care este cel mai prestigios din istoria României să fie călcat în picioare de nişte oameni care au dovedit că n au învăţat nimic, fac tot ce făceau până-n 2004", a spus Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a adăugat că în acest moment PNL se află într-un moment în care "mulţi îi cântă prohodul”.

"Ne aflăm într-un moment în care foarte mulţi ne cântă prohodul, ne văicăresc anticipat şi se străduiesc din răsputeri să ne arate cât de greu este pentru noi. Nu trebuie să ne arate nimeni asta pentru că o ştim şi suntem obişnuiţi. Am fost singuri în opoziţie în 2009, când domnul Ponta se hârjonea prin guvern cu Udrea, se hârjonea că era avocatul ei şi al lui Cocoş, mai făceau un ban bun împreună", a spus Antonescu.

În acelaşi context, Crin Antonescu, l-a criticat şi pe Traian Băsescu , spunând că "a uitat că şi PNL l-a făcut preşedinte".

"Nu a suportat Băsescu gândul că PNL e puternic, deşi şi noi l-am făcut preşedinte, în 2004 am făcut un efort considerabil ca Băsescu e să câştige, ne am abătut până la ultimul om pentru a susţine candidatul Traian Băsescu şi l-am făcut preşedinte. N-a suportat că PNL are personalitatea sa, nu s-a lăsat fără a încerca zilnic să strângă de gât acest partid, să-l transforme într-un partid anexă al intenţiilor şi ambiţiilor sale. Oricât de puternic a fost Băsescu, şi oricâte lucruri a făcut, nu a reuşit. PNL trăieşte şi e mai puternic ca atunci", a mai spus Crin Antonescu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul