Asta e BOMBA ANULUI/Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI și lider UNPR, adus cu MANDAT la DNA

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, membru UNPR patronul grupului de firme UTI, s-a prezentat, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie, anunta Agerpres. Tiberiu Urdareanu este fiul lui Tiberiu S Urdăreanu, General Colonel Inginer, fost şef al direcţiei de tancuri şi auto, decedat în 2014. 

Urdareanu este membru al conducerii UNPR din anul 2012. El detine acum functia de presedinte al Departamentul energie, resurse si politici industriale din UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

Tiberiu Urdareanu, un personaj extrem de puternic, figura în 2014 pe locul 46 în TOP 300 Capital al bogătașilor României, cu o avere evaluată la 98-100 milioane de euro.

În ultimii 5 ani, UTI s-a aflat pe primul loc în topul firmelor IT la număr de proiecte câștigate cu statul român. Firma lui Urdăreanu a întrecut numărul și valoarea proiectelor firmelor lui Sebastian Ghiță. 

Pe numele lui Urdăreanu a fost emis un mandat de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Patronul UTI nu a făcut declarații la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Grupul UTI a realizat dosarul electronic de sănătate, sistemul de plată a rovinietei, sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP). De asemenea, UTI a câştigat contracte pentru lucrări la magistrala M5 a metroului bucureştean, aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Satu Mare.

Grupul a avut şi contracte pentru lucrări la mai multe spitale şi clinici, printre care Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, Spitalul Municipal din Ploieşti şi Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

În 2014, UTI a câştigat o licitaţie de 34 milioane de lei organizată de Primăria Capitalei prin care asigură, timp de patru ani, serviciile de întreţinere şi administrare tehnică a echipamentelor şi sistemelor care asigură funcţionarea Arenei Naţionale.

De asemenea, UTI a furnizat cardurile electronice şi echipamentele de control pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Articol in curs de editare.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan