Banii FURAŢI/Pe Năstase l-au EXECUTAT/Cu Voiculescu se CÂCÂIE

Banii FURAŢI/Pe Năstase l-au EXECUTAT/Cu Voiculescu se CÂCÂIE

ANAF a recuperat integral prejudiciul de peste 1.800.000 de lei de la Adrian Nastase in dosarul "Zambaccian I".

Statul roman a recuperat integral suma de 1.824.303,72 lei in dosarul "Bunuri din China (Zambaccian I)", in care sotii Nastase au primit o condamnare definitiva si irevocabila din partea judecatorilor ICCJ, la inceputul acestui an, potrivit raspunsului oficial comunicat de reprezentantii ANAF reporterului HotNews.ro.

Amintim ca in perioada 2002 – 2004, in calitate de premier al Romaniei, Adrian Nastase a garantat pentru numirea si mentinerea in functia de director al Inspectoratului de Stat in Constructii, a Irinei Jianu, pentru care a primit drept mita bunuri importate din China si alte foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de Euro.

Asadar, in dosarul in care a prejudiciat statul roman cu suma de 1.824.303,72 lei, completul de 5 judecatori au decis definitiv pe 6 ianuarie 2014 ca fostul premier Adrian Nastase sa fie condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in forma continua, interzicerea drepturilor prevazute de art.64 lit.a teza a II a, b şi c din Codul penal pe o perioada de 5 ani si alti 3 ani cu suspendare pentru santaj.

Alaturi de Adrian Nastase, au fost condamnate si Dana Nastase, care a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate, in timp ce Irina Jianu a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare.

Totodata, instanta de judecata a decis, in acelasi dosar, confiscarea de la sotii Nastase a sumei de 1.824.303 lei, iar de la Irina Jianu sumele de 80.489 dolari si 5.000 euro, echivalentul in lei.

Urmarirea penala a inculpatilor din acest dosar a debutat pe 7 februarie 2006, iar la inceputul lunii noiembrie, a aceluiasi an, inculpatii din dosarul “Zambaccian I” au fost trimisi in judecata. Dosarul a fost finalizat in 3240 de zile de la inceperea urmaririi penale, prin condamnarea inculpatilor si recuperarea prejudiciului adus statului.

Ce face ANAF cu sediul in care functioneaza Antena 3, la cinci luni de la condamnarea lui Voiculescu? A "demarat procedurile in vederea adoptarii unei solutii"

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) afirma, marti, ca a luat o serie de masuri pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro cauzat de omul de afaceri Dan Voiculescu si alti faptasi in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), insa in privinta cladirilor grupului Grivco aflate sub contracte de inchiriere, inclusiv cel inchiriat postului Antena 3, ANAF sustine ca "nu are instrumentele legale in vederea administrarii acestor imobile".

"Intrucat bunurile imobile, inainte de confiscare, erau in circuitul civil in diferite situatii juridice, respectiv formau obiectul unor contracte de locatiune sau alte astfel de contracte, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) nu are instrumentele legale in vederea administrarii acestor imobile", sustine ANAF, intr-o adresa transmisa HotNews.ro.

"A.N.A.F. a demarat procedurile in vederea adoptarii unei solutii cu privire la aceste bunuri", precizeaza insitutia din subordinea Ministerului Finantelor Publice, marti, la aproape cinci luni de la condamnarea definitiva a lui Dan Voiculescu in dosarul ICA.

In schimb, ANAF spune ca a luat o serie intreaga de alte masuri asupra imobilelor si chiriilor incasate de companiile controlate de familia Voiculescu, pentru a recupera prejudiciul potrivit deciziei Curtii de Apel Bucuresti din 8 august 2014.

Ce spune ANAF ca a facut pana acum in cazul Voiculescu-ICA:

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala a luat masuri pentru a intabula dreptul de proprietate in favoarea Statului Roman asupra respectivelor imobile,
de a transmite somatiile de plata pentru sumele incasate cu titlu de chirie din derularea contractului de inchiriere intre SC Grivco SA si Romtelecom SA,
de a pune sub sechestru actiunile detinute la Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA, Grupul Industrial Voiculescu si SC Grivco SA de catre persoanele implicate in dosar.
Au fost intreprinse, ca masuri asiguratorii, popriri asupra disponibilitatilor banesti, precum si recuperarea unei parti din prejudiciu si virarea acestor sume in conturile de trezorerie".
In urma cu o luna, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca aproape jumatate din prejudiciul in valoare de 60 de milioane de euro din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare a fost recuperat.

"Aproape jumatate din prejudiciul de 60 de milioane de euro a fost recuperat, ceea ce este o premiera pentru justitia din Romania", a declarat Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu la Prima TV.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...