Băsescu: Corlățean a dezinformat, se impune demiterea imediată a acestuia

Băsescu: Corlățean a dezinformat, se impune demiterea imediată a acestuia

Președintele Traian Băsescu susține că se impune demiterea "imediată" a ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, pe motiv că acesta a dezinformat, întrucât a dorit să îi împiedice pe românii din străinătate să își exercite dreptul constituțional de a vota.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale transmis sâmbătă AGERPRES, șeful statului a luat notă de poziția Biroului Electoral Central cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe să mărească numărul secțiilor de votare din străinătate, astfel încât să permită tuturor cetățenilor români din afara granițelor să-și poată exercita dreptul constituțional de a vota.

Traian Băsescu afirmă că Titus Corlățean a dezinformat atunci când a afirmat că nu poate mări numărul secțiilor de votare din străinătate.

"Domnul președinte Traian Băsescu a luat notă de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlățean, a lansat-o în spațiul public prin declarația de presă de vineri, 7 noiembrie a.c., în care a afirmat că legal nu poate mări numărul de secții de votare din străinătate, deși BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicată ca atare în Monitorul Oficial", se arată în comunicatul citat.

Președintele Băsescu consideră necesară luarea măsurilor care se impun pentru ca toți românii aflați în străinătate să poată vota.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”