Băsescu: Îi rog pe politicieni să aibă în vedere Legea privind finanţarea campaniei. Sancţiunile sunt grele, cu închisoare de la unu la cinci ani

Băsescu: Îi rog pe politicieni să aibă în vedere Legea privind finanţarea campaniei. Sancţiunile sunt grele, cu închisoare de la unu la cinci ani

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că roagă politicienii şi partidele să aibă în vedere Legea 78/2000, care prevede sancţiuni pentru cei care nu respectă regulilele de finanţare a campaniei, precizând că instituţiile vor privi cu atenţie acest aspect.

Traian Basescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Îi rog pe politicieni, rog toate partidele să aibă în vedere existenţa şi mai ales conţinutul Legii 78 din 2000, care stabileşte sancţiuni grele, cu închisoare de la unu la cinci ani, pentru cei care nu respectă regulile de finanţare a campaniilor electorale", a spus şeful statului.

El a precizat că această lege trebuie citită de toate partidele, în mod deosebit articolul 1, care include şi conducătorii de partide, la nivel central şi local şi care descrie şi ce înseamnă corupţie în finanţarea campaniei electorale.

Preşedintele a atras atenţia că în mod cert instituţiile vor privi cu atenţie la corecta desfăşurare a campaniei electorale, încercând să diminueze la maxim banii negri utilizaţi în campanie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...