Băsescu: Ilie Sârbu a fost un soi de samsar de terenuri. Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal

Băsescu: Ilie Sârbu a fost un soi de samsar de terenuri. Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că socrul premierului a fost "un soi samsar de terenuri" în judeţul Timiş, comisia Nana ar putea ancheta şi a spus, în legătură cu achiziţionarea terenului de la Nana, că lui i-a ieşit "pe nas" această poveste, dar ar repeta-o oricând.

Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/ Mediafax Foto)

"Un soi de samsar de terenuri a fost Ilie Sârbu pe toată perioada când s-au constituit marile suprafeţe consolidate (...). Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal sau nu, dar broker de aranjamente, în mod categoric, a fost", a afirmat Băsescu, într-o emisiune a postului Digi 24 , întrebat despre o declaraţie a sa anterioară din conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

"C-au fost legale sau ilegale, poate această comisie, că asta am exprimat ca speranţă, comisia Nana, care vizează afacerea dintre două persoane private şi nu-i treaba Parlamentului să facă astfel de anchete, ci a Parchetului, se poate ocupa şi de terenurile de la Fundulea, pentru că acolo iarăşi suntem în faţa unei staţiuni de cercetări care pur şi simplu lăsată fără 2.000 de hectare de terenuri şi sunt foarte curios cine a fost prefectul care a făcut treaba asta, care sunt persoanele din comisia de aplicare a legii fondului funciar şi cine a avut noroc să ia terenuri de la Fundulea", a mai spus Băsescu.

În legătură cu achiziţionarea terenului de la Nana, Băsescu a spus că a crezut că va fi un semnal pentru români să cumpere pământ şi să-l lucreze, dar că lui "i-a ieşit pe nas povestea aceasta".

"Am crezut că va fi un lucru bun, mai ales că nu erau bani la sacoşă, cea mai mare parte a banilor erau împrumutaţi. Am crezut că poate fi utilizat ca un semnal pentru români: cei care puteţi lua credite sau aveţi bani, sunt destui care au bani lichizi, era ca o invitaţie: puteţi cumăra pământ. Ei, mi-a ieşit pe nas povestea asta", a arătat Băsescu.

El a adăugat, însă, că ar repeta această poveste pentru că merită.

"Sincer, aş repeta povestea. Atunci nu am anticipat jocul politic care se va face. Acum ştiindu-l şi acum aş spune că merită să-ţi asumi aşa ceva, chiar o mizerie de genul acesta, dacă ai posibilitatea să cumperi câteva hectare de pământ să produci", a mai spus el.

Preşedintele a spus că, de fapt, el a vrut să ia credit pentru a cumpăra terenul de la Nana, dar nu se încadra exigenţelor băncii pentru acordarea împrumutului.

"Eu acum sunt mai hotărât ca oricând să ţin terenul", a adăugat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că va sesiza organele statului privind retocedările de terenuri de la Staţiunea de cercetare Fundulea.

"Dacă tot se află această comisie (parlamentară de anchetă - n.r.) în funcţiune, să vadă ce-i cu cele 2.000 de hectare de la Fundulea, că iniţial spuneau că terenul e de la Fundulea, deşi nu era nicio legătură şi cred că prefecţii şi primarii care au făcut operaţiunea de spoliere a Staţiunii de Cercetări Fundulea, de 2.000 de hectare de teren, trebuie să răspundă în faţa legii", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că este "ghinionistă treaba", pentru că primarii, prefecţii erau "tot de la PSD şi PC, la vremea aceea".

"Dacă nu se vor ocupa ei de această restituire, mă voi ocupa eu şi voi sesiza organele statului, pentru că s-a mers prea departe cu minciuna şi falsul. O haită de parlamentari, în frunte cu un premier care nu are nimic comun cu responsabilitatea funcţiei, pun sub semnul întrebării şi fac un spectacol mediatic pe măsura neputinţei lor şi a incapacităţii lor de a guverna ţara, dintr-o afacere privată", a mai afirmat el.

Şeful statului a mai spus că "ar fi de asemenea foarte interesant să ştim ce s-a întâmplat în Timiş, tata socru, cât a fost de implicat în marile retrocedări de prin judeţul Timiş, în vânzările de terenuri".

"Eu cred că este interesant, pentru că tata socru nu este persoană privată, e parlamentar", a menţionat Băsescu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale