Băsescu: Nu îmi place denumirea PMP, vă propun Mișcarea Populară

Băsescu: Nu îmi place denumirea PMP, vă propun Mișcarea Populară

Fostul președinte Traian Băsescu, care s-a înscris vineri în Partidul Mișcarea Populară (PMP), a declarat, sâmbătă, la Sinaia, la Colegiul Național al partidului, că nu îi place actuala denumire a formațiunii politice și recomandă schimbarea în "Mișcarea Populară".

El a mai spus că trebuie pregătit congresul partidului din 24 octombrie.

''Pregătim congresul, e foarte important, trebuie să fie un congres de relansare a partidului și să aibă și semnificația lui în schimbarea denumirii. Mie nu îmi place PMP, mă consult cu voi, eu zic să fie 'Mișcarea Populară', fără 'P' în față'', a spus Traian Băsescu la Colegiul Național al PMP.

Fostul președinte a făcut referire, pe larg, și la situația migranților, în contextul în care a spus că puține țări mai guvernează acum pe bază de doctrină, ci pe priorități.

''Marea majoritate sunt orientate pe priorități, trebuie să acceptăm că în Mișcarea Populară sunt curente mai la stânga, mai la dreapta (...). Treaba noastră nu vor fi numai alegerile, care sunt importante, ci să generăm idei pentru România'', a spus Traian Băsescu.

În privința migranților, fostul șef al statului a spus că ''România trebuie să fie fermă, ideea liderilor europeni că oricâți ar veni, repartizăm noi în diverse țări, este o idee care încurajează fluxul de migranță, aici nu sunt lucruri pe care să le legăm de o doctrină sau de o opțiune''.

În timpul discursului, a sunat telefonul lui Traian Băsescu, care a devenit de altfel public când acesta și-a arătat adeziunea la PMP.

''Să vorbești 24 de ore la telefon cu cetățenii e un exercițiu pe care îl recomand tuturor care candidează'', a spus Traian Băsescu.

La Sinaia are loc, la Hotel Palace, Colegiul Național al PMP.

La Colegiul Național se va discuta și despre prioritățile politice ale PMP pentru perioada imediat următoare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

4 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

5 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?