Băsescu: „Ponta vrea să transfere 13% din acţiunile statului către clovnul de la malul mării, Radu Mazăre“

“Ponta vrea să transfere un pachet de acţiuni către Primăria Constanţa, pentru ca statul să piardă pachetul majoritar. Prin proiectul unei Hotărâri de Guvern care e e trimis spre avizare, Ponta vrea să transfere către clovnul de la malul mării 13% din acţiunile statului, ceea ce înseamnă că Mazăre va deţine 33%, iar statul român ajunge la 47%. Acest lucru e interzis de legislaţia în vigoare. Portul Constanţa e afectat de un număr de opt sau nouă  legi, OUG, HG. E declarat, prin aceste acte normative, o infrastructură strategică“, a acuzat Băsescu.

Totodată, el a explicat că toţi cei care vor fi implicaţi în această procedură vor trebui să răspundă în faţa legii.

„Tot prin legislaţia care vizează activitatea societăţilor şi regiilor de interes naţional se precizează clar două lucruri fundamentale : 1. Nu există transfer gratuit de acţiuni, cum scrie în proiectul de HG şi 2. Nu se poate pierde pachetul majoritar, de 51%. Nu am cum să fac apel la premier, pentru că în marasmul decizional în care se află cu privire la interesele statului român, în mintea lui vor prevala interesele şi ameninţările lui Mazăre, dar fac apel la cei care trebuie să avizeze această hotărâre. Ii atenţionez că vor trebui să răspundă în faţa legii şi riscul este foarte mare. Fondul Proprietatea oricând poate vinde cele 20% sau poate face o alianţă cu cele 33% ale lui Mazăre şi să pună statul român în dificultate când are de derulat operaţiuni strategice“, a mai spus el.

„Am atins acest subiect pentru a-i avertiza pe cei care vor fi împinşi să semneze. Vă asigur că se va face următorul joc: vor fi delegaţi secretarii de stat. Miniştrii ori vor fi plecaţi, ori nu vor avea timp să semneze, dar ilegalitatea este majoră şi sfatul meu, către cei care vor fi împinşi să semneze, să nu o semneze. Să-l lase pe Victor-Viorel să o semneze singur !“, a conchis preşedintele.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc