Băsescu: Reacţia MAE la afirmaţia mea despre un serviciu francez în filajul din Paris, stupidă

Preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că a fost stupidă reacţia MAE referitoare la afirmaţiile sale potrivit cărora în cazul supravegherii din Paris a fost vorba despre colaborarea unui serviciu din România cu unul francez, el adăugând: "Mintea unui politruc de la talia lui Corlăţean".

"Am văzut reacţia stupidă a MAE. Sigur, mintea unui politruc de talia lui Corlăţean, care a ţinut să spună «Relaţiile româno-franceze». Eu îi spun că nu astfel de afirmaţii afectează relaţiile româno-franceze, relaţiile româno-franceze sunt afectate de proasta guvernare şi de corupţie, dar nu de asta", a spus Traian Băsescu.

El a ţinut să sublieze că este excepţională cooperarea României cu serviciile secrete franceze.

Referitor la fotografiile cu Elena Udrea şi cu şefa DIICOT, Băsescu a arătat că "ceea ce este evident este că nu a fost o supraveghere care să vrea să compromită".

"Cel puţin la stadiul acesta, putem spune că a fost o supravegere doar ca la nevoie să fie arătată: «Uite unde ai fost şi când ai fost şi cu cine ai fost»", a arătat el, adăugând că "nu s-a instalat tehnică în camerele de hotel, or, dacă vedem că se puteau lua facturi, e clar că se putea instala şi tehnică în camera de hotel".

"A fost o presupunere pe care am exprimat-o, neluând în consideraţie că poate oricine obţine, oricum, documentele unui client al hotelului. (...) În acest moment, acel hotel este compromis", a spus Băsescu, precizând că, din câte ştie, "avocaţii au luat legătura cu hotelul şi va fi probabil un proces".

Întrebat cum ar fi reacţionat dacă era alt candidat în acele poze, Traian Băsescu a spus: "Nu numai dacă erau cei din listă, dacă era orice român supravegheat fără autorizaţie (...) aş fi reacţionat".

Traian Băsescu a mai spus că "niciodată nu a cerut supravegherea niciunui om, pentru că nu e permis aşa ceva". "Mâine, oricare dintre noi am putea fi supravegheaţi neauorizat", a mai spus el.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

4 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

5 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala