Băsescu: Reacţia MAE la afirmaţia mea despre un serviciu francez în filajul din Paris, stupidă

Preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că a fost stupidă reacţia MAE referitoare la afirmaţiile sale potrivit cărora în cazul supravegherii din Paris a fost vorba despre colaborarea unui serviciu din România cu unul francez, el adăugând: "Mintea unui politruc de la talia lui Corlăţean".

"Am văzut reacţia stupidă a MAE. Sigur, mintea unui politruc de talia lui Corlăţean, care a ţinut să spună «Relaţiile româno-franceze». Eu îi spun că nu astfel de afirmaţii afectează relaţiile româno-franceze, relaţiile româno-franceze sunt afectate de proasta guvernare şi de corupţie, dar nu de asta", a spus Traian Băsescu.

El a ţinut să sublieze că este excepţională cooperarea României cu serviciile secrete franceze.

Referitor la fotografiile cu Elena Udrea şi cu şefa DIICOT, Băsescu a arătat că "ceea ce este evident este că nu a fost o supraveghere care să vrea să compromită".

"Cel puţin la stadiul acesta, putem spune că a fost o supravegere doar ca la nevoie să fie arătată: «Uite unde ai fost şi când ai fost şi cu cine ai fost»", a arătat el, adăugând că "nu s-a instalat tehnică în camerele de hotel, or, dacă vedem că se puteau lua facturi, e clar că se putea instala şi tehnică în camera de hotel".

"A fost o presupunere pe care am exprimat-o, neluând în consideraţie că poate oricine obţine, oricum, documentele unui client al hotelului. (...) În acest moment, acel hotel este compromis", a spus Băsescu, precizând că, din câte ştie, "avocaţii au luat legătura cu hotelul şi va fi probabil un proces".

Întrebat cum ar fi reacţionat dacă era alt candidat în acele poze, Traian Băsescu a spus: "Nu numai dacă erau cei din listă, dacă era orice român supravegheat fără autorizaţie (...) aş fi reacţionat".

Traian Băsescu a mai spus că "niciodată nu a cerut supravegherea niciunui om, pentru că nu e permis aşa ceva". "Mâine, oricare dintre noi am putea fi supravegheaţi neauorizat", a mai spus el.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume