Băsescu:Economia mai duduie doar în capul lui Ponta, criza este aproape, suntem în recesiune-VIDEO.

Băsescu:Economia mai duduie doar în capul lui Ponta, criza este aproape, suntem în recesiune-VIDEO.

Fără a dori să intru în polemică cu propaganda guvernamentală, vreau să îi informez pe români. Lui Ponta îi duduie economia în cap, că în realitate a a început să se deprecieze. În conformitate cu standardele UE, România a intrat în recesiune. Indiferent ce definiţii ar utiliza dottore, vă invit să vedeţi definiţia pe care Eurostatul o dă recesiunii. Înseamnă două trimestre succesive de scădere economică faţă de trimestrul anterior. Deja economia a intrat în declin, şi este un declin de două trimestre consecutive. Trimestrul I care are o creştere negativă de 0,2% din PIB şi trimestrul al doilea care are o scădere de un procent faţă de primul trimestru din 2014. Asta înseamnă că economia României a intrat în recesiune, a spus Traian Băsescu într-o declaraţie de presă la Cotroceni.

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI:

- Eu am mai văzut acest film, tot cu un guvern care minţea că ii duduia economia. Şi lui Ponta îi duduie economia în cap.

- În conformitate cu standardele UE, România a intrat în recesiune. Nu vreau să avem diferende pe definiţii. Vă invit să vedeţi definiţia pe care Eurostat o dă recesiunii. Indiferent ce definiţie ar folosi Dottore, eu dau definiţia Eurostat.

Despre cauzele intrării României în recesiune:

- Cauzele sunt multe. În general, proasta guvernare şi impresia că suntem guvernaţi pentru că premierul merge la televizor. unde vorbeşte despre economie fără să înţeleagă ce se întâmplă în urma deciziilor pe care le ia.

- În primul rând, cauza fundamentală este reducerea investiţiilor, fenomen asupra cărora am atenţionat continuu. S-a făcut o reducere a investiţiilor cu 22,5 la sută faţă de primul semestru al anului trecut. A doua cauză este reducerea investiţiilor străine directe. Pe primele şase luni are o scădere de 10 procente faţă de anul trecut.

- Altă cauză: multitudinea de taxe şi impozite impuse în economie. Au lucrat ca o frână. Creşterea preţului la carburant şi taxa pe stâlp sunt principala cauză a frânei puse pe economie.

- Acum se vede că regele e gol. Minciunile lui Ponta şi Teodorovici nu mai pot continua. Anul trecut au venit facturi la plată din timpul Guvernului Boc.

- Toate ţările sunt pe creştere pozitivă, România este singura ţară care  are creştere negativă, scădere de un procent. Aceste lucruri nu mai pot fi acoperite de propaganda pontistă. Proasta guvernare este o realitate. A avut toate condiţiile de stabilitate macroeconomică, preluate de la Guvernul Boc. Prin incompentenţă şi minciună creează din nou dezechilibru.

- Trag un semnal de alarmă. Am mai trăit o dată acest proces cu un guvern mincinos, al lui Tăriceanu, ne pregătim din nou să intrăm într-un astfel de proces. Încă nu e prea târziu.

- Criza este aproape, suntem în recesiune.

- Pe acest fond, astăzi, s-a lansat corul incompetenţilor, corul mincinoşilor, când prim-ministrul şi Alianţa Creştin Liberală, PNL-PDL cere convocarea Parlamentului pentru reducerea CAS. Oameni buni, eu nu mai candidez. Şi eu susţin reducerea CAS dacă este posibilă.

- Rectificarea făcută de Guvernul Ponta este o rectificare negativă. El a spus poporului că a făcut o rectificare pozitivă. Rectificarea bugetară este un desen şi nu o realitate economică - un desen fantezist.

Despre reducerea CAS:

- Reducerea CAS-ului nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză. Vă repet, am văzut această realitate, acest film l-am trăit pe pielea mea. Îi avertizez pe români să nu se lase păcăliţi. Dacă se lasă păcăliţi, la anul ei vor plăti constul naivităţii. Ieşirea din criză se va face pe spinarea românilor.

- N-am să uit niciodată 2010, cu măsurile impuse pentru a ne reechilibra după măsuri propagandistice care vizau câştigarea alegerilor de către Tăriceanu şi gruparea lui.

- Consider că, în mod egal, liderii marilor formaţiuni politice de la putere şi din opoziţie sunt la fel de iresponsabili şi mincinoşi. Fie că vorbim de Ponta, fie că vorbim de Iohannis, fie că vorbim de Blaga. Clamează reducerea CAS-ului şi vor băga ţara în criză.

- PSD, PNL, PDL îi mint pe români pentru a le lua voturile. Îi mint pe cei din economie pentru a obţine bani de campanie. Se bat pentru reducerea CAS-ului. Vor băga ţara în criză, suntem doar în recesiune acum.

-  Dacă se introduce reducerea CAS, România pierde acordul cu FMI.

"Există şi soluţii de revenire:"

- Anularea taxelor suplimentare introduse pe economie, pe stâlp, revenirea la vechiul preţ al combustibilului ar ajuta România să înceteze să mai gâfâie. Acum e la stadiul în care economia gâfâie şi trebuie s-o ajutăm din nou să respire normal. Nu reducerea CAS-ului va avea efect revenirea României la o respiraţie normală.

-  Văd că şi INS, care a lansat o minciună prin omisiune, spune că a folosit un formular standard din 2009.Cum e posibil să ne spună UE că am intrat în recesiune şi nu Institutul nostru? Ce a făcut astăzi INS-ul e ca scoaterea electricităţii la CNA. Au scos şi ei siguranţa.

 Purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta, Mirel Palada, a respins acuzaţiile lui Traian Băsescu Palada le-a  catalogat drept ireale, pur electorale si cinice, susţinând în continuare, că România este in creştere economică. Mai mult, acesta a fost ironic si fata de reprezentantii  PMP si PNL din studioul RTV,  carora le-a spus ca isi rostogolesc ochii peste cap de disperare:
”Au fost vreodata  reale ingriojorarile lui? A jucat mereu intr-o cheie electorala si cinica. Vrea doar sa se scoata electoral, nimic  mai mult, curand va fi pleca. Sa dea Dumnezeu sa avem numai recesiuni de astea. Suntem pe crestere fata de anul trecut. E un  efort de campanie al celor de dreapta. Romania este in crestere economica. Cei care sunt in studio rostogolesc ochii peste cap de disperare”,  a mai spus Palada facand referire la Gabriel Berca si Claudiu Saftoiu, care erau in studio la RTV.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”