Boc: Alegerile prezidențiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că, în opinia sa, alegerile prezidențiale din acest an vor fi "mai interesante ca niciodată", în primul rând pentru că numărul de candidați înscriși în competiție este foarte mare.

El a spus, într-o conferință de presă, că nu s-a mai întâmplat să fie înscriși 14 candidați în cursa pentru prezidențiale.

"Alegerile prezidențiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată, dacă ne gândim, poate, și la numărul de candidați. Niciodată nu am avut 14 candidați la cea mai înaltă funcție în stat. Dintre care doi candidați sunt femei", a afirmat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc a mărturisit că și pentru el a fost o surpriză candidatura lui Teodor Meleșcanu, dar a precizat, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor, că, dacă se respectă prevederile legale, oricine poate candida.

"Și pentru mine a fost o surpriză să văd foarte mulți candidați pe ultimii metri, dar, dacă au îndeplinit condițiile legale, suntem în democrație, oricine are dreptul de a candida dacă îndeplinește condițiile legale", a spus Emil Boc. 

Întrebat cum comentează participarea în această campanie și a două femei care candidează pentru cea mai înaltă funcție în stat, Emil Boc a afirmat că este un lucru perfect normal pentru o societate democratică și a amintit că în urmă cu mai puțin de 100 de ani femeile nu aveau drept de vot, dar că a sosit momentul să se spargă aceste "baraje și clișee".

"O femeie poate foarte bine să fie un bun președinte pentru că important este ceea ce face și nu dacă este bărbat sau femeie, important este capacitatea de a-și duce proiectul până la capăt", a spus Emil Boc.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…