Boc: Alegerile prezidențiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că, în opinia sa, alegerile prezidențiale din acest an vor fi "mai interesante ca niciodată", în primul rând pentru că numărul de candidați înscriși în competiție este foarte mare.

El a spus, într-o conferință de presă, că nu s-a mai întâmplat să fie înscriși 14 candidați în cursa pentru prezidențiale.

"Alegerile prezidențiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată, dacă ne gândim, poate, și la numărul de candidați. Niciodată nu am avut 14 candidați la cea mai înaltă funcție în stat. Dintre care doi candidați sunt femei", a afirmat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc a mărturisit că și pentru el a fost o surpriză candidatura lui Teodor Meleșcanu, dar a precizat, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor, că, dacă se respectă prevederile legale, oricine poate candida.

"Și pentru mine a fost o surpriză să văd foarte mulți candidați pe ultimii metri, dar, dacă au îndeplinit condițiile legale, suntem în democrație, oricine are dreptul de a candida dacă îndeplinește condițiile legale", a spus Emil Boc. 

Întrebat cum comentează participarea în această campanie și a două femei care candidează pentru cea mai înaltă funcție în stat, Emil Boc a afirmat că este un lucru perfect normal pentru o societate democratică și a amintit că în urmă cu mai puțin de 100 de ani femeile nu aveau drept de vot, dar că a sosit momentul să se spargă aceste "baraje și clișee".

"O femeie poate foarte bine să fie un bun președinte pentru că important este ceea ce face și nu dacă este bărbat sau femeie, important este capacitatea de a-și duce proiectul până la capăt", a spus Emil Boc.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru