BOMBĂ/Deputatul Daniel Bărbulescu, fost avocat al lui Bercea Mondial, ŞI-A TURNAT NAŞUL BĂIATULUI la DNA/„Mi-a spus să deschid seiful şi să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic şi de hârtie în care se aflau banii”

BOMBĂ/Deputatul Daniel Bărbulescu, fost avocat al lui Bercea Mondial, ŞI-A TURNAT NAŞUL BĂIATULUI la DNA/„Mi-a spus să deschid seiful şi să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic şi de hârtie în care se aflau banii”

Fostul avocat al lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, deputatul PSD Daniel Bărbulescu, este cel care l-a turnat la DNA, în calitate de martor, pe fostul ministru al Finanţelor,  senatorul PSD Darius Vâlcov. Deputatul PSD a dat o declarație de martor la DNA în care arată că fostul ministru de Finanțe, naşul băiatului său Darius, i-a spus să deschidă seiful din locuința sa și să distrugă mai multe documente și bani.

Complicele lui Darius Vâlcov, afaceristul Lucian Petruț Șușală care, la data de 24 martie 2015, cu prilejul audierii, a descris întregul mecanism infracţional, din care reiese implicarea directă şi coordonarea activităţii infracţionale de către senatorul PSD. În acest sens, Șușală a făcut referiri la sumele de bani primite de la Vâlcov şi depunerea acestora într-un seif aflat în locuinţa deputatul PSD Daniel Bărbulescu și Andrei Bărbulescu. De asemenea, Șușală a recunoscut realitatea convorbirilor purtate în mediul ambiental cu ceilalți complici din dosar, discuții din care reiese activitatea infracţională a lui Vâlcov.

 Ce spune DNA

 În acelaşi sens, senatorul PSD i-a solicitat lui Daniel Bărbulescu să distrugă ambalajele, pungile de plastic şi de hârtie în care se aflau sumele de bani ce proveneau din infracţiunea care face obiectul cercetării, precum şi alte documente ce conţineau înscrisuri olografe ale inculpatului cu privire la date calendaristice şi sume de bani.

 Declarația lui deputatului PSD

 Daniel Bărbulescu: „Mi-a spus să îl deschid şi să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic şi de hârtie în care se aflau banii şi eventualele documente, respectiv nişte plicuri rupte pe care se afla un scris de mână - date calendaristice şi sume de bani. M-am conformat solicitării lui Vâlcov Darius Bogdan şi cu această ocazie am văzut că în seif se aflau sume de bani”.
 Potrivit procurorilor DNA, gravitatea faptelor săvârșite, modul și circumstanțele de comitere a acestora, conduc la concluzia că privarea de libertate a lui Darius Vâlcov este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

În acelaşi context al distrugerii urmelor infracţiunilor, inculpatul, având cunoştinţă de un control al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, solicitat de Direcţia Naţională Anticorupţie, l-a asigurat pe inculpatul Lucian Șușală că va face intervenţii pe lângă şeful echipei de control, în sensul influenţării rezultatului acestuia,” DNA.
Acuzațiile DNA

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, reţinut ieri pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, va fi prezentat astăzi, la ora 13.00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.  Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au dispus miercuri punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Darius Vâlcov, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Senatorii au încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a lui Vâlcov, hotărârea fiind adoptată cu 97 de voturi pentru, 48 împotrivă şi cinci voturi fiind anulate.

Referat DNA+STENOGRAME

.... ”acesta a încercat să influenţeze alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv pe inculpaţii ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ şi TIMOFTE PETRE BOGDAN, cărora le-a solicitat să distrugă urmele infracţiunii săvârşite, respectiv documentele, hard-disckurile, care reflectau tranzacţiile fictive efectuate prin intermediul S.C. BOGMAR PRO DESIGN S.R.L. În acelaşi sens, inculpatul a solicitat martorului BĂRBULESCU DANIEL IONUŢ să distrugă ambalajele, pungile de plastic şi de hârtie în care se aflau sumele de bani ce proveneau din infracţiunea care face obiectul cercetării, precum şi alte documente ce conţineau înscrisuri olografe ale inculpatului cu privire la date calendaristice şi sume de bani („Mi-a spus să îl deschid şi să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic şi de hârtie în care se aflau banii şi eventualele documente, respectiv nişte plicuri rupte pe care se afla un scris de mână (date calendaristice şi sume de bani). M-am conformat solicitării lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN şi cu această ocazie am văzut că în seif se aflau sume de bani”).

În acelaşi context al distrugerii urmelor infracţiunilor, inculpatul, având cunoştinţă de un control al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, solicitat de Direcţia Naţională Anticorupţie, l-a asigurat pe inculpatul ŞUŞALĂ LUCIAN-PETRUŢ că va face intervenţii pe lângă şeful echipei de control, în sensul influenţării rezultatului acestuia. Astfel, din declaraţia lui TIMOFTE PETRE BOGDAN reiese că, după ce a aflat de la inculpatul ŞUŞALĂ LUCIAN-PETRUŢ că martorul Ramba Andrei Ovidiu a fost citat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi faptul că verificările Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală sunt efectuate la solicitarea D.N.A., presupunând că vor fi şi ei citaţi, s-a întâlnit în cursul lunii februarie 2015 cu inculpatul ŞUŞALĂ LUCIAN-PETRUŢ şi martorul Mocanu Marian Alexandru pentru a se pune de acord, „pentru a spune toţi acelaşi lucru”, în contextul în care anterior inculpatul Şuşală Lucian-Petruţ i-a spus lui Timofte Petre Bogdan ce să declare în faţa organelor de control fiscal.

În acelaşi sens, inculpatul Timofte Petre Bogdan mai arată faptul că a „avut contracte încheiate cu S.C. CAFMIN S.R.L. pe care le-am rupt şi le-am dat foc, pentru că în acestea nu erau trecute sumele şi data. Acest lucru l-am făcut la solicitarea lui CRISTIAN TOMESCU şi a lui ŞUŞALĂ LUCIAN-PETRUŢ” şi că a distrus documente contabile la solicitarea inculpatului ŞUŞALĂ LUCIAN-PETRUŢ, înainte de începerea controlului fiscal de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.”, se spune în documentul intrat în posesia stiripesurse.ro

STENOGRAME:

Din data de 24.02.2015:

„TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ca să vezi ce mi-au oprit. Când m-am dus, m-am dus, aşa, cu teancu’ de dosare. Ce-au scos de acolo? Contractu’ cu MKS! Contractu’ cu PLUS CONFORT! Contractu’ cu CAFMIN, contractele cu …[neinteligibil]…, contractele cu ACETI. Atât! Nimic altceva.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Eu sunt asociat şi director general. Cu funcţii depline, cu împuterniciri, eu am semnat tot. Trebuia să spun: „Doamnă!”  zic: „Ce să vină aia, că aia nu ştie nimic. Vă spu, eu sunt administrator de fapt.” Da?”

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Să trecem la CAFMIN. Şi ăla a venit exact… ăla a venit exact în timp ce eu… când mă apucasem cu CAFMIN-u’. Înţelegi? La CAFMIN eu îl visam, că era simplu, două facturi, ştiam exact ce luasem de la el, ce [cuvânt obscen].

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da’ ăla, ce dracu ai luat de la el?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: De la ăla am luat de 10 miliarde în acte, care   i-am achitat. Mi-a facturat şi i-am plătit. De trei ani de zile. 10 miliarde. Am luat betoane şi armătură pentru blocuri. „A, pentru blocuri? Ale cui sunt blocurile? Ale lui ACETI… ACETI?! Şi are şi colo, şi colo. Aa, O.K.! Haideţi că o să-l luăm şi pe ACETI.” Aşa! „Şi unde aţi luat betoanele?” Ce puteam să zic: „Doamnă, sunt puse în operă. Sunt în lucrare, aşa.” „Şi aţi facturat către ACETI?”

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Deci, relaţia cu M.K.S.…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Relaţia cu PLUS CONFORT, relaţia cu ACETI, relaţia cu CAFMIN şi relaţia cuSPOTLESS.”

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Tu nu apari cu materiale de 1 miliard cum am cumpărat, cu termosistem de atâţia bani! Ai înţeles?!”

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: După aia am ieşit cu LUCI, m-am dus cu el la CITY, am scris exact ce am declarat acolo, el veni acuma, la fel, să se întâlnească cu șefu. Eu i-am spus decât atât… „Mă, mânca-ţi-aş…!”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Stai, că m-ai pierdut. Mai zi o dată!

TIMOFTE BOGDAN PETRE: M-am întâlnit cu LUCI la CITY. A scris şi el pe foaie tot ce-am… întrebările care mi le-a pus ăia, răspunsurile, toate ce au luat, ce cutare, ce am mai vorbit adiacent şi de ce era scris acolo, dacă nu s-au scris toate… Aşa! Deci, acolo mai era în spatele lu’ …[neinteligibil, vorbeşte în şoaptă]… să se întâlnească cu DARIUS… cu [cuvânt obscen] ălalalt.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cu DARIUS?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da!„

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Păi, cum? Cum? Exact aşa i-am spus:           „Mânca-ţi-aş [cuvânt obscen] ta, fii atent aicea. Dacă e nevoie mă chemi şi stăm de vorbă cu DARIUS în faţă şi eu i spun în faţă. Mânca-ţi-aş gura! Poţi să mă pui, să aşa… să torni sarea acolo, nu zic nimic, da’ gândiţi-vă! Am doi copii, fraţilor!” Şi mai spun o treabă: „Vai morţii mei!” Că mai este şi vorba aialaltă: Da, mă, am făcut, da’ barem… Mânca-v-aş!„

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cine? Vorbeai tu cu LUCI şi el îţi zicea?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: LUCI! Da, da! Că sunt alţii care gândesc pentru noi şi ştiu ei ce au de făcut”.

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Bă, da’ când… când ţi-am… când ai primit banii de la M.K.S., că a fost, nu mai ştiu, 1 milion două sute patruzeci, 1 milion trei sute…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: 1 milion trei sute!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ăia toţi s-au dus în hotel?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Păi, da, mă, ce dracu’ să fac eu cu…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: [oftează] Păi, era o poveste cu… a încasat PLUS CONFORT de laTEHNOLOGICA în perioada aia şi să-mi bag [cuvânt obscen] în ea de treabă, fix în perioada aia eu ţi i-am dat ţie în BOGMAR cu lucrările [cuvânt obscen] mele şi după aia toate s-au dus în hotel.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Toate s-au dus în hotel, pentru că… pentru că  şi din ACETI, ce mi-a dat ACETI am băgat în hotel. ACETI mi-a dat pentru blocurile şi noi băgam în partea astalaltă. Ai înţeles?”

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: 450 de miliarde… de milioane. 1 miliard o sută ştii unde sunt? Sunt băgaţi înACETI. Deci, după ce că eu în toată perioada asta am trăit cu salariu’… şi munca mea, păi, mi-o luaţi şi pe aia, mă, să moară mama? Şi îi zic lui LUCI: „Măi, nene, aia-i şmecheria mea, e munca mea, e riscu’ meu, e stresu’ meu, e şmecheria mea Ăia-s banii mei!” „Păi, nu poţi să-i scoţi, că trebuie să plătim datoriile din urmă.” „Păi, stai mă, puţin! Cu banii mei… ei vin cu banii…”.

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Te rog frumos, ALEX… Nu, nu, nu zic! Eu când mă întâlnesc cu DARIUS, eu îi spun în faţă. „Mânca-ţi-aş [cuvânt obscen] ta… Îţi mănânc… Merg până în pânzele albe!” Da? „Spune-i exact ce faci… dar decât atât... să nu mă duc acolo, frate… că las doi copii acasă… şi nevastă.”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Că?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Că las doi copii acasă şi nevastă.”

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nici nu vreau să mă gândesc câte ai făcut tu acolo şi ce creditare ai şi tu înBOGMAR-u’ ăla, în [cuvânt obscen] mea.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Vai de capu’ meu! Vai de capu’ meu!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mult?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Vai de capu’ meu! Mult!”

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: De ce nu i-ai mai plătit lui CAFMIN? Ai 10 miliarde în 3 ani? De ce nu ai mai plătit?”

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Bă, nu vezi că-i clar? Cineva, care au făcut…  Ăştia sunt nişte pulifrici, cum îmi zice mie DARIUS. Aşa îmi zice mie, pulifirici.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Aşa îţi zice DARIUS? Pulifirici.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da! Da…”

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: M-a lăsat pe mine şi s-a dus repede la DARIUS. Şi i-ar fi zis DARIUS…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: La DARIUS?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Păi, şi?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Cică ar fi zis DARIUS: „Bă… Să se ţină tare…” Şi ăsta a spus: „La ce dracu’ să se ţină tare, mă, că nu ştie nimic acolo?”  Şi ă… să nu treacă de ăştia, de Antifraudă, că are el pe ăla, îl cumpără pe ăla de sus care e la Antifraudă. Ceva de genu’ ăsta. O fi aşa, mi-o fi zis mie să mă liniştesc…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi sincer, te te întreb: te linişteşti?”

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Următoarele… urm… Următoarele întrebări ăstea sunt: „Bă! Ia spuneţi, mă, voi că v-am şi analizat. Ştiu cine sunteţi, ai cui sunteţi, ce aveţi pe numele vostru, sunteţi vai morţii voştri. O.K.! Cine e, mă?” Asta vor să ajungă, la DARIUS şi la MINEL. „Cine sunt, mă?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: La MINEL?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Cine v-a învăţat, mă, pe voi să faceţi aşa, că voi nu ştiţi, daţi-vă dracu’?” „Păi domnule, că să vezi…” De unde… Da’ te întreabă simplu: „De unde ai tu BOGDANE şi ALEX banii ăştia?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi? Se duce el la puşcărie?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Şi zice… Şi zice că ar fi zis DARIUS săptămâna trecută, cât am stat noi pe aici în BUCUREŞTI, s-au dus, s-au întâlnit în cimitir și au vorbit și...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Îm?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Şi zice că ar fi zis DARIUS: „Bă, dacă se ajunge la nu ştiu ce…”, cu o lacrimă aşa în colţ s-a întors şi a zis ă… „Eu mi le asum pe toate. Nu o să vă las pe niciunu’ aşa.”

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Decât atâta i-am spus aseară când m-am despărţit de el şi o să-i mai spun încă o dată şi dacă mă cheamă să vorbesc cu DARIUS: „Fraţilor, gândiţi-vă bine, nu sunt numai eu, BOGDAN TIMOFTE, în chestia asta, pulifriciu’. Suntem toţi. O luăm toţi. Da? Nu uitaţi că am doi copii.”         Mânca-v-aş [cuvânt obscen] voastră ăsă v-o mănânc. Ştii cum e vorba aia: „Fiecare îşi păzeşte pielea!” La o adică, când vezi că toată lumea fuge în stânga, în dreapta. Se debarasează de tine ca de o măsea stricată la o… la o chestie de asta.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da. Ăla: „Auzi, cum funcţionează hotelu’ ăsta?” „Cum l-ai făcut, mă, că-i plătit cu 8 miliarde?” Atâţia bani sunt din SGV. –Că       s-a lipit cu MILENIUM, cum era. A dat 800 de milioane SGV-u’, 800 de milioane şi după aia încă 1 miliard că s-au lipit ăia. Nu ai ce şi cum…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi cum, a crescut singur? [cuvânt obscen] mea!

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da, aşa, peste noapte! „Păi, nu, că am plătit eu!” „Şi tu nu ai mai facturat?” „Nu!” „Păi, şi ai plătit tu… Tu din ce ai plătit, mă, BOGDANE? De unde ai avut tu banii ăştia să plăteşti?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi este greu să se vadă că ai avut banii de la MKS, care MKS i-a avut de laPLUS CONFORT sau i-ai avut direct de la PLUS CONFORT sau de unde ai mai avut tu, dracu’, pe acolo? Îm?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Şi aport! Aporturi, aporturi, aporturi!

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Că dimineaţă când m-am întâlnit eu cu el, când ne-am dus să ne tundem, îmi zice: „Vezi că am vorbit cu DARIUS şi să-i facturezi 70% din 2 miliarde lu’… lu’ SGV-u’. Şi o să-ţi dea SGV-u’ banii ăştia să te apuci de muncă.” „Astăzi facturezi! Da?” „O.K.!” Ce să mai fac, ce să mai, că…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Să-mi facturezi tu mie pe SGV 2 miliarde?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da. 70% din din 2 miliarde.

 TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pfoai de capu’…! Eu nu mai… nu pot să spun sume, nu ştiu câte zeroruri. …[neinteligibil]… mie …[neinteligibil]… Ce? …[neinteligibil]… Tu vrei să dormi liniştită cu ăştia în casă?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Î…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Nu puteam să mă urc cu ei în maşină, îmi rupeau mâna! Mă, îmi rupeau mâna! Ştii cum mă ştiu ăia de la casele de schimb valutar?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ă…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Sute de mii am schimbat la ei!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: În oraş, acolo?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Aoleu!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi ce dracu’ ai făcut cu ei?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: [râde]

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: În euro, i-ai schimbat în euro?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Din euro în lei, din lei în euro.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cum trebuia la momentu’ respectiv?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: În dolari, în franci, în ce trebuia atunci.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mînca-ţi-aş…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ştii cum mă ştiau ăia? Când mă duceam, când îi sunam, oamenii ştiau direct: „Cât vrei, 100 de mii, 200 de mii?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: [râde] Şilingi, lei, ce ai azi?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: „Ce ai, frate, astăzi?” „Vreau acum.” Ştii cum se făceau? Într-o oră se făceau, cum veneau banii, de pe la CRAIOVA, de pe la PITEŞTI, casele de schimb, între ei? [rosteşte o interjecţie] Mă duceam, nu puteam săi, să-i descarc. [rosteşte o interjecţie] „Daţi-mi atât.” Cât a cărat maşinuţa aia a mea… Cât au fost la mine în casă… Mânca-ţiaş…!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: A cărat maşinuţa aia, CITROEN-u’, milioane, a?”

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Bă, numai... numai, de-aici, gândeşte-te că e suma mare, BOGDANE, în [cuvânt obscen] mea! Adică eu am luat nişte lucrări fictive de la PLUS CONFORT, de la vără-miu, da? Le-am făcut fictive şi cu tine, aceleaşi lucrări. Că-s aceleaşi lucrări, în [cuvânt obscen] mea! Da? Şi tu, banii ăştia, 1 milion două sute patruzeci, cât [cuvânt obscen] mea e, că nici nu mai ştiu, i-ai băgat în hotel. Da? Hotel care e peS.G.V., care S.G.V.-ul e al meu. Dup-aia ai mai primit de la PLUS CONFORT la fel.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Douăzeci şi două!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cât? Douăzeci şi două de miliarde?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Douăzeci şi două de miliarde!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pe ce?! Lucrări care n-au existat, pe...

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Păi, sunt 13 miliarde... 13 miliarde pe M.K.S. şi douăzeci şi două pe PLUS CONFORT.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Atâţia sunt? [cuvânt obscen] mea, nici nu le mai ştiu! Cât fac... 22 cu 13...?”

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Păi? [cuvânt obscen] mea! Şi MINEL...? Ce treabă are ş-ăla-n ăsta?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Nu ştiu. Da' eu aşa am înţeles de la-nceput, că "Bă, nu e treabă cu voi. Trebuie să ajungă la DARIUS şi la MINEL."

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Că nu e... Ei n-au treabă cu noi, ăştia mici, pulifricii. Că ei vor s-ajungă să ne facă pe noi să, să spunem că în spatele nostru stă DARIUS şi cu MINEL.

 TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Stai să întrebăm.” M-a întrebat. "Pot să-mi deschid o firmă?" Şi, şi ştii ce a zisDARIUS, nu? „Bravo, mă, începeţi şi voi să gândiţi constructiv." El aştepta de mult semnalu' ăsta. Adică: "Bravo, mă, bă, vorbeşti serios?" "A zis, bă, bravo, ...[neinteligibil]..."

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: DARIUS ţi-a zis: „Bravo, deschideţi firmă!” Dar nu te lăsa LUCI până la urmă, că: „Stai să vorbim, stai să…”

 Din data de 26.02.2015:

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce să repari [cuvânt obscen]?!

ȘUȘALĂ LUCIAN: Să albim, nu poţi să albeşti, să le faci impecabile, dar mai poţi…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU:  Sunt fictive, contracte fictive, au trecut banii [cuvânt obscen] zeci... de miliarde vechi. Ce să repari!?

ȘUȘALĂ LUCIAN: Nu-i chiar aşa. ...[neinteligibil]...  că sunt fictive. Dar le-a făcut cineva. Nu te poate acuza nimeni de chestia asta.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da.

ȘUȘALĂ LUCIAN: Este evaziune fiscală, nu este spălare de bani. ...[neinteligibil]... că banii nu sunt negri! Evaziune fiscală. În funcţie de prejudiciu se calculează… în funcţie de alea ţi se dă: amendă administrativă, penală sau cu suspendare.

ȘUȘALĂ LUCIAN: Care hotelul..., tu ai 2 miliarde patru sute, ești prost la cap! Nimic nu știi ...[neinteligibil]...

ȘUȘALĂ LUCIAN: 2 miliarde patru sute ai în cont acuma. Și tu dai 30% din astea 2 miliarde patru sute. I le dai înapoi lui MILENIUM, ți le facturează pe asocierea aia, că, MARINICĂ se retrage şi vrea banii înapoi, ca să începem să albim. Şi restul de 70% i le dai ăstuia că ți-a lucrat la hotel! Nu este nicio problemă. „Dar, de ce nu ai facturat, mă, până acuma?”. „Nu au avut bani SGV-ul.”.  De abia acuma, că tu ai încasat de la CITY chiria pe 2014.” Că îți spun eu! Da!? 2 miliarde patru sute. Închiriată la... ai... ai luat chiria de la CITY. Tu nici nu știai, pentru că nu am avut când să-ți spun! Eu am venit în BUCUREŞTI, nu am putut să mă mai văd cu tine ...[neinteligibil]...

ȘUȘALĂ LUCIAN: Ai înţeles? Deci... Plus că ăsta a mai luat 8 miliarde de la MILENIUM atuncea când le-a luat, plus 800 de milioane de la tine. Deci, deja are 8 miliarde opt sute plătit din hotel. Dar are de restul de luat. ”Uite, domnule, îi dau 1 miliard şapte sute. I-am dat deja! Uite acuma!”. Trebuie să facem facturile. Dar dacă vii şi tu la SLATINA să-ţi spun şi eu ce fac pe acolo. Dacă nu vii, eu le fac fără tine, că îi pun pe ăia să factureze şi…

ȘUȘALĂ LUCIAN: Următoarea. Ascultă-mă! Ai pe SGV ai... ...[neinteligibil]...  o să-ți dea 400 de milioane acuma chiria pe nu ştiu câte luni, din spate. Şi o să-ţi mai dea şi începe să vină la zi. ”Da domne, uite, am închiriat, am luat bani!” Din banii ăia, 400 să-i ţii, vezi să nu te atingi de ei, deci, te atingi decât de ăştia 2 - 400, ăia 400 de milioane îi ţii că o să-ţi vină TVA şi impozit pe profit sau pe d-ăsta, nu ştiu ce [cuvânt obscen] am vorbit eu la contabilitate. Şi o să mai primeşti în SGV până în vară, iar încă 2 miliarde şi ceva…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU:mă apucă disperare în [cuvânt obscen] ...[neinteligibil]... Păi, problema a plecat cu TEHNOLOGICA asta ...[neinteligibil]... PLUS CONFORT-u, vărul meu a încasat de la TEHNOLOGICA, după care au trecut prin mine... Sumele alea, cam alea sunt... 240... ...[neinteligibil]...

TIMOFTE PETRE BOGDAN: De la tine sunt venite la mine, la mine eu ţi-am facturat cu materiale. M-am uitat acuma! Eu nu sunt încasat acuma cu materiale!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mânca-ți-aș [cuvânt obscen] LUCI ...[neinteligibil]... [cuvânt obscen]  „Bă am nevoie, am nevoie!” Nu aveam pe ce!

ȘUȘALĂ LUCIAN: Eu știu!

ȘUȘALĂ LUCIAN: Știu. Şi după aia le-am lăsat aşa şi nu ne-am mai uitat pe ele și n-am mai încercat să corectă nimic. Acum două sau trei săptămâni când te-au chemat ăștia la SLATINA, le-ai luat şi le-ai adus tot la fel.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Păi şi nu avea ce să mai facă LUCI [cuvânt obscen]. Ce putea să facă la alea?

ȘUȘALĂ LUCIAN: Schimbai devizul, nu știu!?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ce treceai în deviz acolo?

ȘUȘALĂ LUCIAN: Nu ştiu, manoperă!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Păi, manoperă! Păi, cum să treci manoperă să ajungi la valoarea aia?!

ȘUȘALĂ LUCIAN: Asta este, lua el 30 și... Lua el 30 de lei și îţi dădea ţie mai ...[neinteligibil]... Este relaţie între două firme. Ce putea? Îți calculaţi prejudiciul.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Dar nu era aşa.

ȘUȘALĂ LUCIAN: Ba aşa este. Este singura firmă care a spus că mi le face în termen şi eu aveam termen de 30 de zile să le predau mai departe. Înseamnă că nu ştiu eu toate datele problemei. Că eu nu ştiu mai departe tu de unde ai luat banii, cum ai luat banii… ăia mai departe cum au luat banii!

 TIMOFTE PETRE BOGDAN:De ce nu ne întâlnim toate părţile astea, firmele astea care sunt implicate – care ăla a luat de la ăla, ăla a dat ăluia – să se vorbească aceeaşi limbă!

ȘUȘALĂ LUCIAN: Păi nu ai auzit de ce, că toată lumea s-a îngropat... Păi, nu auziși că de ce!? S-a îngropat lumea în camere şi sub pământ...

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pentru că nici eu nu ştiu ce să fac. Într-adevăr, nu este asta soluţia, să ne îngropăm, că acolo rămânem îngropaţi!  Dacă se poate face ceva de acum în colo! ...[neinteligibil-interlocutorii vorbesc în același timp]...

ȘUȘALĂ LUCIAN: Știu. Le-am luat şi eu şi le-am învăţat în [cuvânt obscen]. Că acuma, uite, să-ți spună ăsta, astăzi am stat numai cu avocați de vorbă şi am luat totul şi am pus cap la cap și am...

ȘUȘALĂ LUCIAN: Sunt convins că ai nervi...  Şi a spus ”Da.”. Şi a spus că știu băieţii de la BUCUREŞTI cum să le facă să le ...[neinteligibil]... la revedere!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce creditare are ăsta în hotel, că te-am mai întrebat și data trecută, dar nu mai țin minte?

ȘUȘALĂ LUCIAN: 41 de miliarde în hotel.

ȘUȘALĂ LUCIAN: ...[neinteligibil]... miliarde...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Iar îmi vii să-mi zici că mi-ai băgat miliardul în SGV-ul ăla și că [cuvânt obscen]!

ȘUȘALĂ LUCIAN: Dar care-i problema? Tu, tu, tu vrei pe o bucată acuma să nu se mai facă nimic.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu, că sunt şi eu conştient în [cuvânt obscen] mea!

ȘUȘALĂ LUCIAN: Trebuie să meargă lucrurile înainte. Care-i problema? Și tu...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Bă, în prostia mea, te întreb şi eu ceva acuma.

ȘUȘALĂ LUCIAN: Zi!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: În spate la hotelul ăla mai e cineva, mai am... PUD... surprize?

ȘUȘALĂ LUCIAN: [continuă pe un ton foarte scăzut] Adică?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu ştiu…

ȘUȘALĂ LUCIAN: Ce vrei să spui? Cum adică dacă mai este cineva în spatele hotelului?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu ştiu, în [cuvânt obscen] mea!?

ȘUȘALĂ LUCIAN: [continuă pe un ton foarte scăzut] Dacă mai e cineva în afară de DARIUS? Cine să fie!? Să fie cineva...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: El e sigur?

ȘUȘALĂ LUCIAN: Da.

ȘUȘALĂ LUCIAN: Când vii la SLATINA să facem facturile?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: S-a vorbit pe acolo, că se intervine, se...

ȘUȘALĂ LUCIAN: Păi, nu-ţi spusei că s-a vorbit. Nu-ți spusei că s-a vorbit, în puii mei, dar tu, asta, trebuia să te urci în maşină[cuvânt obscen]. Nici nu trebuia să mă suni! Ştiai că mă găseşti la SLATINA. Dar veneai în [cuvânt obscen] mea, aveai cameră la hotel, nu e problemă…!

ȘUȘALĂ LUCIAN: Când vii la SLATINA să facem facturile alea?

 ȘUȘALĂ LUCIAN: Cu cât [cuvânt obscen] mea e evaziune, mă!? Pe aia au reținut-o, au dus-o 24 de ore și după aia iau dat drumu! De 1 an jumate nu se mai aude nimic! ...[neinteligibil]... de milioane evaziune pe nivelul ăsta. Păi și ce s-a mai întâmplat!?

...[neinteligibil]... firme băgate cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro. Și ce s-a mai întâmplat!? ”Păi, ...[neinteligibil]... că nu ne caută nimeni!”

 Din data de 02.03.2015

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: Binențeles să fim atenți, să nu știu ce... I-am povestit, i-am zis de tine... că n-a vorbit nimeni, că n-ai avocat, că ... [cuvânt obscen]... mea, că ălea, că ălea... și-a zis: ”Bine, ok! O să vorbesc cu BOBO și cu ăia.”. Mă gândeam că deja au vorbit cu tine. N-a vorbit nimeni cu tine, nu?

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: Doar atâta, sâmbătă, mi s-a confirmat, încă o dată... duminică, de fapt, când m-am întâlnit cu el, că sâmbătă m-am întâlnit decât zece secunde, s-a confirmat că: ”Stați liniștit, nu va... eu garantez că nu va păți nimeni, nimic, se va lăsa doar cu amenzi, cu prejudicii cumulate... Văd că la Inspecția Fiscală este ok ...[neinteligibil]... Și nu A.N.A.F.-ul dă amenzi și propuneri și nu știu ce, ci Inspecția Fiscală. După A.N.A.F. ăsta trimite un raport la Inspecția Fiscală.”.

„ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: A intrat în... în ce, în S.G.V. sau...?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da, în S.G.V.

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: Aoleu și trebuie să mai mă văd și cu ...[neinteligibil]... trebuia să mă văd ieri, băga-mi-aș ... [cuvânt obscen]...! Vreau să... mi-a zis DARIUS să ia S.G.V.-ul tot, să-l ia GHENCIU!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu știu, frate!

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: Și atuncea ar fi zis...

 MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sunt acolo!

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: Aha! Și-o să mai primești, ți-am zis, vreo 4, 5 sute și de ăia nu te atingi!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: 4, 5 sute de milioane.

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: 400 de milioane.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Îhî!

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: De la ...[neinteligibil]... chiria pe o perioadă de timp. De ăia nu te atingi, că trebuie să plătești la stat după aia niște bani și n-o să ai după aia.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Îhî!

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: Și-o să mai primești până la încă 2 miliarde până în vară. Ăsta-i scorul, care tot la fel, trebuie să vedem cum îi împărțim, știi? Că i-am zis și lui și a zis că e ok

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: De pușcărie? Ziceai ceva de... dacă se ajunge la D.N.A. în ... [cuvânt obscen]... mea! Ce ai zis prima oară...?

ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ: Aicea nu mai depinde de mine!”

 Din data de 13.03.2015

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Să rezolvăm cu plata aia, în [cuvânt obscen] mea!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Mă, ai mai... ai rezolvat-o …[neinteligibil]…? De ce?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ăstea sunt în două etape: în prima etapă în care intră nenea ăsta... GHENCIU... în a doua etapă în care te scoate pe tine.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Intră GHENCIU...

TIMOFTE PETRE BOGDAN:  Da... Astea mi le-a dat CHIOSAN. Intră el, da?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: GHENCIU. Şi-n aialaltă te scoate el pe tine. Deci, practic, te degrevează pe tine.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mă degrevează în ce fel? Adică...

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Nu mai ai treabă cu SGV-ul, de acum încolo.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: De-acum încolo, că ce e din urmă am făcut tot eu... răspund, în pana mea!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Plus că pe MKS-ul ăla... ce căcaturi mai am şi eu acolo, ştii şi tu…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Păi, fii atent! Luni... noi de la PITEŞTI nu putem să venim încoace, să fie luni după masă încoa'?

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Ba da.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Să vorbesc cu el.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Păi, vorbeşte şi el cu el, că noi chiar avem o întâlnire la PITEŞTI, şi de la PITEŞTI facem …[neinteligibil]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Asta e etapa doi, da.

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Sunt lipite, că n-ai voie să le citeşti. …[râde]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: …[neinteligibil]… CRISTIAN MARIAN e el?

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Da.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: E el, CRISTIAN MARIAN?

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Da.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: GHENCIU CRISTIAN MARIAN.

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: GHENCIU.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ce [cuvânt obscen] mea, …[neinteligibil]…?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Păi, şi eu sunt MARIAN!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ştiu că te cheamă şi MARIAN. De câte ori ţi-am scris numele...!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mi-ai scris numele? Băi, ăsta nu e bine aici.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Păi, da! Da' nu, a zis că e scris la fiecare aşa cum le-a pus ăsta, CHIOSAN, că el i le-a dat. Aşa, cu spatele, aşa. Eu am pus X unde  să semnezi. Sunt întoarse unde să semnezi tu. În mod normal tre' să întorci filele.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Asta e ultima pagină din ce?

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Da' te-a sunat şi ăla. Nu i-ai răspuns.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ştii că se pune problema de prejudiciu, nu?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Hm?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: O să se calculeze un prejudiciu.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: E calculat prejudiciul, numai că  …[neinteligibil]… nu prea am înțeles nici eu, dar...

TIMOFTE PETRE BOGDAN: La cât se ridică?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Cu nişte situaţii... la PLUS CONFORT. Deci, era... era …[neinteligibil]… de situaţii, era decât contractul, fără situaţii, fără astea. Şi a mai găsit încă un mail cu PLUS CONFORT-ul...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Situație?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Da. Da' sunt ălea, în [cuvânt obscen] mea, de …[neinteligibil]… la BAGDASAR eu am montat schelă 7.000 de metri pătraţi şi am executat 600 de metri.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi au mai executat 600 de metri?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Aşa apare în situaţia aia. Execuţie refacere termosistem - 600 de metri pătraţi, iar montaj schelă 7.000 de metri.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi care-i problema?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Asta am zis şi eu: deci, s-au băgat 7.000. Eu am făcut decât 600. Am pierdut montajul de 7.000.

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Ce-am înţeles de la …[neinteligibil]… că i-a zis că toată lumea s-a liniştit, că se va calcula un prejudiciu pe care-l vei plăti şi la revedere!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Îhm.

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: …[neinteligibil]… Că toată lumea aci s-a liniştit şi ANDI, ANDI ce ţi-a zis?

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Dă şi tu drumul la banii ăia!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Hm?

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Dai şi tu drumul la banii ăia, astăzi?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Bă, omule! Ziceţi... sunteţi nebuni? Crezi că nu vreau să dau drumul la bani, în [cuvânt obscen] mea? Vreau doar... stai! Vreau doar s-o fac în termeni mai buni, nu cu ăştia!

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Da, dom'le, bine! Da fă-o!

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Tre' să aibă şi acuma stoc. Dacă are stoc …[neinteligibil]…să facă... nu... un fel de contract de comodat sau de... să-i facă nişte avize …[neinteligibil]… că i le-a dat, să facă nişte aia şi cu plata ulterioară, înţelegi? Şi atunci o dai în măsuri de legalitate…[neinteligibil]… că omu le are...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Îhm.

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: "Da, dom'le, le-am luat. Dar nu i le-am plătit. Pentru că nu mai am bani. Sau n-am avut bani."

ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ: Trebuie să fie în stoc. Înţelegi? Nu prea cred să aibă, dar mă... sau măcar e parte din ei. 500 - un miliard …[neinteligibil]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Păi, îţi dai seama, mânca-ţi-aş [cuvânt obscen] ta! Crezi că eu... să moară mama, dar toată ziua mi se bagă-n cap: "stai liniştit, stai liniştit că nu există fraudă, nu există vrăjeală... că s-a vorbit, că s-au liniştit, că mai e nevoie decât de prejudiciu şi atât şi că [cuvânt obscen] !" "Bine, mă." Eu, la rândul meu, le-am tot spus şi le-am semnalat - de fapt, lui, că cu el vorbesc - "Mă,               mânca-ţi-aş [cuvânt obscen] ta, orice, dar să n-ajungem acolo, la privare de libertate, că atunci e groasă, [cuvânt obscen] !" Eşti conştient că e groasă? Tu m-ai văzut - eu m-am pişat pe mine numai când au venit ăştia. Dacă se ajunge mai departe... Cât aş vrea eu să...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Păi, da, mă, dar recuperat bani... Asta înseamnă cât? Prejudiciu de cât, de 8 miliarde?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: …[neinteligibil]…am putea să prelungim. Am scăpat de …[neinteligibil]… de vreo 20 de milioane la PLUS, şi 13 la…[neinteligibil]… dintre care 80% se duc pe materiale. Ai înţeles? Bun. Şi zicem: "Bă, avea... am alea 30... sunt undeva în jur de vreo 20 şi ceva de miliarde din tot ce e..." Dacă e aşa, se duce undeva la vreo 8 miliarde …[neinteligibil]… s-au liniştit. Că decât vor să-şi recupereze decât banii. Mă înţelegi?”


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...