BOMBĂ/Iohannis AMÂNĂ NUMIREA la DIICOT

BOMBĂ/Iohannis AMÂNĂ NUMIREA la DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a amânat numirea șefului DIICOT și a anunțat că a cerut CSM stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, în cadrul căreia Daniel Horodniceanu a primit aviz pozitiv. pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT. Atunci, Horodniceanu cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă".

 „În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

În comunicat se mai precizează că, prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Comisarul.ro a fost printre puținele publicații care au avertizat asupra efectului nociv al acestei propuneri asupra DIICOT.

 Citește și  Stare de REVOLTĂ la DIICOT/Procurorii ACUZĂ un TROC POLITIC/Kovesi MÂRÂIE și ea



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro