BOMBĂ/Iohannis AMÂNĂ NUMIREA la DIICOT

BOMBĂ/Iohannis AMÂNĂ NUMIREA la DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a amânat numirea șefului DIICOT și a anunțat că a cerut CSM stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, în cadrul căreia Daniel Horodniceanu a primit aviz pozitiv. pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT. Atunci, Horodniceanu cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă".

 „În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

În comunicat se mai precizează că, prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Comisarul.ro a fost printre puținele publicații care au avertizat asupra efectului nociv al acestei propuneri asupra DIICOT.

 Citește și Stare de REVOLTĂ la DIICOT/Procurorii ACUZĂ un TROC POLITIC/Kovesi MÂRÂIE și ea


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

4 O dare în gât profi...

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…