Cătălin Striblea, un TEXT pe care ar trebui să-l CITEASCĂ TOȚI PESEDIȘTII!!!

Cătălin Striblea, un TEXT pe care ar trebui să-l CITEASCĂ TOȚI PESEDIȘTII!!!

Deputatul Mihai Sturzu a demisionat sâmbătă din PSD, după un atac dur la Liviu Dragnea. Jurnalistul Cătălin Striblea, recent plecat de la B1 TV, explică de ce Sturzu nu a avut parte de susţinere în atacul la Dragnea.

Într-un articol publicat pe blogul personal , Cătălin Striblea remarcă liniștea din sală în timpul discursului în care Sturzu îl critica pe Dragnea. "Lumea este împietrită în fața sa. Dacă ești în sală cred că poți să auzi și respirația celui de lângă tine. Fața împietrită a lui Dragnea este doar o mască a furiei. În fapt ochii lui merg pe scenă și-l strâng de gât acolo pe Sturzu. Dar tot e liniște. Iar aplauzele răsună acolo doar la șmecherile de discurs ale lui Dragnea", scrie jurnalistul. 

Potrivit lui Striblea, Sturzu a comis cel mai grav delict din PSD, dar și din "strămoșul său arhaic, PCR": fluieră în biserică. "Apoi când liderul vorbește, masele sunt brusc însuflețite. Nu contează dacă cel care a fluierat în biserică are sau nu dreptate. Nu contează dacă Dragnea are sau nu dosar penal. Nu contează dacă Sturzu zice câteva lucruri firești: resetarea clasei politice, relația cu UNPR. El nu are puterea și, așadar, nici căderea de a zice lucrurile astea. Așa că, firesc, la sfârșit va pleca", mai scrie Striblea.

"O să primească multe felicitări de la colegi, iar unii vor scrie de pe conturi de Facebook false că a avut mare dreptate. La PSD se supraveghează conturile de FB pentru a nu sări linia de partid. Iar tinerilor membri li se aduce aminte asta în mod constant. Dar, poate vă întrebați de ce nu-i sare nimeni în ajutor. Păi e simplu. Din lașitate, din lipsa unui proiect pentru că Sturzu a oferit doar o revoluție, dar și din lipsa unei evoluții firești. Sturzu are o carieră în spate, are unde reveni. Câți dintre cei aflați în politică au făcut carieră și apoi au venit la partid?", notează Cătălin Striblea pe blog.

Jurnalistul încheie totuşi cu o concluzie care depăşeşte limitele acestui conflict: "Cu sau fără Sturzu, PSD se află în fața unei reforme profunde. Ca și celălalte partide. Cine se schimbă câștigă. Cine nu, moare. PSD-ului îi va fi și mai greu pentru că au un pasiv imens."


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...