CAZUL Vâlcov/LĂCOMIE, HOȚIE, TRĂDĂRI și SCURSURI UMANE

CAZUL Vâlcov/LĂCOMIE, HOȚIE, TRĂDĂRI și SCURSURI UMANE

Fostul ministru Vâlcov a fost ”nășit” chiar de finul său, deputatul PSD Daniel Bărbulescu. Deputatul l-a lucrat atât de bine pe naș încât l-a băgat în pușcărie. A făcut denunțuri la adresa lui Vâlcov și și-a folosit și soția pentru a-l închide pe senatorul demisionar.

Procurorii au aflat de ce își ținea Vâlcov banii pe la deputatul Bărbulescu, finul său! Pentru că Bărbulescu era deputat și locuința sa nu putea fi percheziționată fără accept de la Camera Deputaților. Astfel, seiful lui Vâlcov plin cu bani și lingouri de aur era în siguranță, cât timp el se ocupa de afaceri ca primar al Slatinei.

Dar, să vedem ce notează procurorii:

”La data de 19.03.2015, BĂRBULESCU DANIEL-IONUŢ a formulat un denunţ în care a susţinut că, în vara anului 2011, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a propus să înfiinţeze o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură.

Pentru înfiinţarea, administrarea şi dotarea celor 3 firme VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a dat denunţătorului, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 1.500.000 lei, propunându-i acestuia ca după ce vor fi amortizate costurile să devină partener, cu un procent de 20% la firma de cadastru şi 40% la celelalte două firme.

Denunţătorul BĂRBULESCU DANIEL-IONUŢ a declarat că, în timpul discuţiilor preliminare, VÂLCOV BOGDAN DARIUS a scris olograf, pe mai multe coli A4, un plan de afaceri în care erau menţionate estimările privind cheltuielile şi veniturile, precum şi procentele care le reveneau fiecăruia în urma derulării celor 3 afaceri.

La aceste discuţii a fost prezentă şi soţia denunţătorului, BĂRBULESCU ANDRA LOREDANA.

Cu banii primiţi de la VÂLCOV BOGDAN DARIUS, denunţătorul a înfiinţat S.C. MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L. şi S.C. CONTIS S.R.L., devenită ulterior S.C. CONTIS CONSULTING S.R.L., precum şi Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii.

Referitor la justificarea cheltuielilor faţă de VÂLCOV BOGDAN DARIUS, denunţătorul afirmă că îi prezenta periodic acestuia documente justificative sau situaţii sumare a banilor cheltuiţi.

Cu privire la persoanele care fac sau au făcut parte din acţionariatul societăţilor, precum şi cele care au deţinut calitatea de administrator, BĂRBULESCU DANIEL-IONUŢ l-a informat în prealabil pe VÂLCOV BOGDAN DARIUS, acesta dându-şi acceptul în legătură cu respectivele persoane.

Ulterior înfiinţării celor 3 societăţi, denunţătorul a declarat că îi prezenta periodic lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS, la un interval de 3-4 luni, situaţia financiar-contabilă a celor trei afaceri, dar de la înfiinţarea societăţilor şi până în prezent nu i-a dat acestuia nicio sumă de bani.

La indicaţia lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS, denunţătorul a introdus S.C. MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L. într-o asociere în participaţiune cu S.C. SGV S.R.L. şi cu S.C. CITY HOTEL S.R.L., urmând ca această asociere în participaţiune să administreze Hotelul City din Slatina, urmând ca 30 % din eventualul profit să revină S.C. MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L., iar pentru această asociere în participaţiune, la indicaţiile lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS, care deţinea în fapt această societate, au fost viraţi 800.000 de lei. Referitor la City Hotel, denunţătorul a declarat că are cunoştinţe că unul dintre acţionarii afacerii ar fi VÂLCOV BOGDAN DARIUS, iar managerul hotelului este BARBU DORINA CRISTINA, persoană interpusă a acestuia, iar un alt acţionar al afacerii ar fi GHENCIU CRISTIAN.

Totodată, BĂRBULESCU DANIEL-IONUŢ a declarat că ultimele discuţii referitoare la administrarea acestor firme le-a avut cu VÂLCOV BOGDAN DARIUS la începutul anului 2015. De asemenea, denunţătorul susţine că, în aceeaşi modalitate, VÂLCOV BOGDAN DARIUS a procedat şi cu soţia sa, căreia i-a cerut să administreze în fapt un centru SPA şi o televiziune locală, OLT TV, afaceri deţinute de către acesta.

Deosebit de acest aspect, BĂRBULESCU DANIEL-IONUŢ a denunţat faptul că în cursul anului 2011 VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut să păstreze în locuinţa unde îşi avea domiciliul, situată în Slatina, str. Basarabilor nr. 91, un seif. Acesta a fost adus în locuinţă de către ŞUŞALĂ LUCIAN, un apropiat al acestuia, iar motivul pentru care i s-a cerut să păstreze seiful în locuinţa sa, a fost acela că, având în vedere calitatea de deputat a denunţătorului, domiciliul nu putea fi percheziţionat fără un aviz prealabil din partea Camerei Deputaţilor.

Referitor la acest seif, denunţătorul a declarat că până în luna iunie 2012, cât a locuit efectiv la respectiva adresă, l-a văzut atât pe VÂLCOV BOGDAN DARIUS cât şi pe ŞUŞALĂ LUCIAN accesând respectivul seif, după ce, în prealabil, aceştia îl sunau iar el le permitea accesul în imobil.

În situaţiile în care VÂLCOV BOGDAN DARIUS şi ŞUŞALĂ LUCIAN accesau seiful nicio altă persoană care locuia în imobil nu asista la ce se întâmpla în camera respectivă. Începând cu luna iunie 2012, când împreună cu soţia sa s-a mutat de la adresa sus menţionată, seiful a rămas în imobil, care a fost locuit în continuare de socrul său, ROTARU ION, de la care a aflat că ŞUŞALĂ LUCIAN şi VÂLCOV BOGDAN DARIUS au mai accesat seiful. De asemenea, denunţătorul susţine că în luna februarie 2015, ŞUŞALĂ LUCIAN a adus la respectivul imobil mai multe colete, în care se aflau tablouri.

În data de 15.03.2015, BĂRBULESCU DANIEL-IONUŢ a declarat că VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut să mute seiful la locuinţa primarului din comuna Vitomireşti, judeţul Olt, care însă a refuzat primirea acestuia, ulterior, până la alte indicaţii venite din partea lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS, seiful fiind depozitat în imobilul unui apropiat al denunţătorului, situat în comuna Osica de Sus, judeţul Olt.

Aceste afirmaţii sunt susţinute şi de denunţul formulat de către BĂRBULESCU ANDRA LOREDANA, la data de 19.03.2015, în care susţine faptul că în anul 2009, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut să devină administratorul în fapt al S.C. ENERO PROD S.R.L., firmă care opera televiziunea locală OLT TV. Referitor la această afacere, denunţătoarea afirmă că, în cursul anului 2011, întrucât avea nevoie de bani pentru achiziţionarea unor echipamente pentru televiziune, i-a cerut bani lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS, care i-a dat aproximativ 1 milion de lei, în numerar. Pentru a justifica introducerea în contabilitate a banilor, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a indicat denunţătoarei să redacteze un contact de împrumut, fictiv, cu Ţiganu Loredana, care reprezenta S.C. CAFMIN S.R.L., iar o parte din bani i-a virat din societatea deţinută de către aceasta.

Totodată, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut denunţătoarei Bărbulescu Andra Loredana să se ocupe de un centru spa situat în Slatina, deţinut în fapt de către acesta.

Cu ocazia solicitărilor de a se ocupa de cele două afaceri, dar şi de cele ale soţului său, VÂLCOV BOGDAN DARIUS a făcut nişte însemnări olografe pe coli A 4 în care se regăsesc proiecţii financiare dar şi repartizarea profitului după amortizarea investiţiei.

Prin acelaşi denunţ, BĂRBULESCU ANDRA LOREDANA confirmă susţinerile soţului ei, în legătură cu depozitarea şi operarea seifului, la indicaţiile lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS. Astfel, aceasta recunoaşte că în cursul anului 2011, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut soţului ei să depoziteze în imobilul situat în Slatina, str. Basarabilor nr. 91, un seif în care urma să depoziteze diferite valori, întrucât, având în vedere calitatea de deputat a soţului, locuinţa nu putea fi percheziţionată decât cu aviz prealabil din partea Camerei Deputaţilor. Denunţătoarea confirmă faptul că i-a văzut pe VÂLCOV BOGDAN DARIUS şi ŞUŞALĂ LUCIAN de mai multe ori, accesând seiful, dar nu a asistat personal când a fost deschis.

După anul 2012, când şi-au mutat efectiv locuinţa, seiful a rămas în continuare în acelaşi loc, în imobil locuind tatăl ei, ROTARU ION, de la care a aflat că ŞUŞALĂ LUCIAN a accesat de mai multe ori seiful, iar, în cursul anului 2015, acesta a depozitat şi mai multe colete ce păreau a fi tablouri.

BĂRBULESCU ANDRA LOREDANA a mai declarat că, în data de 15.03.2015, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut soţului său să deschidă seiful şi să distrugă eventualele documente şi ambalaje, precum şi să-l ducă la primarul din Vitomireşti, care a refuzat primirea acestuia. În aceste condiţii, seiful a fost depozitat la un apropiat al familiei Bărbulescu, în imobilul deţinut de aceştia în comuna Osica de Sus, judeţul Olt.”, se arată în referatul procurorilor.

Ce a spus Vâlcov în auto-denunț

Vâlcov a făcut un auto-denunț la DNA în care a povestit de unde are banii găsiți pe la prieteni: de la nunți și de la botezuri. În plus, el a recunoscut și că a luat mită de la Theodor Berna.

Mai mult, conform declarațiilor martorilor, Vâlcov stă în Slatina într-un apartament care nu îi aparține.

”Cu ocazia audierii în calitate de suspect, VÂLCOV DARIUS BOGDAN a recunoscut, în parte, anumite discuţii pe care le-a avut cu BĂRBULESCU DANIEL, BĂRBULESCU ANDRA LOREDANA şi ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ, dar le-a plasat în contextul unor sfaturi „prieteneşti” pe care le-a dat celor 3, în legătură cu înfiinţarea şi dezvoltarea unor afaceri. De asemenea, inculpatul nu a negat faptul că a remis sume de bani acestora, dar le-a justificat ca fiind împrumuturi, urmând ca banii să îi fie returnaţi de către aceştia pe măsură ce obţineau profit, iar la un moment dat să primească o cotă parte din afaceri. Totodată, inculpatul a recunoscut acuzaţiile care i-au fost aduse, în sensul că „societăţile pe care eu le-am împrumut şi la care urma să fiu beneficiar al unei cote părţi din profit, au desfăşurat activităţi comerciale, calitate în care eu eram incompatibil conform statului pe care îl aveam”.

Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, VÂLCOV DARIUS BOGDAN a recunoscut primirea sumei de 1,5 milioane euro de la BERNA THEODOR, atât cash, cât şi prin intermediul unor societăţi, în scopul de a-şi exercita influenţa asupra persoanelor însărcinate cu atribuirea lucrărilor în situaţia în care S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. nu ar fi câştigat licitaţia. De asemenea, inculpatul a declarat că a primit suma de 1,5 milioane euro, începând cu anul 2011, prin intermediul inculpatului PRINA MINEL FLORIN, administrator public la Primăria Slatina, acesta stabilind şi modalitatea de plată. Totodată, inculpatul susţine că ştia de la PRINA MINEL FLORIN, RAMBA ANDREI OVIDIU şi ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ că o parte din bani au fost remişi şi prin intermediul firmei S.C. PLUS CONFORT S.R.L.

În municipiul Slatina inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN locuieşte într-un apartament proprietatea societăţii ENERO PROD S.R.L.

Martorul BARBULESCU DANIEL a precizat ca în vara anului 2011, VÂLCOV DARIUS BOGDAN i-a spus să înfiinţeze 3 societăţi comerciale, respectiv o firmă de cadastru, o firmă de contabilitate şi un birou de avocatură, folosind, pentru capitalul social şi investiţiile necesare înfiinţării celor 3 afaceri, sume de bani furnizate de acesta, în valoare de aproximativ 1.500.000 lei noi, urmând ca după recuperarea banilor necesari investiţiei să devina partener în cele trei afaceri. Astfel, urma să primească la firma de cadastru un procent de 20%, iar la celelalte două 40%.

Astfel, martorul a înfiinţat S.C. CONTIS CONSULTING COMPANY S.R.L. – firma de contabilitate, S.C. MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L. – firma de cadastru şi Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii.

Persoanele care au făcut parte din acţionariatul celor 3 afaceri au fost selectate de martor cu acordul lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN,

01.04.2015, VÂLCOV DARIUS BOGDAN a formulat un autodenunţ în care a precizat că în cursul anului 2012, după ce şi-a dat demisia din funcţia de primar, a avut o discuţie cu BĂRBULESCU DANIEL IONUT, BARBULESCU ANDRA LOREDANA, ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ, ŞUŞALĂ MIHAELA şi GUŞATU ANCA, despre înfiinţarea unor firme şi dezvoltarea afacerilor în funcţie de abilităţile fiecăruia.

În cadrul respectivelor discuţii, inculpatul le-a spus că îi poate împrumuta cu bani pentru a-i folosi în dezvoltarea afacerilor, dar în timp doreşte să îi fie returnaţi.

Cu privire la provenienţa banilor, inculpatul a precizat că aceştia proveneau de la cele trei nunti şi un botez, dar şi din banii cash pe care îi avea în casă.

Tot atunci persoanele menţionate au propus inculpatului, iar acesta a acceptat, ca o parte din profitul obţinut să-i fie remis acestuia.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro