Cine conduce PSD?/Ghiţă şi Ponta se contrazic/ Ghiţă:,,Cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Ei trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei”/Ponta:,,Nici în comunism nu te arestau dacă vroiai să fii şef la partid. Numeşte DNA şeful? E culmea!''

Cine conduce PSD?/Ghiţă şi Ponta se contrazic/ Ghiţă:,,Cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Ei trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei”/Ponta:,,Nici în comunism nu te arestau dacă vroiai să fii şef la partid. Numeşte DNA şeful? E culmea!''

După ce DNA a anunţat începerea urmăririi penale pentru liderii PSD Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova şi după ce în media au apărut stenograme incendiare cu cei doi, în care Hrebenciuc îi promitea lui Şova şefia PSD, în schimbul adoptării legii amnistiei şi graţierii în PSD a început războiul. Şi declaraţii suspecte ale lui Ghiţă şi Ponta. Prin contradicţia evidentă dintre ele. 

Ghiţă:,,Cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD.

Astfel, Sebastian Ghiţă solicită suspendarea lui Hrebenciuc şi Şova din PSD şi punerea acestora la dispoziţia justiţiei!

Ghiţă a declarat că, “în conformitate cu decizia de la Orăştie enunţată de preşedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea să apere legea şi corectitudinea. Aceşti oameni au greşit în partid. Nu ştiu legal. Domnul Ponta a spus că cine va face jocuri în PSD va fi exclus. Justiţia trebuie să arate adevărul despre retrocedări. Şi despre Macovei. Şi despre regimul Băsescu.”

“PSD nu acceptă astfel de situaţii. Nu vreau răul nimănui. Dar sunt sigur că Victor Ponta şi Liviu Dragnea, Gabi Oprea şi Daniel Constantin pot să arate românilor că sunt drepţi şi corecţi. Nimeni nu este mai presus de lege. Hrebenciuc i-a atras şi pe alţi senatori într-o situaţie rea şi gravă riscând să compromită poziţia PSD”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

“Procurorii sunt întrebaţi de ce apar astfel de anchete în campanie? Politicienii trebuie să se întrebe de ce fac astfel de lucruri în campanie! Hrebenciuc şi Şova trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei!”, este poziţia tranşantă exprimată de deputatul PSD Sebastian Ghiţă.

Decizia de la Orăştie la care face referire Sebastian Ghiţă este de fapt decizia prin care, oficial, liderii PSD i-au solicitat premierului Victor Ponta să intre în cursa pentru preşedinţia României.

Ponta:,,Nici în comunism nu te arestau dacă vroiai să fii şef la partid. Numeşte DNA şeful? E culmea!''

 Victor Ponta, afirmă că o persoană nu era arestată nici în perioada comunismului de către procurori dacă dorea să fie şef la partid, iar sancţiuni trebuie aplicate acelora care încalcă legea, dar că, altfel, nu spune DNA cine să fie ales preşedinte al unui partid.

Întrebat de presă dacă va avea o discuţie în interiorul partidului în legătură cu viitorul preşedinte PSD în condiţiile în care, din stenograme cel puţin, reiese că există discuţii legate de funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Vreau să vă spun un lucru: eu cred că nici pe vremea comuniştilor nu te arestau procurorii dacă vroiai să fii şef la partid. Deci, ce se întâmplă într-un partid, într-o democraţie, este de a se alege de către acei membri. Să-ţi facă cineva dosar penal..? Păi ce? O să numească DNA şef la partide? Asta este culmea! Evident că, dacă cineva încalcă legea, răspunde, dacă nu, însă, trăim în Europa, trăim într-o ţară liberă şi nu ne spune DNA pe cine să alegem şef la vreun partid, nici la PSD, nici la PNL, nici la PC /…/ aşa încât cred că trebuie să rămânem în limitele Constituţiei şi ale democraţiei".

Anterior, Ponta a declarat că nu cunoaşte amănunte despre dosarul în care sunt implicaţi Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, el arătând că, dacă trebuia să fie arestaţi toţi cei care vorbesc despre şefia PSD, atunci şi el ar fi trebuit arestat în 2010, când a fost ales în fruntea partidului.

El a arătat că nu cunoaşte amănunte despre dosarul în care sunt implicaţi purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, şi deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc şi nu cunoaşte nimic despre promisiuni privind funcţii contra legii.

”Nu cunosc aceste lucruri, nu comentez nimic care ţine de dosare penale”, a spus Ponta.

Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA.

Hrebenciuc i-ar fi cerut să se asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, solicitare pe care colegul său din PSD ar fi acceptat-o.

DNA a precizat că propunerea a fost formulată pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc să fie pusă în executare, dar şi pentru "a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului, care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanţă pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii".

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că membrul PSD condamnat, pe care Hrebenciuc voia să îl sprijinire prin adoptarea unei legi de amnistiere şi graţiere a pedepsei, este Miron Mitrea. Instanţa supremă l-a condamnat, în 15 octombrie, pe deputatul PSD Miron Mitrea la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale, decizia nefiind definitivă.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului său din PSD, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu şi-a pus problema să fie şeful PSD şi că nu a vorbit niciodată cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în legătură cu solicitările pe care, potrivit procurorilor anticorupţie, i le-ar fi făcut Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc este cercetat de procurorii DNA, alături de deputatul PSD Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea celor doi deputaţi.

Hrebenciuc este urmărit penal în acest dosar pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 13 august, că Dan-Coman Şova, la data faptelor reprezentant legal al SCA "Şova şi Asociaţii", este urmărit penal pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Potrivit DNA, în perioada 2007-2008, SCA "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane lei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

5 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta