CORUPŢIE PSD/Ciupercă l-a SUNAT, Bănicioiu a REZOLVAT, DNA s-a SESIZAT/STENOGRAME

CORUPŢIE PSD/Ciupercă l-a SUNAT, Bănicioiu a REZOLVAT, DNA s-a SESIZAT/STENOGRAME

 Numele lui Nicolae Banicioiu apare in dosarul de coruptie al lui Silvian Ciuperca. Procurorii sustin ca dupa ce baronul de Ialomita i-a cerut ministrului o intalnire, problema sa cu corpul de control al Ministerului Sanatatii s-a rezolvat.

Numele ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu (PSD), apare in referatul prin care DNA cere arestarea preventiva a sefului Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca (PSD). Procurorii sustin ca, pentru a scapa de concluziile nefavorabile ale unui control realizat de Corpul de control al Ministerului Sanatatii la Spitalul Judetean Ialomita, Ciuperca l-ar fi sunat pe Banicioiu pentru o intalnire.

Ca urmare a discutiei dintre Ciuperca si Banicioiu, raportul corpului de control a fost modificat astfel incat a fost eliminată propunerea de sesizare a Parchetului pentru nereguli in achizitiile de materiale sanitare.

Contextul in care apar mentiunile despre Nicolae Banicioiu este legat de un control realizat la inceputul anului 2014 la Spitalul Judetean de Urgenta (aflat in subordinea Consiliului Judetean). In forma initiala a raportului, Corpul de control propunea sesizarea Parchetului si a Curtii de Conturi cu privire la existența unor suspiciuni de fraudare a achizițiilor în legătură cu contractele de achiziție a dezinfectanților.

Procurorii sustin ca dupa ce a vazut varianta initiala a raportului, Silvian Ciuperca i-ar fi cerut unuia dintre consilierii Corpului de Control, Mihai Ionut Ionescu, sa elimine concluziile care ar fi dus la inceperea unei anchete penale.

Mai mult, intr-o convorbire din 17 martie 2014, Silvian Ciuperca ii spune angajatului de la Corpul de Control ca urmeaza sa se intalneasca cu ministrul Nicolae Banicioiu si ii cere "sa-i dea drumul".

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN - Alo! Bună dimineața!
IONESCU MIHAI-IONUŢ – Da, bună dimineața, domnule președinte!

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN - Eu mă întâlnesc cu şeful tău mâine dimineaţă, dar vreau să ştiu care e situaţia cu raportul.
IONESCU MIHAI-IONUŢ – Păi acum îl definitivăm, că l-am mai aranjat un pic.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN - Mi-ai zis, da. Înseamnă că astăzi îl prezinţi întâi pe linie ierarhică, la un director, ceva, acolo. Nu?
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Da, da.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN - De la Direcţia Juridică ...
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Da, da, da. Îl transmit la fete, la dumneavoastră, acolo.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN - Cum, cum?
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Şi după aceea îl dau la fete la dumneavoastră.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN - Păi daţi-i drumul astăzi, ca să văd, că eu mâine mă întâlnesc cu BĂNICIOIU şi vreau să discut şi subiectul ăsta.
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Da, da, da.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN - Daţi-i drumul, vă rog frumos, da!
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Da, nicio problemă. Bine, domnul președinte! La revedere!

Potrivit procurorilor, Silvian Ciuperca voia modificarea raportului pentru ca el si protejatul sau de la sefia Spitalului Judetean, Adrian Berbece, sa nu devina tinte pentru procurori.

Mai mult, pe 31 martie 2014, Silvian Ciuperca l-a contactat pe Nicolae Banicioiu pentru a-i cere o intalnire, iar procurorii sustin ca solicitarea a fost acceptata. Procurorii sustin ca efectul discutiei Ciuperca - Banicioiu a fost acela ca, peste doar o zi, angajatul Corpului de Control a trimis raportul final modificat, din care disparusera concluziile cu potential de pericol pentru Silvian Ciuperca: propunerea de sesizare a Parchetului si a Curtii de Conturi.

DNA a propus miercuri arestarea preventiva a sefului CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, pentru mai multe infractiuni de coruptie, printre care abuz in serviciu, folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a un folos necuvenit.

Potrivit anchetei DNA, Silvian Ciupercă efectua şi demersuri pentru a avea susţinerea în alegerea ca membru în Consiliul Naţional de Integritate, instituţie care supraveghează Agenţia Naţională de Integritate, Ciupercă Vasile Silvian a luat legătura cu senatorul Ilie Sârbu, cu Victor Ponta, Oprişan Marian, Dragnea Liviu ocazie cu care a aratat că ”i-a transmis lui Chelaru un document vizavi de povestea aceea cu favorizarea unei firme din Timişoara”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

2 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”