Cozmin Guşă: Observ, odată cu moartea lui Patriciu, destinul tragic al capitalişilor români

Consultantul politic, Cozmin Guşă

"E un moment dificil pentru toată lumea, parcă sunt prea multe drame şi prea mulţi morţi în ultma vreme. L-am cunposcut pe Dinu Patriciu bine, în ciuda faptului că nu am fost niciodată prieteni. A fost unul dintre oamenii care a marcat mediul post-'89 din România, nu doar cel economic, dar şi cel politic. Din punct de vedere politic, calitatea lui Patriciu a fost consencevnţa în a-şi exprima crezuri liberale, mai ales că era un om care avea şi lecturi la bază", a spus Cozmin Guşă.

"În ceea ce priveşte mediul de afaceri, Patriciu a fost printre foarte puţinii capitalişti care a gândit dezvoltarea afacerilor în plan regional şi primul care a reuşit - sa luăm reţeaua de benzinării, banca din Georgia, sau alte afaceri care l-au arătat ca un vizionar. Dacă poate să mulţumească cu ceva îndurerarea celor care ţin la el, faptul că Dinu Patriciu a marcat mediul post-'89 din România cred că este arhisuficient într-o ţară care a fost văduvită de oameni care merită pomeniţi", a mai spus consultantul politic. 

"Nu pot să nu observ odată cu moartea lui Dinu Patriciu destinul tragic al capitaliştilor români, al celor care cu bune şi cu rele au încercat să cosntruiască un capitalism românesc, total imperfect, dovadă şi procentul mic de capital românesc pe care îl avem azi. Şi puşcăriile pe care le înfundă capitaliştii români la moartea lui Patriciu cred că ne arată că aceştia au un destin tragic", a observat Cozmin Guşă. 

Sursa: realitatea.net


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

4 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

5 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită