CRIZĂ teribilă, liderii lumii îi ascund AMPLOAREA. Mișcările RĂZBOINICE ale lui Putin

CRIZĂ teribilă, liderii lumii îi ascund AMPLOAREA. Mișcările RĂZBOINICE ale lui Putin

S-a declansat o criza „monstruoasa” dupa doborarea avionului rus de catre Turcia, iar liderii lumii incearca sa ii ascunda amploarea, noteaza presa britanica. Temerile unui razboi de proportii sunt tot mai mari, scrie  Aktual24 .

Vladimir Putin a acuzat Turcia ca a „injunghiat Rusia pe la spate” si a amenintat cu „consecinte grave” pentru doborarea avionului rus. Este primul incident de acest fel din 1953, cand NATO a doborat un alt avion al Rusiei. Un cunoscut analist militar de la Moscova a declarat pentru Daily Mail ca „foarte probabil” va fi razboi. 

„Turcia incearca sa protejeze o zona din nordul Siriei care este controlata de aliatii ei turkmenii. Putin ar trebui sa respecte aceste interese zonale, ori va fi razboi cu Turcia. Acest razboi poate fi castigat doar cu bomba nucleara”, a avertizat Pavel Felgenhauer.

Putin a rupt orice fel de legaturi militare cu Turcia si a trimis o nava de razboi in Marea Mediterana. Misiunea acesteia este de a distruge orice potentiala amenintare la adresa fortelor ruse din Siria. El a avertizat intr-un discurs sustinut marti ca „nu vom mai permite niciodata ca acest tip de crima care a avut loc astazi sa se mai intample”.

Si premierul rus Medvedev a acuzat miercuri Turcia ca protejeaza gruparea jihadista Statul Islamic (SI). Acest fapt nu este surprinzator, tinand cont de informatiile disponibile cu privire la interesul financiar direct al unor oficiali turci legat de comertul cu produse petroliere de la intreprinderi controlate de Statul Islamic, a spus prim-ministrul rus, aflat intr-o vizita la Ekaterinburg.

Ministrul Apararii de la Moscova a anuntat ca bombardierele ruse vor fi de acum insotite de avioane de lupta.

Marea Britanie a anuntat ca sustine Turcia in fata oricarui atac razbunator al Rusiei. O sursa militara a declarat pentr Daily Mail ca „avioanele noastre Typhoons vor face exact ce au facut si cele turce. Vor lua la intrebari orice aparat care intra in spatiul aerian al Turciei, vom incerca sa aflam ce cauta acolo, iar daca ignora avertismentele, vom trimite o racheta pentru a-l elimina”.

12 avioane Typhoon sunt gata de lupta, in cazul in care Turcia solicita ajutor.

Si presedintele Obama si-a anuntat sprijinul pentru Turcia, in timpul unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu liderul turc Erdogan. Barack Obama a subliniat ca dreptul Turciei de a-si apara suveranitatea este „sprijinit de Statele Unite si de NATO.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”