Csaba Sogor: În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia

Csaba Sogor: În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia

„În traistă am pus autonomia, dar şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, unde ni s-au promis multe“, a spus Sogor, citat de Mediafax.

Sogor Csaba a subliniat că reprezentanţii maghiarime nu reprezintă numai interesele şi drepturile Ţinutului Secuiesc, ci şi pe cele ale românilor.

„La Bruxelles nu reprezentăm doar Ţinutul Secuiesc sau maghiarii din România, ci şi românii", a adăugat europarlamentarul UDMR.

Sogor Csaba a participat, sâmbătă, la Valea Crişului, la lansarea în Covasna a campaniei UDMR pentru alegerile europarlamentare, eveniment la care au participat sute de aleşi locali din judeţ.

Subiectul autonomiei se află şi pe agenda parlamentarilor români. Recent, „Adevărul“ a relatat că UDMR pregăteşte legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Legea privind autonomia teritorială a Ţinutului secuiesc se află în stadiul de formulare. Avem o comisie de specialişti din diferite domenii, politic, academic, care lucrează la o formulă. Personalităţile care lucrează la proiect sunt inclusiv din comunitatea academică română. Când se va ajunge la o formă aproape de consens, proiectul va fi supus dezbaterii publice“, a comentat deputatul Marton Arpad.

Confirmarea a venit şi din tabăra PSD, partid aflat la guvernare cu UDMR. „În urmă cu vreo trei săptămâni, UDMR a anunţat că urmează să depună în Parlament un proiect de lege privind autonomia în Harghita şi Covasna. La circa zece minute, am făcut cunoscut faptul că, dacă intenţia UDMR se va concretiza, voi iniţia un proiect de lege prin care să scot UDMR în afara legii“, a explica pentru Bogdan Diaconu pentru „Adevărul“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…