CTP: ''Ce s-a întâmplat în Colectiv este un ATENTAT TERORIST, are toate aspectele unei astfel de acţiuni''/VIDEO

CTP: ''Ce s-a întâmplat în Colectiv este un ATENTAT TERORIST, are toate aspectele unei astfel de acţiuni''/VIDEO

"Ce s-a întâmplat în România acum, în acest club este un atentat terorist, are toate aspectele unei astfel de acţiuni", a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu. El a subliniat că este important ca, după tragedia din Colectiv, să existe consecinţe din punct de vedere al responsabilităţii. 

„Mă gândesc la ce se va întâmpla şi ce va rămâne după acest moment de mobilizare sufletească a românilor, de care suntem capabili, dar pe o perioadă scurtă de timp. Important e ce rămâne din asta.

Ce s-a întâmplat în România acum, în acest club este un atentat terorist, are toate aspectele unei astfel de acţiuni. Dacă o organizaţie teroristă ar fi dorit un atentat, cam aşa l-ar fi făcut, plasând substanţe inflamabile explozive, într-un spaţiu închis, cu mulţi tineri, dacă vroia să obţină un astfel de efect de teroare în rândul populaţiei civile.

În România există acum nişte bombe, la figurat şi la propriu după cum am constatat, în aceste aşa- zise cluburi, în vreme ce vicepremierul ne-a spus cu câteva zile în urmă în legătură cu moartea tânărului poliţist – tânăr ca şi majoritatea celor care au murit în club - care a murit ca să-l ducă pe el acasă în regim de coloană oficială şi de urgenţă, acest domn spunea că şi-a făcut datoria în cod de securitate complexă a României. Iată cât complexe, încât toate bombele astea care se găsesc pe teritororiul ţării au funcţionat ani, fără să fie oprite.

Acum asistăm, în vreme ce oamenii se duc şi oferă sângele, pielea, să dea ce are fiecare ca să ajute pe cei aflaţi în pragul morţii, în spitale, în acest timp, domnii din administraţie nu au altă preocupare decât să se ascundă ca şobolanii. Primăria sectorului 4 a delarat că nu are nicio treabă, ISU n-are nicio treabă, nimeni din guvern nu are nicio treabă.

Cine e responsabil dintre autorităţi?

E bine că au fost luaţi aceşti patroni şi aştept ani de puşcărie grea, să nu se pronunţe peste 6 luni, trebuie judecaţi acum şi să-şi primească pedeapsa, dar autorităţile care au permis lucrul ăsta şi care sunt şi mai vinovate, va păţi cineva ceva?

Asta fac acum în vreme ce trăim aceste momente de solidaritate impresionantă, credeţi că are vreunul vreo criză de conştiinţă, remuşcări, aş fi putut eu împiedica chestia asta, din funcţia mea?

Toţi se gândesc cum să scape, asta mă preocupă, să existe nişte consecinţe", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății