Cum plănuiesc secuii să boicoteze legea arborării steagurilor proprii: stema Ţinutului Secuiesc, purtată pe haine

Preşedintele CNS  a făcut, vineri, un apel public către administraţiile locale prin care cere boicotarea iniţiativei PSD, în cazul în care aceasta devine lege.

Izsak Balazs susţine că, prin acest proiect de lege se doreşte, de fapt, limitarea dreptului de a folosi liber steagul secuiesc, având în vedere că dacă Parlamentul ar adopta proiectul, unităţile administrativ-teritoriale vor putea arbora doar steagurile proprii pe sedii şi numai împreună cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.

Preşedintele CNS a spus că în ultimii ani atacurile prefecţilor împotriva steagului secuiesc nu au avut succes întrucât nu a existat o lege care să interzică arborarea acestui simbol.

CNS cere ca nicio administraţie locală din secuime să nu accepte acest proiect de lege şi, în cazul în care va fi adoptată de Parlament, să o boicoteze „prin neaprobarea unui steag propriu“.

Totodată, el a propus ca stema „Ţinutului Secuiesc“  să fie purtată pe haine, telefoane mobile, maşini, iar steagul secuiesc să fie arborat pe instituţiile publice, case particulare şi în curţile localnicilor din zonă.

Un grup de 42 deputaţi PSD, printre care Victor Ponta şi Liviu Dragnea, au iniţiat o propunere legislativă care reglementează aprobarea, arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ teritoriale a steagurilor proprii, ca simbol local.

Proiectul prevede că unităţile administrativ-teritoriale pot supune aprobării guvernului steaguri proprii, în baza hotărârii autorităţii deliberative. Forma şi dimensiunea steagurilor proprii vor fi cele stabilite pentru drapelul României, culoarea şi însemnele distinctive ale acestora nu vor putea aduce atingere simbolurilor naţionale şi nu pot conţine simboluri naţionale ale altor state.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară