CUTREMUR/Cine este ADEVĂRATUL CREIER/STĂPÂN VÂNAT de DNA. Nu Băsescu, nu Truică, nu prințu' lu' pește prăjit...

CUTREMUR/Cine este ADEVĂRATUL CREIER/STĂPÂN VÂNAT de DNA. Nu Băsescu, nu Truică, nu prințu' lu' pește prăjit...

Risc Seismic

 Adevăratul creier vânat de DNA, părintele combinației cu licențe Microsoft, unul dintre marii devalizatori ai României, tăticul/stăpânul lui Truică și Cocoș, dar și al unui personaj care trăiește în anonimat și despre care vom scrie zilele următoare, este Alexandru Bittner. Poate cel mai bogat român în viață. Și cel mai generos cu valeții săi, dovadă luxul în care au trăit până acum Cocoș și Truică.

La DNA, doar Dumitru Nicolae NIRO a dat o declarație clară și fermă de incriminare a sa. Trebuie să știți, oameni buni, că la DNA se știe deja că Dorin Cocoș și Remus Truică sunt doar interpușii lui Bittner. Și că Elena Udrea n-a fost decât o marmotă inventată de același Bittner care în 2004 a învârtit cheițele pentru a-l extirpa pe Năstase de care începuse să devină conștient că-l va executa cu sânge rece dacă ajunge președinte. Așa a ajuns Elena Udrea consilieră la președinție. Și de aceea a rămas ea păpușa unora din serviciile secrete. Servicii pe care le invocă, sărăcuța cu duhul, fără să aibă habar despre ce vorbește. Poate lumea a uitat, dar Dorin Cocoș și Elena Udrea s-au căsătorit pe data de 26 decembrie 2003, în fața consulului României la New York, Gheorghe Dimitrescu, ca ofițer al stării civile. A fost ''darul'' lui Bittner. Mai multe amănunte nu putem da. Dar vă supunem atenției niște amănunte care sunt deja publice.

1. Deși a fost un personaj cheie al Dosarului Mătușa Tamara, Bittner n-a fost inculpat. Dezvăluirile presei de la acea vreme au arătat că, deși putred de bogată, mătușa Tamara trăia aproape in sărăcie, într-o garsonieră modestă. Cu toate astea, în 1999, la peste 90 de ani, mătușa cumpăra terenuri în zona rezidențială Băneasa-Voluntari, arătând o intuiție mai bună decât un expert imobiliar. Lovitura în afaceri a reprezentat-o prețul terenului: 156 de dolari pentru 2.500 de metri pătrați, un preț de 240 de ori mai mic decât cel al pieței. Potrivit declarațiilor din 2006 ale lui Adrian Nastase, consilierul în afaceri al mătușii Tamara a fost Alexandru Bittner, un apropiat al fostului premier și prietenul din liceu al surorii acestuia. De altfel, Bittner cumpărase în 1999 de la bătrână bijuterii și tablouri în valoare de 400.000 de dolari. Între cei doi au urmat și alte tranzacții. Bittner i-a vândut mătușii Tamara trei apartamente pe care aceasta le-a lăsat moștenire Danei Nastase. Aceasta le-a revândut pentru 300.000 de euro.

Iar Năstase a fost achitat. Deși din complet a făcut parte soția deputatului Florin Iordache, omul lui de casă, pensionată subit la începutul acestui an.

2. „Bittner Alexandru mi-a dat de înţeles în mod explicit că este foarte puternic”, a declarat Dumitru Nicolae NIRO în fața procurorilor.

În faţa investigatorilor DNA, Dumitru Nicolae a povestit câteva episoade în care protagonist a fost Alexandru Bittner sau Dinu Pescariu. În amănunt, el descrie felul în care, în 2004, a ajuns să fie implicat în livrarea de licenţe Microsoft către Guvernul României.

Parteneriatul dintre Dinu Pescariu şi Dumitru Nicolae s-a stabilit la complexul fostului tenismen. Ca să fie inclus în afacerea cu licenţe, cel supranumit Niro trebuia să-l convingă pe Alexandru Bittner să nu împiedice derularea contractului.

„În fapt, Bittner Alexandru era o persoană cu multă influenţă asupra Guvernului, mai exact asupra premierului Adrian Năstase, fiind de notorietate că este un apropiat al familiei Năstase. De altfel, începând cu anul 2001, a devenit de notorietate, în mediul de afaceri, faptul ca Bittner Alexandru avea puterea de a-l influenţa pe premierul Adrian Năstase, fiind una din persoanele de încredere ale acestuia”, spune Dumitru Nicolae în declarația dată la DNA.

Dumitru Nicolae l-a caracterizat pe cel despre care se spune că era apropiat cu premierul condamnat Adrian Năstase ca fiind un om sec şi tranşant.

Dumitru Nicolae: „A. Bittner era un om sec în discuţii. Mi-a cerut bani. Bittner Alexandru mi-a spus textual, citez din memorie: Dacă nu-mi daţi 3.800.000 de dolari, nu se va realiza afacerea! Uitaţi de afacere!" 

Iată declaraţia INTEGRALĂ a lui Dumitru Nicolae NIRO dată la DNA:

"In ceea ce priveste relatia mea cu Bittner Alexandru, as dori sa precizez un aspect legat de faptul ca acesta, incepand cu anul 2002, a incercat prin presiuni sa-mi preia afacerea, respectiv comertul cu China, care face obiectul activitatii Niro SA. Repet, in anul 2002, am perceput mai clar aceste presiuni, care erau in forma unor controale repetate ale autoritatilor asupra afacerilor personale.

Daca nu ma insel, in anul 2003, cand dupa circa 1 an jumatate – 2 ani de controale repetate am inteles ca e vorba de presiuni exercitate de Bittner Alexandru, motiv pentru care m-am intalnit cu acesta la un restaurant din parcul Herastrau pentru a discuta problemele. Bittner Alexandru, pe parcursul acelei prime discutii ce am avut-o cu el, mi-a dat de inteles in mod explicit ca este foarte puternic. Mi-a adus doua argumente pe care mi le aduc aminte, respectiv, un prim argument era legat de faptul ca un fost asociat de-al meu, Salitra Constantin, ar fi murit intr-un accident in ianuarie 1995, tirul implicat in accidentul acela fiind inchiriat la acel moment de catre Bittner Alexandru, iar un al doilea argument era legat de faptul ca datorita influentei lui s-ar fi blocat o afacere mare de construire a unui oras chinezesc pe o parcela de teren ce apartinea de parcul IOR. In fapt, argumentele lui Bittner Alexandru erau foarte puternice pentru mine pentru ca ambele momente la care facea referire m-au afectat foarte mult.

In fapt, doresc sa precizez ca semnasem la un anumit moment Memorandumul cu Primaria mun. Bucuresti pentru dezvoltarea acelui oras chinezesc. Repet ca, din acea discutie, coroborata cu informatiile pe care le aveam personal, din mediul de afaceri, nu numai ca Bittner Alexandru dadea de inteles ca este un om foarte puternic si are influenta asupra familiei Nastase (intelegand prin aceasta atat asupra premierului Adrian Nastase, cat si asupra sotiei acestuia, Dana Nastase), dar eram convins ca are aceasta putere de a influenta Guvernul.

Acest demers al lui Bittner Alexandru nu a fost dus la bun sfarsit si pentru faptul ca pentru a-l mai domoli in raporturile cu mine, am fost de acord ca la diferite cereri ale lui de a-i da sume de bani sa raspund pozitiv. Apreciez ca in anul 2003 de cel putin 6-7 ori, Bittner Alexandru mi-a solicitat sa-i dau sume de bani pe care, bineinteles, nu se punea problema sa le primesc inapoi. In opinia mea, e vorba de sume mici de bani, de circa 10.000-20.000 dolari pe care Bittner Alexandru mi le-a cerut si pe care eu am acceptat sa i le dau cash de obicei in urma unor intalniri pe care le aveam la un restaurant din parcul Herastrau, respectiv, la biroul acestuia situat in str. Ion Ionescu de la Brad.

Repet, experienta mea cu Bittner Alexandru a fost una destul de dura fiind nevoit sa-i dau acele sume de bani". 

3. Alexandru Bittner este şi co-proprietar al postului de televiziune PrimaTV, condus de interpusul său Cristian Burci.

4. În septembrie 2000, Bittner a apărut la ştirile de la PrimaTV pentru a-l denunţa de abuz în funcţie pe prietenul său de până atunci, Cătălin Harnagea, la acea vreme şeful spionajului românesc (Serviciul de Informaţii Externe) şi tovarăş de afaceri (de fapt şi Harnagea fusese în solda sa), cu care tocmai se certase. Aceleaşi acuze le aducea şi lui Dorin Marian, la acea vreme consilier prezidenţial şi eminenţă cenuşie a serviciilor secrete româneşti pe care le coordona de la Palatul Cotroceni.

Bittner a mai afirmat pe post că articolul apărut în presa cotidiană, în care numele lui este amintit lângă cel al directorului adjunct al S.R.I., Mircea Gheordunescu, ca fiind implicat într-o afacere de deturnare a 300 de milioane de dolari, este o poliţă plătită lui de către Harnagea pentru că nu-i cedează celuilalt asociat israelian de la Prima TV, Dan Fischer, importantul pachet de acţiuni ce îl deţine la acest post de televiziune.

Victima acestei răfuieli a fost “logodnica” şefului S.I.E. Cătălin Harnagea, domnişoara Mărgărita Geică, concediată de la conducerea redacţiei de Ştiri de la PrimaTV. Pe postul de televiziune, în direct, Alexandru Bittner anunţa infatuat că supărarea cu Harnagea (S.I.E.) se datorează faptului că el (Bittner) este prieten şi mai apropiat de şefii contraspionajului românesc (directorii S.R.I. Mircea Gheordunescu şi Costin Georgescu), încercând astfel mimarea sau chiar declanşarea unui conflict între serviciile secrete romaneşti.
De fapt, prin ieşirea sa, Bittner îşi acuza proprii colaboratori de până atunci:

“Domnii Dorin Marian şi Cătălin Harnagea încearcă să-mi forţeze mâna să vând acel procent unui alt acţionar, Dan Fischer [fost Frâncu]. Concret, joia trecută am asistat la deschiderea unei cârciumi în Bucureşti, local care aparţine unui prieten al celor doi (Restaurantul President). În local am stat trei ore, la o masă, alături de Cătălin Harnagea, care a tot încercat să mă determine să-mi vând procentul deţinut la postul acesta de televiziune”.

5. Nu trebuie uitat că DNA a făcut percheziții atât la Cătălin Harnagea cât și la Dorin Marian...

Vom asista la mari dezvăluiri și arestări în lunile următoare.... După cum vedeți, s-a ajuns, cu probe, la Filiera Evreiască...






Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...