CUTREMUR/T.Băsescu, BA. M.Băsescu, DA. Ce-o să mai aflăm?

CUTREMUR/T.Băsescu, BA. M.Băsescu, DA. Ce-o să mai aflăm?

”O văd ca o cerere și sunt convins că Elena Udrea va avea argumente în instanță. Eu nu mă simt vizat de niciun dosar pentru în activitatea mea nu a existat nicio ilegalitate. Am convingerea că Elena Udrea nu a făcut vreo intervenție pentru ”băieții deștepți din energie”. Eu nu-l cunosc pe Radu Buzoianu.”, a spus Traian Băsescu marți răspunzând unei întrebări despre noul dosar al Lenuței.

Însă, ca și în cazul Bercea Mondial, frățiorul Mircea Băsescu a fost mult mai curios decât fratele de la Cotroceni. Se vede cu ochiul liber, din imagini, ce relație caldă și udată cu scumpeturi aveau Buzăianu și Mircică. Rod al acestei relații a rezultat contractul de mai jos. Negat inițial de fratele de la Constanța și nediscutat de Băsescu.

Chestia cu Lenuța să fie doar încălzirea? Oare ce-o să mai aflăm?

Într-un interviu publicat în 9 martie 2007, Mircea Băsescu încerca să răspundă dezvăluirilor din presă referitoare la relaţia sa cu „băieţii deştepţi din energie", declarînd: „l-am văzut o singură dată pe Bogdan Buzăianu, după semnarea contractului cu Energy Holding. Am avut o discuţie tehnică, fiindcă a fost nevoie de o adaptare a instalaţiei electrice. Nu sîntem nici măcar cunoştinţe, de prietenie nu poate fi vorba".

- Fotografiile de mai jos demonstrează că Mircea Băsescu mințea. Este imposibil ca două persoane care nu „sînt nici măcar cunoştinţe" să se afle în ipostaze precum cele din fotografiile pe care le publicăm. Este evident că fotografiile nu au fost făcute la „discuţia tehnică" la care se referă Mircea Băsescu. Dacă fratele preşedintelui ar fi spus adevărul, ar însemna că Bogdan Buzăianu îi şoptea la ureche, printre pahare şi sticle de băutură detalii tehnice referitoare la „adaptarea instalaţiei electrice". 

- Prevederile Contractului de furnizare a energiei electrice nr. 16 din 23.08.2005 încheiat între SC Energy Holding SRL şi SC Plusfood Constanţa SRL demonstrează și ele relaţia extrem de strînsă dintre fratele preşedintelui Băsescu şi „băieţii deştepţi din energie". Articolul 10 al Contractului se referă la „Drepturile cumpărătorului". Potrivit literei e) a acestui articol, cumpărătorul, adică firma condusă de Mircea Băsescu, primeşte din partea Energy Holding dreptul „să racordeze la instalaţii proprii, în condiţiile legale, cu avizul furnizorului, cumpărători de energie electrică (subconsumatori)". La rîndul lui, cumpărătorul este obligat, potrivit articolului 9, litera k, „să suporte orice consecinţe asupra subconsumatorilor, ce decurg din restricţionarea sau întreruperea furnizării energiei electrice către subconsumatori ca urmare a nerespectării prevederilor prezentului contract".

- Preţul de 84 – 87 de dolari/MW pe care Plusfood îl plătea la acea dată pentru energie este foarte mic, mult mai mic chiar decît cel cu care firma lui Mircea Băsescu cumpăra energie direct de la Electrica. În zona Constanţa, doar consumatori foarte mari, cum este, de pildă, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A., obţinEA energie la preţuri ceva mai mici. Aceşti consumatori cumpărAU însă cantităţi de sute de ori mai mari decît cele achiziţionate de Plusfood Constanţa SRL.

- Întrebat despre afacerile lui Mircea Băsescu cu Energy Holding, Traian Băsescu a cerut public să i se precizeze dacă energia cumpărată de fratele său „are preţ de Hidro sau preţ normal". Răspunsul se subînțelege din prevederile contractului: fratele său este un prieten al băieţilor deştepţi, care a primit de la băieţii deştepţi şi energie la un preţ mic, şi dreptul de a revinde această energie.

- La data semnării acestui contract, Mircea Băsescu era managerul SC Plusfood Constanța SRL, societatea fiind deținută de o firmă olandeză. În 31 martie 2010 Mircea Băsescu a cumpărat SC Plusfood Constanța SRL redenumită ulterior Fattoria Terrantica.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 Apar dovezile / „Tiranul Rafila o oprit camionul o urcat sus o luat pistolul şi o dat cu ţeava în cap şi la tat…