Dan Voiculescu rămâne sub control judiciar

Dan Voiculescu rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul de şantaj. Cererea s-a judecat marți, însă pronunțarea a fost dată astăzi. Astfel, de două ori pe săptămână, Voiculescu trebuie să se prezinte la IPJ Ilfov. Mogulul s-a plâns că îl deranjează faptul că un comisar îl sună de 2-3 ori pe zi ca să-l întrebe unde este și ce face. Mai mult, el a spus că a vrut să plece în Grecia, dar nu a putut, „așa că au plecat doar soția și fiica cea mică, Camelia”. Pe 4 august, patronul Antenelor are termen în ”Dosarul ICA”, în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Pe 10 iulie, Tribunalul Bucureşti i-a respins solicitarea lui Voiculescu, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la începutul lunii iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu, acuzat de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial, relatează Agerpres.

”Dan Voiculescu a ameninţat direct sau prin intermediari oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare. Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia”, susţine DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...