Declaraţii ŞOCANTE făcute de BECALI despre MAFIA DESPĂGUBIRILOR/VIDEO

Declaraţii ŞOCANTE făcute de BECALI despre MAFIA DESPĂGUBIRILOR/VIDEO

Dosarul DNA în care Alina Bica a fost arestată aduce din nou în atenţie culisele afacerilor cu despăgubiri. Despre jocuri, comisioane şi şantaj a vorbit şi Gigi Becali. Afaceristul dezvăluia că Ioan Oltean şi Dorin Cocoş percep taxe celor care deţin drepturi litigioase. Tot Becali a susţinut că a fost şantajat de săgeata lui Cocoş, Gheorghe Stelian.

Scandalul retrocedarilor de la ANRP, soldat cu prejudicii uriase dupa ce despagubirile au fost cu mult supraevaluate, ajungand la diferiti afaceristi, este abia la inceput.
Dupa fosta sefa a DIICOT Alina BICA si ex-directoarea ANRP Crinuta Dumitrean, un personaj deosebit de apropiat de Gigi Becali ar putea intra in atentia procurorilor DNA.

 Una din cele mai mari despagubiri pentru un teren confiscat de stat in perioade istorice care revin mostenitorilor sau cumparatorilor de drepturi litigioase, este gata sa intre in bugetul familiei lui Gigi Becali. Este vorba de suma de 65 de milioane de euro, pe care nepotul preferat al “Latifundiarului din Pipera”, Vasile Geambazi, ar trebui sa le incaseze cat de curand.

Acesta este si principalul garant all principalei afaceri a lui Becali, clubul “Steaua”, detinut in proportie de 93% de Vasile Geambazi si tatal sau De curand, Vasile Geambazi a beneficiat de o decizie de restituire pentru fabuloasa suma din partea ANRP, dar institutia nu a platit inca, astfel ca Geambazi a incercat executarea silita. Luna trecuta, judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins si ultima dintre contestatiile ANRP fata de uriasa plata, astfel ca Vasile Geambazi avea mana libera la conturile ANRP. Dar......

Trecand peste faptul ca executorii judecatoresti nu aveau cum sa gaseasca atata banet in conturile unei institutii de stat, Geambazi a mai primit veste care a ajuns pana la penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat Gigi Becali, si care I-a provocat acestuia o suparare cumplita, sustin surse judiciare. ANRP este obligata prin hotarari succesive ale instantelor de judecata sa plateasca, dar magistratii nu au afirmat, in mod clar, ca plata sa se faca integral. Astfel, ANRP I-a propus lui Geambazi plata in transe anuale de 12 milioane de euro, timp de cinci ani, iar cand Gigi a auzit, a luat foc. “Cand ati luat terenul, l-ati luat o singura data, nu cate o felie pe an” a tunat el de dupa gratii.

Geambazi, vizat de procurori

Cel mai probabil, in cinci sau mai multe rate, banii vor intra pana la urma in conturile familiei Becali, pentru ca o decizie irevocabila a unei instante de judecatat nu poate fi desfiintata. Insa costul acestor despagubiri ar putea fi destul de piperat pentru Vasile Geambazi, in contextul anchetei desfasurate de procurorii DNA la ANRP, soldata pana acum cu arestarea fostei directoare, Crinuta Dumitrean, si inculparea altor persoane cu functii de decizie. In afacere a aparut si numele lui Gheorghe Stelian, zis“Stelu”,omul de incredere al lui Dorin Cocos si titularul unei decizii de restituire data in timpul “domniei” Crinutei Dumitrean, si care I-ar fi adus un plus de 63 de miloane de euro fata de suma cuvenita in mod real. Procurorii DNA au extins ancheta in mai multe directii, iar in curand, sustin surse judiciare, ar putea fi luat la intrebari chiar Vasile Geambazi, titularul deciziei de restituire.

Daca se dovedeste ca suma incasata este disproportionata fata de valoarea de piata a terenului pentru care este indreptatit sa incaseze despagubiri, procururorii il pot trimite in acelasi loc cu Alina Bica, fosta sefa a DIICOT...


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...