Despre MIȘCĂRILE SUSPECTE ale Ucrainei la GRANIȚELE României

Despre MIȘCĂRILE SUSPECTE ale Ucrainei la GRANIȚELE României

Anul trecut când toată presa mainstream controlată de sergenţii majori de la servicii şi mercenarii „acoperiţi”, plătiţi cu pungi de plastic, urlau din gură de şarpe pentru integritatea teritorială a Ucrainei şi sprijineau ofensiva sinucigaşă a Kievului în Donbass am fost primul jurnalist care am atras atenţia asupra dramei românilor din Bucovina de nord, teritoriu strămoşesc răpit de sovietici, în urma pactului de tristă amintire Ribbentrop – Molotov, în 1940.

Am dezvăluit atunci cum mii de tineri români erau luaţi cu arcanul de către poliţie şi înrolaţi cu forţa în armata ucraineană. Alte câteva mii de tineri s-au ascuns în oraşele româneşti din judeţele Suceava şi Botoşani sau la celebrele mănăstiri ortodoxe din Bucovina. De remarcat că la cererea Kievului ca aceşti dezertori români din armata ucraineană să fie returnaţi pentru a fi judecaţi, Bogdan Aurescu a refuzat ferm doleanţa cinică a clicii politice penale de la Kiev.

În urma războiului din Donbass au fost ucişi peste 300 de tineri români din Bucovina de Nord, majoritatea au fost aduşi în satele lor de baştină în sicrie sigilitate, pentru că rămăseseră din ei doar o mână, un cap, un deget sau un picior. A fost ruşinos gestul preşedintelui Klaus Iohannis, care să nu-şi supere sponsorii germani şi americani, în urma vizitei de la Kiev din martie a.c., nu a ridicat o vorbă în faţa preşedintelui Petro Poroşenko despre tragedia românilor din Bucovina de Nord fugiţi din calea înrolării sau ucişi pe frontul de la Lugansk.

Spre deosebire de Iohannis, vocalul premier Viktor Orban a notificat Kievul ca niciun singur minoritar maghiar din Transcarpatia să nu fie înrolat în armata ucraineană. Românii noştri au fost lăsaţi de izbelişte de preşedintele Klaus Iohannis ca să moară nevinovaţi într-un război care nu era al lor, la sute de kilometri departe de casă. Drept mulţumire pentru atitudinea sluganică a lui Iohanis/Ponta faţă de regimul triadei morţii de la Kiev: Poroşenko, Iateniuk şi Turcinov, Ucraina se pregăteşte de un război cu România. Să sperăm că doar unul psihologic.

De ce procedează Petro Poroşenko la escaladarea conflictului cu România este foarte logic. Regimul de la Kiev e doar o pastişă în mâna intereselor germano-americane, iar acum cu criza imigranţilor musulmani, atenţia a fost deturnată de la situaţia din estul Ucrainei. Europa are acum alte probleme grave, nu să susţină un regim corupt şi criminal să se menţină la putere. La Harkov, Kiev sau în vestul Ucrainei, mercenarii de la Sektor Dreapta sau din batalionul neo-nazist „Azov”, se pretează la violenţe stradale, cuceresc posturi de miliţie sau ocupă primării cu forţa armelor şi grenadelor.

Petro Poroşenko şi îngerii războiului au nevoie ca de aer proaspăt de un nou conflict pentru a canaliza energiile ucrainenilor sărăciţi de conflicte şi mai ales să direcţioneze forţa violenţei partidului Sektor Dreapta către duşmani externi, pentru a nu întoarce armele împotriva guvernului corupt de la Kiev, singurul vinovat pentru prăpădul din ultimul an. Petro Poroşenko s-a folosit de declaraţiile de simpatie ale vicepreşedintelui rus al Dumei de stat de la Moscova, precum şi de articolele unui analist apropiat Kremlinului şi prieten cu Putin, în care se invita România să se unească cu Republica Moldova şi să preia teritoriile româneşti din Bucovina de Nord, deci la anularea criminalului pact sovietic Ribbentrop-Molotov, de care a beneficiat din plin Ucraina. Preşedintele Poroşenko ştie că România e un stat cu o conducere slabă, fără autoritate, şi lipsită de patriotism sau viziune geopolitică.

În plus România are un preşedinte slugarnic intereselor germane încât nu va ieşi din cuvântul lui Angela Merkel, dacă îi ordonă să nu se implice în îmbunătăţirea situaţiei românilor asupriţi din Bucovina de Nord. Aşa că Kievul a început înarmarea şi militarizarea Bucovinei de Nord, precum şi luarea de măsuri de asuprire a românilor părăsiţi de Bucureşti.

Limba română a fost scoasă din programa şcolară, iar şcolile româneşti închise la ţară. Liderii românilor de la Cernăuţi sunt urmăriţi şi persecutaţi. Kievul deja duce o politică militară împotriva proprilor cetăţeni de origine română. S-a înfiinţat Brigada 128 Vânători de Munte în Bucovina de Nord pentru a lupta împotriva minorităţii române şi în cazul unui atac din partea României, cum informează agenţia rusă de presă TASS.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că Ambasada României la Kiev şi Consulatul general al României la Cernăuţi verifică autenticitatea informațiilor vehiculate în presă. “Referitor la informaţiile vehiculate în mass-media la 21 septembrie 2015, cu privire la înfiinţarea, în Bucovina, a brigăzii 128 vânători de munte, din cadrul armatei ucrainene, cu misiunea `de apărare în faţa unor posibile pretenţii ale României asupra acestei regiuni’, Ministerul Afacerilor Externe a precizat următoarele: Pe data de 22 septembrie 2015, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe au avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti.

A fost transmisă dorinţa părţii române de a obţine, în cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineană informaţii complete şi verificate privind veridicitatea celor circulate în mass-media pe această temă. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe va continua să monitorizeze acest subiect, până la clarificarea definitivă.” În acelaşi timp, Brigada 128 Vânători de Munte este în stare de alarmă la ordinul Kievului pentru a riposta la orice acțiune a României în Bucovina de Nord.Sperăm că se pregăteşte doar un război psihologic, dar cum regimul Petro Poroşenko e în prag de colaps, nu e exclus să se escaladeze violenţele împotriva minorităţii române din Bucovina de Nord şi chiar un război cu ţara noastră.

În istorie avem numeroase exemple de regimuri corupte şi ineficiente care s-au salvat de la pieire practicând un naţionalism extremist, xenofobia şi persecutând violent minorităţile sau chiar declanşând războaie. În aceste condiţii, de la regimul Petro Poroşenko trebuie să ne aşteptăm la cel mai rău lucru, chiar şi de un conflict militar, pentru a se salva de la presiunea formaţiunii extremisto-teroriste Sektor Dreapta şi a distrage atenţia ucrainenilor înfometaţi.

Ionuț Țene


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA