DEZVĂLUIRI/Cum UCIDE clientela de partid! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

DEZVĂLUIRI/Cum UCIDE clientela de partid! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

Blocul unde acum cîteva zile s-a sinucis Cristina, fata de 14 ani, este doar la cîteva sute de metri de casa mea. Am crezut că este vorba despre o depresie. Acum, cînd şi prietenul ei, Nicolae, a urmat-o nu mai vreau să tac pentru că, spre deosebire de cei care discută despre acest subiect la TV, eu ştiu mult mai multe lucruri, pe care le voi dezvălui aici, mai ales după ce conducerea DGASPC a decis ca toţi ceilalţi 11 copii din Centru să fie duşi la psihiatrie în loc să-şi dea imediat demisia!

Înainte de a vă prezenta informaţiile acestea cutremurătoare, reluăm pe scurt povestea tragediei de la Craiova, în care doi copii, Cristina Drodar, 14 ani, şi Nicolae Cristea, 19 ani, amîndoi aflaţi în grija „Direcţiei pentru Protecţia Copilului” din Craiova, au decis să se sinucidă.

Cristina Drodar a fost crescută de la vîrsta de 7 luni în regim de asistenţă maternală de către Aneta Toma. După 11 ani, cînd, practic, se poate spune că fata făcea parte din familia asistentei maternale, căreia îi spune „mamă”, conducerea DGASPC (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului) a decis s-o smulgă pe Cristina de lîngă Aneta Toma, pe motiv că „mama” ar avea hepatita C. În biletul de adio, Cristina a scris: „Mami, te iubesc! De ce v-aţi răcit de mine şi nu m-aţi luat?” De fapt, în aceşti doi ani, Aneta Toma a făcut tot ce se putea pentru a o aduce pe Cristina din nou în familia sa, acţionînd chiar în judecată DGASPC, care, în loc să înţeleagă situaţia fetei, au crezut că prin refuz se răzbună pe asistenta maternală!

La doar cîteva zile, Nicolae Cristea, bun prieten al Cristinei, prăbuşit psihic după sinuciderea fetei, decide ca exact de ziua numelui său s-o urmeze în veşnicie, aruncîndu-se în gol de pe un bloc de 10 etaje. Cu o zi înainte, el a scris pe Facebook: „Suferinţa din sufletul meu nu o poate calma nimeni. Aşa că preţuiţi viaţa pentru că e una singură. Vă pup. Adio!” Nicu nu era prima oară cînd s-a gîndit să-şi ia viaţa, colegii lui ştiind că mai avusese trei tentative de sinucidere. 

Astăzi toată lumea vorbeşte despre drama acestor doi copii, aşteptînd rezultatele comisiei trimise de Ministerul Muncii. Între timp, ceilalţi 11 copii din Centru au fost duşi la Spitalul de psihiatrie, demonstrîndu-se astfel că nimeni din această instituţie a statului, care ar trebui să aibă grijă de aceşti copii abandonaţi de propriile lor familii, n-a înţeles nimic din această dublă dramă care a cutremurat România. 

NU NUMAI CORUPŢIA UCIDE, CI ŞI ŞI CLIENTELA POLITICĂ! 

Dacă după tragedia de la Colectiv s-a spus „Corupţia ucide”, însă veţi vedea că drama celor doi copii de la Craiova arată că şi CLIENTELA POLITICĂ UCIDE, căci postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului este de mult timp ocupat pe criterii politice, deşi o asemenea instituţie ar trebui să fie condusă de un specialist în problemele unor copii abandonaţi, care au de la naştere o situaţie specială!

Directorul DGASPC este STANCU FLORIN IONUŢ, vicepreşedinte al PSD Dolj. A terminat Facultatea de drept în 1998, lucrînd pînă în 2003 la Direcţia Sanitară-Veterinară Dolj pe post de consilier juridic. PSD l-a numit apoi director la Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova, care se numea pe atunci Centrul de Copii şi Juniori Craiova, care abia se înfiinţase şi era finanţat de Consiliul Judeţean Dolj, unde preşedinte era liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa. 

În 2006 a fost adus prima oară ca director la DGASPC, unde a stat pînă în anul 2009, cînd, sub acel guvern PDL-PSD a fost numit Prefect al judeţului Dolj! Cînd s-a rupt lanţul de iubire dintre cele două partide, Florin Stancu a revenit ca director la DGASPC, care devenise locul său de refugiu, deşi nu avea absolut nici o competenţă în acest domeniu sensibil al lucrului cu copiii orfani sau abandonaţi!

În anul 2013, PSD revine la guvernare şi Administratorul Public al judeţului, Alin Mitrică, este numit secretat de stat la Ministerul Fondurilor Europene, lăsînd postul vacant. S-a organizat un aşa-zis concurs cu un singur candidat şi cîştigător a fost desemnat... Florin Stancu, care devine astfel noul Administratorul Public al judeţului Dolj! Pentru că această funcţie era dependentă de fluctuaţile politice, postul lui Florin Stancu nu a fost vacantat definitiv, ci doar suspendat pe o perioadă de 3 ani! În acest timp, locul lui va fi ocupat de Maria Manolache, adjuncta lui Florin Stancu, astfel încît, la întoarcere, echipa să se refacă. 

Numai că Alin Mitrică, alt client al PSD, care a fost dat afară din funcţia de secretat de stat la Ministerul Fondurilor Europene, despre care am scris mai sus că fusese anterior Administrator Public al judeţului Dolj, s-a întors acasă cu coada între picioare. Partidul, evident, îi promisese şi lui că îi va ţine locul călduţ la Consiliul Judeţean, astfel încît PSD Dolj a făcut acum mişcările inverse:

- Alin Mitrică revine pe postul de Administrator Public al judeţului Dolj

- Florin Stancu revine pe funcţia de director al DGASPC

- Maria Manolache revine pe funcţia de director adjunct al DGASPC!

În aceste condiţii, de ce să căutăm în altă parte motivele dublei drame de la Craiova, în care doi copii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copiluluis-au sinucis, cînd adevăratele motive sînt legate tocmai de felul în care a fost numit directorul acestei instituţii de către PSD?

Aţi reţinut, desigur, că Florin Stancu are o singură calitate: aceea de vicepreşedinte al PSD Dolj! În rest, experienţa lui de la Direcţia Sanitară-Veterinară Dolj sau de la Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova pot fi orice altceva, dar nu preocupări care să-l recomande pentru a conduce o astfel de instituţie cum este Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului!

Aşadar, dacă vrea cineva cu adevărat să ancheteze cauzele care au dus la dubla dramă a celor doi copii care s-au sinucis la Craiova, trebuie să înceapă de la felul în care PSD a numit, pe criterii de clientelă politică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului în persoana lui Florin Stancu. Prin acceptarea unui post cu atîtea probleme specifice lucrului cu copiii aflaţi în dificultate încă de la naştere, putem spune că Florin Stancu,acest profitor politic, este vinovatul moral al sinuciderii celor doi copii. Dacă n-ar fi doar un biet parvenit al clasei politice, Florin Stancu ar fi trebuit să refuze acest post în favoarea unei persoane care să ştie cum trebuie trataţi aceşti copii, precum şi cum să construiască relaţiile cu asistenţii maternali în favoarea copiilor.

Dar, ca să-l cităm pe preşedintele Klaus Iohannis, a fost nevoie să moară doi copii pentru ca şefii PSD Dolj să priceapă că omul lor nu avea ce să caute în acea funcţie!

Ion Spânu





Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...