Discuțiile pe Codul Fiscal: TVA de 20% din 2016, mai multe taxe amânate

Discuțiile pe Codul Fiscal: TVA de 20% din 2016, mai multe taxe amânate

UPDATE 11.45/Coalitia de guvernare si opozitia au convenit joi ca legea privind Codul Fiscal sa ramana in aceeasi forma care a fost adoptata initial, dar o serie de prevederi sa fie aplicate etapizat, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea. Astfel, TVA va scadea la 20% de la inceputul anului viitor, iar din 2017 va fi redusa la 19%. Supra-acciza pe carburanti va fi eliminata din 2017, la fel ca si taxa pe stalp, cu exceptia constructiilor speciale din Agricultura.

De asemenea, impozitul pe constructiile speciale - Taxa pe stalp - va fi eliminat din 2017, cu exceptia celui aplicat constructiilor speciale din agricultura, pentru care taxa se elimina de la 1 ianuarie 2016.

Liviu Dragnea a precizat ca, potrivit acordului dintre opozitie si putere, deficitul pentru 2016 sa fie sub 2% - "1,7 si ceva".

Liviu Dragnea a subliniat ca mentinerea deficitului sub 2% va reprezenta si un semnal pentru partenerii internationali ai Romaniei, "pentru a usura negocierile pe care guvernul sigur le va avea cu acestia".

Puterea si opozitia au convenit ca cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis asupra Codului Fiscal sa primeasca un vot final pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Despre legea bugetului de stat

*Am convenit ca guvernul sa prezinte proiectul de buget pana la 15 noiembrie

*Am convenit cu opozitia ca si pe marginea legii bugetului sa lucram dupa acelasi model folosit la discutia pe Codul Fiscal

*Ne intereseaza foarte mult sa stimulam investitiile si sa ajustam cat de mult se poate cheltuielile bugetare

*Fiecare ministru trebuie sa se uite cu maxima atentie daca gaseste in buget capitole pentru care poate solicita sume mai mici, cheltuieli care nu sunt obligatorii

Despre legea salarizarii unice

*Asteptam finalizarea negocierilor cu partenerii sociali

*Vom lucra si pentru legea salrizarii cu opozitia dupa acelasi model

*Temele majore ale Romaniei trebuie discutate in cadrul unui consens. Si noi si colegii din opozitie acem aceasta abordare, un climat politic bazat pe dialog

*Discutia pe ordonanta salariilor demnitarilor va fi facuta odata cu eventualul proiect de lege al salarizarii

UPDATE 10.33/“A fost foarte buna intalnirea”, a declarat liderul UNPR GAbriel Oprea, primul iesit de la negocieri. “Veti fi surprinsi placut”, a declarat Oprea, subliniind ca “este un dialog constructiv, lucrurile se armonizeaza, ceea ce e in interesul Romaniei”. Liderul UNPR nu a vrut sa dea mai multe detalii despre deciziile convenite, urmand ca ceilalti participanti sa le anunte.

Liderii partidelor parlamentare s-au reunit, joi, la Parlament, pentru a discuta pe tema noului Cod fiscal, în încercarea de a ajunge la un consens. 

Participă preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.  

Lipseşte premierul penal Victor Ponta, aflat în Republica Moldova, dar şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Sunt vizate modificările prevăzute de noul Cod fiscal referitoare la reducerea TVA, la supraacciza pe carburanţi, precum şi execuţia bugetară. 

Liderii s-au întâlnit mai întâi în cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?