Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DOVADA/Statul există ca să-l HRĂNEASCĂ pe Ghiţă

Fonduri europene pentru Internet la sate: Milioane de euro obtinute de angajati si prieteni ai fratelui lui Sebastian Ghita. 

56 de IMM-uri au semnat, anul acesta, cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, contracte pentru introducerea internetului in asa-numitele zone albe, adica sate fara acces la retea, scrie Revista 22, intr-un articol semnat de Mariana Bechir.

Potrivit investigatiei realizate de Revista 22, zeci de firme participante la licitatie au o legatura stransa cu firmele Asesoft si 2K Telecom, actionarii acestora fiind angajati ai companiilor fratelui lui Sebastian Ghita, Alexandru Ghita, sau apropiati ai acestuia.

16 dintre aceste societati au sediul intr-un apartament de 32 mp, au avut acelasi consultant, aceiasi furnizori, folosesc reteaua 2K Telecom, au apelat la serviciile "avocatului lui Ghita" si au prezentat proiecte identice (mai putin amplasarea geografica), se arata in aceasta ivestigatie.

Strada Mendeleev nr. 17, adresa in cauza, este blocul de deasupra magazinului Nick din Piata Amzei.

Ap.6, care adaposteste peste 20% dintre castigatorii Masurii 322 e) (plus necastigatoarea Cloud System Net, a lui Alexandru Ghita), are cu totul doar 32 de metri patrati - o firma la 2 mp.

Indiferent cine se afla, de fapt, in spatele a circa 40 din cele 56 de firme castigatoare, contractele de colocare semnate cu 2K si depuse in aceste proiecte conduc la concluzia ca "beneficiarul real al contractului este firma furnizoare (2K Telecom ¬ n. red.), care depaseste statutul de IMM si nu face parte din categoria beneficiarilor eligibili", potrivit unia dintre expertii evaluatori.

Programul "Internet la sate"

Competitia pe fondurile europene scoase la concurs anul acesta pentru internet la sate ¬ M322 e), a inceput in luna februarie.

Au fost inscrise in concurs 92 de cereri de finantare in valoare de 16,4 milioane euro. Dintre acestea, au fost selectate pentru finantare nerambursabila prin PNDR 2013 un total de 56 de proiecte de investitii, in valoare de 9,3 milioane euro.

Proiectele sunt pentru mici localitati din judetele Bacau, Iasi, Suceava, Vaslui, Buzau, Galati, Tulcea, Vrancea, Arges, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Dolj, Olt, Valcea, Arad, Hunedoara, Timis, Bihor, Cluj, Salaj, Alba, Brasov, Covasna si Calarasi.

Ce coincidente a remarcat Revista 22 in cazul companiilor din Mendeleev nr.17:

Au fost infiintate cam la aceeasi data, in primele doua saptamani ale lunii aprilie (dupa deschiderea sesiunii pentru M322 e).

Numerele de telefon (fix sau mobil) apartin aceleiasi entitati.

Aceeasi persoana s-a ocupat de infiintarea firmelor, iar apoi a solicitat si a ridicat de la

Registrul Comertului certificatele constatatoare necesare pentru accesarea de fonduri nerambursabile.

Memoriile justificative ale celor 16 firme au fost realizate de acelasi consultant, Arkadia Consulting Group. Ele contin informatii identice. Difera titlurile proiectelor si datele concrete referitoare la zonele albe (fara internet) pentru care s-a aplicat (satele, cu geografia locului, numarul de gospodarii si potentiali clienti etc.)

Toate au fost autorizate de ANCOM sa desfasoare activitati in domeniu incepand cu data de 1 iulie 2014.

Citeste restul anchetei pe Revista 22.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

3 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

4 ALERTĂ Ambasada Danemarcei, mesaj pentru Dragnea: „Va fi o duminică fierbinte. Şi după? Posibil să fie mai răc…

5 VIDEO Priviți ce s-a întâmplat la Sibiu! Ecaterina Andronescu, pusă pe fugă de sibieni! „Vă luați de domnul La…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion