Dragnea, despre Blănculescu: Nu doar copiii spun lucruri trăznite. România e o ţară cu grădină mare!

Dragnea, despre Blănculescu: Nu doar copiii spun lucruri trăznite. România e o ţară cu grădină mare!

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că declaraţia lui Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului, conform căruia România ar deveni "o ţintă perfectă" prin prezenţa SUA în România, dovedeşte că nu numai copiii spun lucruri trăznite, adăugând: "România e o ţară mândră, cu grădină mare".

Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Era o emisiune la un post TV - Copii care spun lucruri trăznite. Se pare că nu numai copiii. România e o ţară mândră, frumoasă, cu o grădină mare, lăsată de Dumnezeu", a răspuns Dragnea întrebat de presă cum comentează declaraţia consilierului lui Ionel Blănculescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut, vineri, premierului Victor Ponta să-l demită pe consilierul său onorific Ionel Blănculescu, pentru o serie de declaraţii ale acestuia în legătură cu NATO şi prezenţa militarilor americani în România.

Liderul PNL a citat şi a criticat afirmaţii ale lui Blănculescu în care susţinea că România ar deveni "o ţintă perfectă" prin prezenţa americană în România, în contextul unei curse a înarmării în zonă sub egida NATO.

Antonescu a susţinut că nu-i contestă dreptul la opinie lui Blănculescu, însă declaraţiile acestuia în calitate de consilier al primierului i se par "extrem de grave şi de natură a impune o reacţie imediat şi tranşantă a primului ministru".

"Cerem prim-ministrului Victor Ponta să-l elibereze pe domnul Blănculescu din calitatea de consilier, fără ezitare, imediat, considerând că în caz contrar îşi asumă, împărtăşeşte acest tip de declaraţii. (...) Domnul Blănculescu poate să creadă orice, poate să afirme convingerile sale, poate să intre şi în greva foamei, poate să facă orice formă de protest legală, împotriva manevrelor militare americane de la Deveselu sau din altă parte pe glob, nu o poate face însă în calitate de consilier al primului ministru, fără ca primul ministru să fie implicat în această chestiune", a afirmat preşedintele PNL.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei