EXCLUSIV/Scenariu NEGRU pentru România/Alegeri prezidenţiale ANTICIPATE în FEBRUARIE

EXCLUSIV/Scenariu NEGRU pentru România/Alegeri prezidenţiale ANTICIPATE în FEBRUARIE

Victor Ponta semnase în urmă cu două săptămâni actele de predare a puterii. Numai că, brusc, peste noapte, a schimbat planurile. Dând peste cap toate înţelegerile şi stârnind agitaţie în toate mediile. Inclusiv în propriul partid. Ce s-a întâmplat? Persoane bine informate şi, mai ales, bine poziţionate în structurile de informaţii, foste şi actuale, l-au convins, cu argumente solide, că zarurile nu au fost aruncate. Şi că forţarea plecării lui din fruntea PSD face parte dintr-un scenariu. Miza acestui scenariu? Un nou candidat PSD la eventualele alegeri anticipate care ar putea avea loc în luna februarie.

Ce trebuie să ştim şi să privim cu obiectivitate. Toţi românii. Indiferent de orientări şi pasiuni politice. Şi mai ales, dincolo de euforia pe care noul preşedinte a avut grijă să le-o murdărească pupându-se în public cu Dan Mihalache şi anunţând că o pune pe Alina Gorghiu în fruntea PNL. Aici facem o mică paranteză şi spunem că nu numele contează ci modul de operare. Profund nedemocratic. De ce nu a lăsat partidul să-şi trăiască propria viaţă, să-şi construiască propriul destin. Bun, prost, cum îi ducea pe ei capul?

Revenim la firul principal. Decizia Curţii Constituţionale, de a lăsa la îndemâna completului de judecată din 14 ianuarie soarta lui Klaus Iohannis nu este o veste minoră. De ignorat. Deşi, luaţi de vâltoarea evenimentelor din ultimele două luni, mulţi dintre români trec la capitolul şamd. acest subiect. O mare greşeală. Vorbim despre lege. Sau crede cineva că judecătorii vor lua decizia în funcţie de opinia publică? Chiar şi dacă, prin absurd, ar gândi aşa, ca cine să facă? Ca cei de stânga, sau ca cei de dreapta? Să nu fim nebuni, să fim raţionali. Şi să respectăm legea. Este cât se poate de raţional să ne gândim că preşedintele care va fi instalat duminică să fie dezinstalat pe 14 ianuarie 2015.

Iată de ce a fost executat, aparent fără motiv Mircea Geoană. Şi iată de ce Victor Ponta n-a părăsit nici conducerea PSD şi nici conducerea Guvernului. Chiar şi în condiţiile în care i s-a arătat pisica şi de la DNA. Cu Dosarul Diaspora. Chiar dacă a zis că va demisiona dacă va fi pus sub acuzare n-o va face. Va uza de situaţia în care se află Iohannis. Şi îi va cere şi lui Iohannis să demisioneze până la luarea unei decizii. Acest scenariu este valabil doar dacă va fi pus sub acuzare până la data de 14 ianuarie. Din aceste motive acest dobitoc sinistru, sluga unor siniştri securişti, nu se opreşte din campania electorală. De aceea a renunţat şi la doctorat. Vrea să aibă acces afară. Să deschidă supapele externe. Că de Moldova şi Serbia s-a cam săturat lumea. Inclusiv pesediştii.

Iată de ce fiefurile slăbite prin arestarea baronilor au fost întărite cu numirea în noul Guvern a celor care au preluat organizaţiile judeţene. La Brăila şi respectiv Timiş. Dar vor fi întărite şi celelalte. De exemplu, Angel Tîlvăr a fost pus ministru pentru că Marian Oprişan va fi şi el decapitat. Iată de ce s-a arătat pisica DNA-ului la Buget. Pentru că slugoiul de Niţu, procurorul general, şi-a făcut un mic nucleu care împrăştie zvonuri şi speranţe şi intoxicări în DNA. Nu toţi procurorii din DNA sunt îngeri. Şi credem că nimeni nu trăieşte cu iluzia asta. Puterea este un drog dat dracului de pervers...

Însă cel mai şocant argument pus pe masă de păpuşarii lui Ponta a fost acela că Iohannis dispare. El nu mai poate candida. Cine va fi candidatul Dreptei? În mai puţin de o lună el trebuie desemnat şi băgat în cursă. Realizează cineva despre ce vorbim?

Un alt argument de forţă a fost cel al prezenţei la vot. Mai crede cineva într-o mobilizare uriaşă aşa cum a fost cea din 16 noiembrie?

Toate aceste lucruri s-au discutat într-un cerc extrem de restrâns. Şi nimeni nu trebuie să ignore alte două amănunte. Că la Înalta Curte se schimbă, începând cu 1 ianuarie, completele de judecată. Ele au fost deja trase la sorţi. Şi că la judecarea contestaţiei lui Voiculescu era cât pe-aci să fie pus în libertate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante