EXCLUSIV/Sebastian Ghiţă va avea SOARTA Udrei/Ponta, ca şi Băsescu, va fi atras şi el în joc

EXCLUSIV/Sebastian Ghiţă va avea SOARTA Udrei/Ponta, ca şi Băsescu, va fi atras şi el în joc

 Îşi mai aduce cineva aminte de scandalul izbucnit în plină campanie electorală la Lukoil, la Ploieşti? Cu o fraudă uriaşă. Care a produs o reacţie violentă şi necontrolată a lui Victor Ponta. Lucrurile încep uşor-uşor să se lege. Iar zilele lui Sebastian Ghiţă în libertate sunt numărate. Va avea aceeaşi soartă ca Elena Udrea. Dezvăluirile vor curge valuri. Implicarea lui Ghiţă în dosarul Cumnatul n-a reprezentat decât fixarea. De-abia de acum încolo vin lucrurile grele. Iar eforturile lui, ca şi ale Elenei Udrea, par sortite eşecului. Va fi sacrificat. Iar Victor Ponta, ca şi Traian Băsescu, va fi lovit din toate părţile de dezvăluiri. Pentru că legarea cumnatului de afacerile lui Dan Beşciu n-a fost întâmplătoare.

Anul acesta, acum cateva luni, Euro Construct Trading 98, firma lui Dan Beşciu, a bagat 10 milioane lei in contul firmei Glar Construct, care a bagat imediat 8 milioane lei in contul Asesoft International.

Pe lângă obișnuitele contracte de asfaltare de drumuri și autostrăzi, Euro Construct s-a reprofilat pe decontaminarea solurilor și refacerea ecologică a terenurilor poluate cu substanțe petroliere. Ca atare, Beșciu și Vulpescu s-au ramificat în Prahova unde au prins două contracte de peste 20 miloane de euro, cu OMV Petrom, pentru procesarea șlamurilor și eliminarea apelor uzate. Euro Construct nu a participat singură în această afacere, ci în cadrul unui consorțiu, alături de Vivani Salubritate Slobozia, Uni-Recycling București și Setcar Brăila. Ulimele două sunt partenere și cu Glar Construct în asocierea care descărcat nava Flaminia.

Contractul de ecologizare a depozitelor de deșeuri petroliere aparținând OMV Petrom a fost decontat integral de la bugetul de stat în urma facilităților guvernamentale acordate de PDL. Mai simplu spus, OMV Petrom a plătit Euro Construct & asociații cu banii contribuabililor.

Camioanele Euro Construct aleargă prin Prahova încărcate cu reziduuri petroliere de la rafinăriile OMV și Lukoil pe care le transportă la rampele ecologice din orașele Boldești Scăeni și Vălenii de Munte, care aparţin, ce să vezi, lui Sebastian Ghiţă. 

Glar Construct (care a apartinut lui Ghiţă pana in 2011) a construit și case pentru sătenii relocați din Roșia Montană care împiedicau excavările miniere. Pentru asta, anul trecut, SRL-ul din Ploiești a încasat aproape 2,6 milioane € de la Roșia Montană Gold Corporation (RMGC).

Glar Construct este condusa de “Ceață” Gabriel Anghel și, în acte, patronează de unul singur Glar Construct.  Asta însă se întâmpă acum, pentru că, anterior, omul a fost asociat în firmă direct cu Sebastian Ghiță. Cei doi se cunosc de mici, din timpul liceului, chiar dacă “Ceață” e mai mare cu trei ani decât Sebi. Printre “ale lui Ceață” se numără și calitatea de nepot al unei foste șefe de secție penală din Curtea de Apel Ploiești, la rândul ei, soră cu procurorul militar Vasile Doană de la DNA. Fratele lui Anghel Ceață este și el avocat în Baroul Ploiești. Glar Construct a încasat 2,15 milioane de lei, plătiți în 2013 și în primele două săptămâni ale anului 2014 de la firma Asesoft Technologies, parte a grupului Asesoft.

Înființat în 2012, integratorul IT, Asesoft Techologies, a fost trecut pe numele fratelui cel mic al lui Alex Iacobescu, omul de încredere al deputatului. Tot Vlad Iacobescu, 27 de ani, administrează societatea care, în octombrie, a câștigat un contract de 4,6 milioane de euro cu Ministerul Educației, privind “implementarea Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România – SIIIR”.

Toate tranzacțiile prin care Asesoft Technologies a băgat bani în Glar Construct au fost justificate oficial prin “restituire contract împrumut”. Pe de altă parte,  Asesoft Technologies a și luat bani de la Glar: 2,6 milioane de lei.

Firma mama a grupului, Asesoft International, a primit în 2013 exact 4.810.000 lei. Adică, partea leului din absolut tot ce încasa Glar Construct de la clienții săi principali. Mișcările financiare dintre aceste două companii urmează un principiu simplu: cum intră 3 lei in contul Glar, 2 zboară în contul Asesoft International. Rapid, prin transfer online, la nici o oră durată.

Infuzia de bani în Glar, dinspre  Asesoft, este eșalonată în momente cheie pentru funcționarea SRL-ului din incinta rafinăriei Astra. Asta se intampla in perioada de scadență a unor rate consistente de leasing auto-utilitar, încheiate cu trei bănci. Ori datoriile astea sunt cruciale pentru Glar, în situația în care a achiziționat în leasing mai multe utilaje pe care le închiriază transportatorilor de deșeuri, cum este Euro Construct.

Totodată, grupul Asesoft are mereu grijă să capitalizeze firma taman când trebuie plătite taxele la stat. Și astfel, SRL-ul e la zi, în afara oricărui reproș fiscal. Ba mai mult, finanțează și clubul sportiv al lui Sebastian Ghiță – CSU Asesoft Ploiești. Despre care Ghiţă tocmai anunţat oficial că nu-l va mai susţine financiar.

Imediat după înființare, în 2001, Asesoft a început să vândă softuri și tehnologie IT unor entități de stat precum Consiliul Județean Prahova, Primăria Ploiești sau SNP Petrom. În primii ani de existență ai Asesoft, Ghiță a fost acționar majoritar (99,4%), pe când restul minor de 0,6% a rămas întotdeauna în posesia părinților săi, Petre și Maria, a fratelui mai mic, Alexandru, și a mătuşii sale, Elena Vasile – soția milionarului buzoian, Vasile Domente.

Minasee Holdings, înregistrată în Limassol, Cipru, a preluat de la Sebi procentul de acțiuni Asesoft. Rudele lui Ghiță, la fel ca înainte, au rămas minoritare până acum trei luni, când un angajat i-a substituit și pe ei. Offshore-ul cipriot este reprezentat în România de Sorin-Adrian Chirilă, vărul Mădălinei Ghiță – soția lui Sebi. Varul Chirilă și Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebi administrează acum Asesoft Internațional din Ploiești. Însurat cu Adina, sora Mădălinei Ghiță, Cristian Anastasescu servește și pe post de director general al firmei IT. Compania offshore Minasee Holdings a fost înregistrată în ultima zi a anului 2010, cu aproape două luni înainte să preia pachetul de 99,4% din acțiunile Asesoft. Încă de la început, proprietarul căsuței poștale a fost Sebastian Ghiță. Asta până în noiembrie 2011, când cumnatul său, Cristian Anastasescu, l-a înlocuit în registrul de acționari al firmei cipriote.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”