EXPLOZIV/A început MĂCELUL!/Dragnea sare la BEREGĂȚI: NU EXISTĂ funcția de INTERIMAR!

EXPLOZIV/A început MĂCELUL!/Dragnea sare la BEREGĂȚI: NU EXISTĂ funcția de INTERIMAR!

A început măcelul în partidul penalilor!  Liviu Dragnea, a declarat luni ca Victor Ponta a facut o greseala cand s-a retras din functia de presedinte al partidului si ca spera ca "o greseala sa nu fie urmata de o a doua", referindu-se la o retragere si din functia de premier. El a contrazis-o pe presedinta Consiliului national al PSD Rovana Plumb si a declarat ca in prezent este un "loc gol" in fruntea partidului si nu un interimat, fapt pentru care este nevoie de o sedinta a Comitetului Executiv cat mai repede. Citește mai jos reacția Rovanei Plumb, care-l acuză pe Dragnea de trădare!

"Eu sper ca o greseala sa nu fie urmata si de o a doua greseala. Eu i-am spus sa nu o faca. Eu am avut o discutie cu el dimineata, nu vreau sa analizez prea mult. Motivele si le-a spus in acea scrisoare.

Ar mai fi trebuit sa astepte, zic eu, sa vedem ce se intampla cu acest dosar insa fiecare are dreptul sa ia decizii si pt el si pt partid pentru am vazut cans-a gandit si la el dar si la partid" a afirmat Dragnea la sediul partidului.

Intrebat de nemultumirile membrilor de organizatii din partid, in urma turneului facut prin tara, Dragnea a raspuns: "Aproape toti membrii de partid vor ca psd sa ramana la guvernare cu Victor Ponta prim ministru. Insa vor sa fie coerenta la nivelul coalitiei. Nu cred ca este neaparat tensiune, vom avea o sedinta care sa lamureasca lucrurile in coalitie. Sunt cateva intrebari firesti care se vor pune".

Coordonatorul politic al PSD a mai declarat ca se doreste sa se revina la starea de fapt de dinainte "ca Victor Ponta sa plece o luna si o saptamana din cauza operatiei. Victor a lipsit 4-5 saptamani de zile."

Intrebat cine i-ar putea lua locul in fruntea partidului, Dragnea a raspsunca ca "PSD are foarte multi membrii potriviti pentru o functie de conducere" si a contrazis-o pe Rovana Plumb, afirmand ca in prezent la functia de presedinte al partidului este "un loc gol", nu exista un interimat si ca pentru acest lucru este nevoie de o intalnire a Comitetului Executiv al partidului.

"Este un loc gol. Comitetul Executiv va staibili cine sa ia locul. Nu pot sa stiu care va fi desfasuratorul. Aseara, azi noapte colegii au vorbit si vorbesc intre ei", a spus Dragnea.

Intrebat cand va avea loc Comitetul Executiv, el a declarat ca "cel mai tarziu saptamana viitoare daca nu saptamana asta."

"Daca se lungeste f mult aceasta situatie ambigua orice risc este posibil. (Membrii de partid) vor o conducere clara. Cu cat mai repede se intampla comitetul executiv cu atat mai repede se sting ingrijorariloe din partid", a mai spus el.

*Rovana Plumb, reactie la declaratiile lui Dragnea: "PSD trebuie sa actioneze ca o echipa. Cine nu intelege asta​,​ joaca pentru adversarii politici​. Nu ne trebuie congrese acum, nu trebuie sa punem in pericol prezenta la guvernare" 

Presedintele Consiliului national al PSD, Rovana Plumb, a reactionat la afirmatiile de luni ale coordonatorului politic Liviu Dragnea, afirmand ca "cine nu intelege" ca PSD trebuie sa actioneze ca o echipa "joaca pentru adversarii politici". Dragnea afirmase ca PSD nu are un presedinte interimar acum si a este nevoie ca in Comitetul Executiv sa se decida cine va ocupa acest loc gol, desi Rovana Plumb precizase de duminica seara ca ea asigura interimatul, asa cum a facut si cand premierul s-a aflat in Turcia.

"In toate momentele sale importante, PSD s-a comportat ca o echipa. Asta trebuie sa se intample si acum. Astazi, PSD e condus de o echipa solida; trebuie sa actionam si in continuare ca o echipa - nu sa ne atacam unii pe altii. Dezbinarea ar fi un avantaj nesperat doar pentru adversarii nostri. Premierul Victor Ponta a propus prelungirea unui interimat votat si acceptat de BPN. Sustin aceasta formula si cr​e​d ca toti colegii mei ar trebui sa o sustina; presedint​ele​ Consiliului National, conform statutului, asigura conducerea partidului pentru orice perioada de interimat​, intre Congrese​, afirma Plumb intr-un comunicat de presa.

"Cei care vorbesc despre organizarea unui congres​ acum​ nu se raporteaza la binele PSD, ci la sperantele oponentilor nostri. Nu avem de ce sa organizam congrese prin care sa facem jocurile adversarilor PSD, pentru ca riscam ca, pe parcurs, sa pierdem guvernarea dar si aliatii pe care ii avem. Iar de castigat nu am castiga nimic", continua ea.

"Nu cred ca trebuie sa continuam sa ne atacam aliatii si pozitia pe care o avem in prezent; continuarea guvernarii este o prioritate; la fel si rezolvarea problemelor in justitie de catre Victor Ponta. Am incredere in deciziile lui Victor Ponta, asa cum am avut incredere in toti acesti ani. Sper sa actionam cu totii ca o echipa, si in continuare; avem o conducere functionala, sustinuta de decizii ale BPN", incheie ea.

Liderii Coalitiei se vor intalni luni la ora 14.00.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa