EXPLOZIV/Cristoiu: Vișinescu, pentru 12 VICTIME, a luat 20 de ani. Iliescu, după 1.100 de MORȚI, e ÎNDRUMĂTOR la PSD

EXPLOZIV/Cristoiu: Vișinescu, pentru 12 VICTIME, a luat 20 de ani. Iliescu, după 1.100 de MORȚI, e ÎNDRUMĂTOR la PSD

Sub acuzația de crime împotriva umanității, Alexandru Vișinescu a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru 12 victime. Ion Iliescu, responsabil de moartea a 1.100 de persoane, a fost chemat de Liviu Dragnea să îndrume partidul de guvernămînt!

Scriam într-un comentariu anterior că prin Programul anunțat de noul președinte al PSD, Liviu Dragnea, PSD s-a întors la FSN, partidul lui Ion Iliescu, partidul pitecantropiei politice din primii ani postdecembriști.

În cei 25 de ani PSD a evoluat încetul cu încetul de la neocomunismul lui Ion Iliescu spre un partid cît de cît democratic, modern, european.
Fiecare nou președinte a fost un progres, chiar dacă mic, față de FSN-ul sinistrul înființat și condus de Ion Iliescu: Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta.

Acum, prin Măsurile anunțate de Liviu Dragnea: rechemarea la conducerea PSD a lui Ion Iliescu, invitația adresată baronilor locali de a reveni în partid (Mircea Cosma de la Prahova a anunțat că renunță la autosuspendare, Marian Oprișan a devenit purtător de cuvînt al noii echipe, Nicușor Constantinescu se pregătește să revină la șefie, Marian Vanghelie jubilează) partidul s-a întors la perioada FSN-ului.

Tot ceea ce s-a cucerit cît de cît în ultimii 5 ani în planul desprinderii de blestemul FSN s-a spulberat prin lovitura de Palat de miercuri, 22 iulie 2015.
Așa scriam în comentariul anterior dedicat implicării lui Ion Iliescu, venit direct din Mausoleul lui Lenin de la Moscova, în alegerea nestatutară a lui Liviu Dragnea în fruntea PSD.

Cu Ion Iliescu am fost în război, ca gazetar, chiar din 15 ianuarie 1990, primul meu text în presa democratică fiind despre acest cățeluș al Elenei Ceaușescu, pe care a ordonat apoi s-o împuște la zidul de la Tîrgoviște. Din acel moment am scris aproape zi de zi, pînă la alegerile din 1996 împotriva lui Ion Iliescu. Toate publicațiile pe care le-am făcut și le-am condus au fost împotriva lui Ion Iliescu.

Nici el nu m-a iertat.
Ca să mă scoată de la conducerea Zig-Zag Magazin, în vara lui 1990, exasperat că denunțasem folosirea postului de președinte pentru a ridica fusta la tot ce era de gen feminin în Palatul Cotroceni, inclusiv mașinii de scris de la secretariat, a comandat să fiu băgat în spital vreo două luni, pînă a putut fi adus în fruntea revistei Adrian Păunescu.

Au trecut de atunci decenii.
Ion Iliescu îmi răspunde ca pe vremea FSN-ului.
E și normal.
PSD s-a întors la vremurile FSN.

Ion Iliescu are 85 de ani.
La o asemenea vîrstă, omul își pregătește Marea Trecere.
Numai Ion Iliescu, un bolșevic însetat de Putere, merge la ședințele PSD, trage sfori, rînjește, se implică în bătăliile din boscheții partidului.

Nu e prima oară cînd îmi exprim dezgustul față de un bătrîn care nu știe să moară frumos, măreț, care e desfigurat de patima luptei pentru putere, care practică o scîrboasă pedofilie politică. La o asemenea vîrstă, în preajma Marii Treceri poți, desigur, să primești acasă tineri din partid, să le dai sfaturi, la cerere, să le spui povești din viața ta.

Nu poți fără riscul de a fi indecent, deșucheat ca un babalîc care pîndește chiloții fetițelor, să te duci la ședințe, să te amesteci în treburile tinerilor, în luptele lor.
Dacă ai o minimă decență, îi lași să-și vadă de treburile lor.
Ai condus partidul, țara, ai fost șeful partidului, ai fost toată viața un nomenclaturist căruia i s-a adus acasă pătrunjelul pentru Nina cu Volga, pentru că tu nu știi cum e să cumperi tu, cum e să umbli tu cu tramvaiul.
Stai acasă și lasă-i pe alții, pe tineri, să conducă PSD!

Ce-mi răspunde Ion Iliescu la această mustrare?
„Sunt implicat în viața politică, și în viața de partid. Place sau nu lui Ion Cristoiu, ca fost președinte al României, ca fost președinte al PSD, și actual președinte de onoare al partidului, am niște obligații și niște responsabilități. Pe care înțeleg să mi le exercit, în fața românilor, a membrilor și simpatizanților PSD. ”

Vineri, 24 iulie 2015, a fost condamnat la 20 de ani închisoare, pentru crime împotriva umanității, fostul conducător al Lagărului de la Rîmnicu Sărat.
Se spune că 12 persoane au murit din cauza lui.
Ion Iliescu, fostul conducător al Grupului Criminal care a organizat diversiunea Teroriștii din decembrie 1989, în urma căreia au murit 1.100 de oameni nevinovați, al Grupului care a organizat cele două mineriade, autor și el de crime împotriva umanității, nu numai că nici măcar n-a fost anchetat penal pentru asta, dar mai mult, după lovitura de palat de la CExN, a fost chemat să îndrume partidul de guvernămînt.

Știți ce e straniu la Ion Iliescu?
Că va muri fără a înțelege o clipă că a fost un ticălos, unul din marii ticăloși ai acestui popor.

Nu vezi la Ion Iliescu nici acum, cînd e în preajma Marii Treceri, o încercare de a vedea minim autocritic ceea ce a făcut în viață.
Istoricii cad de acord că primii ani postdecembriști au costat România o întîrziere criminală în ce privește opțiunea pentru Europa, pentru democrație, din cauza opțiunii lui Ion Iliescu pentru neocomunismul păgubos, pentru așa zisa democrație originală.

Cu toate acestea, și acum pentru Ion Iliescu FSN-ul a fost un partid extraordinar, iar mineriadele niște tulburări oarecare:
„FSN nu a fost, cum crede Ion Cristoiu, un partid al pitecantropiei politice. Este treaba domniei sale pe cine și cum a servit și servește. FSN, cu toate limitele și erorile sale-proprii tuturor partidelor din tranziția spre democrație-a fost un partid responsabil, care a construit instituții democratice, o Constituție în acord cu normele europene, a inițiat tranziția la economia de piață, a condus România atunci când a ieșit din CAER și din Tratatul de la Varșovia, a dus-o în Consiliul Europei. Violențe sociale au fost și în perioada mandatului președintelui Emil Constantinescu.”

Dincolo de documentul sufletesc în privința lui Ion Iliescu, textul e un document crucial pentru înțelegerea saltului înapoi făcut de PSD prin alegerea lui Liviu Dragnea ca președinte în urma unei lovituri de palat în deja tradiționalul stil de reglare de conturi prin boscheți al acestui partid minat pentru totdeauna de gena PCR.
Ion Iliescu face un elogiu al PSD-ului luat în stăpînire de baronii locali:
„Oameni ca Ion Cristoiu au construit, din prostie, sau din ticăloșie, imaginea unei Românii dominată de ”baroni” locali. (… ) ”Baronii” sunt votați de oameni, și se supun controlului lor democratic, iar când încalcă legea sunt sancționați de lege.”

Tot Ion Iliescu confirmă victoria vechii gărzi, FSN-iste, prin alegerea lui Liviu Dragnea:
„În PSD s-a făcut o schimbare de generații, a carei expresie a fost şi propulsarea lui Victor Ponta; dar asta nu înseamnă eliminarea celor care nu fac parte din noua generație de lideri. Există o solidaritate, și o conlucrare între generații, care au interese comune, pentru existența și continuitatea partidului.” 

Ion Cristoiu


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale