EXPLOZIV/Cum o CHEMA Hrebenciuc pe ,,TUTA'' de la CNA în birou la Zgonea

EXPLOZIV/Cum o CHEMA Hrebenciuc pe ,,TUTA'' de la CNA în birou la Zgonea

 Hrebenciuc: Ia zi, Laura! Georgescu: I-am dat şase voturi!V.Hrebenciuc: Bun. Vii … nu, la două, vii .... la două să fii în birou la domnu Zgonea.
L.Georgescu: Ă…. la două ? Gata, am înţeles.
V.Hrebenciuc: La Vali Zgonea. Şi eu vin aici, da ?
L.Georgescu: Da, da, da. Vă mulţumesc frumos ! Mulţumesc mult!

Șefa CNA este acuzată de 25 de infracțiuni de abuz în serviciu și tot atâtea de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Fostul deputat Viorel Hrebenciuc va fi judecat pentru fapte comise în calitate de membru în Comitetul Executiv Național al PSD. Acesta, ca și fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, va fi judecat pentru săvârșirii infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, în timp ce Narcisa Iorga, membru CNA, va fi judecată pentru instigare la această infracțiune. 

În toamna anului 2013, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, i-a solicitat lui Viorel Hrebenciuc să intervină pe lângă decizionalii CNA în vederea admiterii unei contestaţii pe care o formulase împotriva deciziei din 17 septembrie 2013 prin care a fost retrasă licenţa pentru postul GIGA TV, controluat de edilul din Moldova.

Imediat, Hrebenciuc "şi-a exercitat autoritatea şi influenţa ce rezidă din funcţia deţinută şi a determinat-o pe preşedinta CNA, Laura Georgescu să îşi îndeplinească necorespunzător atribuţiile de serviciu şi să blocheze accesul la anumite documente, acţiunea ce a avut ca şi consecinţă directă influenţarea a trei dintre membrii CNA, care şi-au schimbat votul iniţial din 17 septembrie 2013, de retragere a licenţei, şi la data de 01 octombrie 2013, au votat în favoarea contestaţiei postului GIGA TV care a redobândit în acest fel licenţa de emisie", precizează procurorii DNA.

La rechizitoriul trimis instanței, anchetatorii au prezentat și câteva stenograme ale unor discuții dintre Laura Georgescu și Hrebenciuc pentru a proba ilegalitățile acestora.

Discuțiile "secrete" avea loc în biroul lui Zgonea

Pe 30 septembrie, ora 13.31, imediat ce Hrebenciuc termină convorbirea cu primarul G.Ştefan, parlamentarul o sună pe preşedinta CNA şi îi solicită să vină la ora 14.00 la sediul Parlamentului):
    V.Hrebenciuc:   Alo, Laura?
    L.Georgescu:  Da.
    V.Hrebenciuc:   Când poţi să vii încoace!
    L.Georgescu:   Păi, mă urc în maşină şi într-un sfert de oră ar trebui să fiu la dumneavoastră în birou.
    V.Hrebenciuc:   Bun.   Vii … nu, la două, vii .... la două să fii în birou la domnu Zgonea.
    L.Georgescu:   Ă…. la două ?   Gata, am înţeles.
    V.Hrebenciuc: La Vali Zgonea.  Şi eu vin aici, da ?
    L.Georgescu:   Da, da, da.   Vă mulţumesc frumos !   Mulţumesc mult!

Pe 1 octombrie 2013, ora 13.28, după ce Hrebenciuc termină convorbirea cu primarulŞtefan, parlamentarul o sună pe preşedinta CNA şi îi cere explicaţii cu privire la votul dat, context în care aceasta îi explică că ea şi Gubernat s-au abţinut din considerente pe care le va explica, însă transmite că şi-a îndeplinit sarcina trasată de parlamentar iar „omul are licenţă” , dar ea a votat împotrivă deoarece tot ea a fost cea care cu două săptămâni înainte iniţiase retragerea licenţei. 

"Acest dialog este important pentru că Laura Georgescu, confirmă că a „rezolvat altfel”, făcând referire la faptul că a influenţat votul membrilor CNA prin blocarea accesului la documentul – punct de vedere al compartimentului juridic ori că nu a cerut punctele de vedere ale celorlalte două compartimente – monitorizare şi lecenţiere", notează procurorii.

V.Hrebenciuc:   Ia zi, Laura!   Cum a fost ?

    L.Georgescu:  I-am dat şase (voturi – n.a.), eu cu Gubernat … ne-am abţinut, din considerente pe care o să vi le explic !
    V.Hrebenciuc:  Am înţeles!   Am înţeles !   Perfect !
    L.Georgescu:   OMUL ARE LICENŢĂ!
    V.Hrebenciuc:  Vreau să-ţi dea Dumnezeu sănătate cât îmi doresc şi mie! Da.
    L.Georgescu:   Ă … ştiţi ce se întâmplă?  O să am nevoie de ajutor!  Dar nu pot acum să vă spun.
    V.Hrebenciuc: Fără problemă!
    L.Georgescu:   S-au precipitat nişte lucruri, că de aia am şi rezolvat altfel…
    V.Hrebenciuc:  Oricând!   Oricând!   Oricând!  
    L.Georgescu:   O să-ndrăznesc luni, vă supăraţi pe mine?
    V.Hrebenciuc:   Nu, mă … ai înebunit la cap ? Ce….

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor