EXPLOZIV/DNA preia Dosarul Oprea. E ABUZ ÎN SERVICIU/SURSE

EXPLOZIV/DNA preia Dosarul Oprea. E ABUZ ÎN SERVICIU/SURSE

Surse judiciare declară pentru Profit.ro că Parchetul de pe lângă Tribunalul București și-ar putea declina, joi, competența de soluționare a dosarului Coloana Oficială în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. Asta, după ce vicepremierul Gabriel Oprea a fost audiat, miercuri, la Parchetul Capitalei, în calitate de martor. 

Sursele consultate de Profit.ro precizează că Parchetul de pe lângă Tribunalul București nu are competența de a-l cerceta pe Gabriel Oprea, date fiind funcția acestuia de ministru, natura infracțiunilor care se conturează în dosar și legătura directă dintre faptele comise și atribuțiile sale de demnitar. Acesta este și motivul pentru care Oprea a fost audiat miercuri doar în calitate de martor.

Aceleași surse arată că în dosarul Coloana Oficială se conturează indicii de comitere a infracțiunii de abuz în serviciu, așa cum este ea reținută de Legea nr. 78/2000, ceea ce atrage competența Direcției Naționale Anticorupție. O decizie în acest sens ar urma să fie adoptată joi, adică astăzi.

 Asta, în condițiile în care dispozitivele de însoțire – termenul folosit chiar de Gabriel Oprea, pentru a defini, din punct de vedere juridic, coloana sa oficială - au fost aprobate, prin ordin al ministrului de Interne, chiar de către Oprea. Și vorbim despre peste 1.500 de astfel de misiuni doar în 2015, adică toate deplasările pe care le-a făcut Gabriel Oprea în acest an.

De altfel, ONG-urile APADOR-CH și Societatea Academică Română au cerut prin scrisori publice, încă de astăzi, ca DNA să demareze cercetări, sub considerentul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu.

NR. Profit.ro este siteul care l-a dat în gât pe Penal, cu amănunte rare, la ultima vizită în Turcia. Același site a publicat în premieră informația că un alt motociclist din coloana jegului de Oprea a suferit un accident nefăcut public.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 Revoltă în marina rusă? / Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina