EXPLOZIV/Ioan Rus îi dă presupusei AMANTE 100 de MILIOANE lei vechi/lună/Clujeanca, fostă ziaristă TV, coordonează MASTERPLANUL

EXPLOZIV/Ioan Rus îi dă presupusei AMANTE 100 de MILIOANE lei vechi/lună/Clujeanca, fostă ziaristă TV, coordonează MASTERPLANUL

Este incredibil ce se poate întâmpla în Guvernul României! Mai nou, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, după ce și-a angajat anul trecut presupusa amantă, fostă ziaristă TV, pe post de consilieră, a avansat-o acum pe post de coordonator al masterplanului pentru autostrăzi și drumuri din România. Daniela-Angela Berinde primește lunar un salariu de bază de 9.370 de lei și un “spor pentru condiții vătămătoare” de 627 de lei.

Conform unui material publicat de Centrul de Investigatii MediaMinistrul Ioan Rus a numit-o in functia de sef al Biroului de implementare a master planului pentru transporturi al Romaniei pe Daniela Berinde, o fosta prezentatoare TV care i-a fost pentru cateva luni consiliera de imagine si care nu are nicio specializare in domeniu.

CV-ul acesteia nu a fost necesar la numirea in functie, sustine Ministerul Transporturilor, intr-un raspuns adresat Centrului de Investigatii Media. Informatiile disponibile online arata ca Berinde a lucrat exclusiv in radio si televiziune.

Fostul jurnalist conduce o echipa formata din doi ingineri si patru economisti. Biroul de implementare a master planului are ca obiectiv general “planificarea, dezvoltarea, monitorizarea, administrarea şi întreţinerea master planului general de transport la nivelul infrastructurii naţionale.”

Master planul reprezinta de fapt strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport din Romania pentru perioada 2014-2020, pentru implementarea lui – proiectarea si constructia efectiva de autostrazi si cai ferate – fiind estimat un buget total de aproximativ 17 miliarde de euro.

Ajuns deja la cea de-a cincea varianta, master planul urmeaza sa fie discutat in aceasta saptamana la Bruxelles pentru a doua oara de oficialii Comisiei Europene cu reprezentantii Ministerului roman al Transporturilor. 

In 23 martie 2015, la o saptamana dupa ce Comisia Europeana respingea master planul pentru transporturi propus de Romania pe motiv ca “exista în continuare probleme nerezolvate” si “sint necesare eforturi suplimentare” din partea Bucurestiului pentru imbunatatirea acestui document, ministrul de resort, Ioan Rus, o numea in functia de sef al Biroului de implementare master plan pe Dana Berinde, fost reporter si prezentator de stiri de televiziune.

Conform ordinului de numire in functie, obtinut de Centrul de Investigatii Media, Daniela-Angela Berinde primeste lunar un salariu de baza de 9.370 de lei si un “spor pentru conditii vatamatoare” de 627 de lei. 

Ministerul Transporturilor: La concursurile pentru functionarii publici nu e nevoie de CV

Centrul de Investigatii Media a incercat sa obtina, oficial, de la Ministerul Transporturilor, in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, un CV al doamnei Berinde, pentru a vedea in ce masura trecutul profesional o recomanda sa se ocupe de soarta infrastructurii de transport a Romaniei pentru urmatorii ani, urmand totodata sa gestioneze un buget de peste 17 miliarde de euro.

Ministerul Transporturilor a raspuns insa ca, potrivit “prevederilor articolului 49 din HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici,  CV-ul  nu face  parte din documentele care trebuie depuse la dosarul de concurs”.

Am revenit cu o solicitare la Ministerul Transporturilor pentru a primi, totusi, un CV al doamnei Berinde, cerand ca institutia sa precizeze la ce concurs se refera, intrucat in ordinul de ministru prin care Berinde a fost numita in functie se precizeaza ca a fost avuta in vedere “optiunea” sa.

Pana la momentul publicarii acestui text, Ministerul Transporturilor nu a raspuns acestei noi solicitari.

Am incercat sa reconstituim, din surse publice, CV-ul doamnei Berinde. Astfel, din informatiile disponibile online reiese ca doamna Berinde a lucrat la Radio Contact, NCN, TVR Cluj, de unde a fost apoi detasata o perioada in Bucuresti, ca reporter la Stirile TVR. Din 2011 a fost numita redactor sef la Transilvania L!VE, televiziune controlata de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, unde a prezentat jurnalul de stiri. A trecut apoi pe la Digi 24, dupa care a intrat in echipa lui Ioan Rus la Ministerul Transporturilor, fiind consilier personal al acestuia pe probleme de imagine si relatii cu mass-media, dupa cum ea insasi a declarat, si sef al Biroului de comunicare şi relaţii cu institutiile financiare internationale.

Cat castiga Daniela Berinde?

Din ordinul de ministru prin care a fost numita in functie aflam ca Dana Berinde castiga un salariu de baza (brut, n.r.) de 9.370 de lei, caruia i se adauga sporul de conditii vatamatoare de 627 de lei. Ministerul Transporturilor ne-a comunicat ca doamna Berinde “are un venit net lunar de 7.011 lei”. In raspunsul transmis Centrului de Investigatii Media, ministerul nu face nicio referire la eventuale sporuri precum cel de “conditii vatamatoare”, desi o intrebare din cele adresate initial ministerului viza exact acest aspect.

Ministerul Transporturilor sustine ca doamna Berinde “nu face parte din niciun Consiliu de Administraţie, Consiliu  de Conducere sau Adunare Generală a Acţionarilor” la unităţile care funcţionează în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Transporturilor. In 2014, asa cum reiese din declaratia de avere a acesteia din octombrie 2014, a incasat bani ca membru in consiliile de supraveghere ale Alpha Rocas SA si Millenium Prodesign SRL, urmand sa declare sumele exacte in 2015. Compania Alpha Rocas SA este un parteneriat intre Tarom, Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti (ambele detinute de statul roman si avand impreuna peste 35% din actiuni) si Alpha Flight Group Limited din Manchester, Regatul Unit. Millenium Pro Design SRL este firma care opereaza magazinele duty-free din aeroporturile din intreaga tara.

Responsabilitatile de serviciu ale fostei jurnaliste Dana Berinde

Biroul Implementare master plan din Ministerul Transporturilor are ca obiectiv general “planificarea, dezvoltarea, monitorizarea, administrarea şi întreţinerea master planului general de transport la nivelul infrastructurii naţionale, a Modelului Naţional de Transport, şi asigurarea, împreună cu direcţiile de specialitate din cadrul MT, a legăturii cu beneficiarii de proiecte pentru  infrastructura de transport, precum şi comunicarea cu instituţiile europene, alte state membre UE şi entităţi interesate pe aria de competenţă”, se arata in raspunsul Ministerului transporturilor la intrebarile Centrului de Investigatii Media.

Intre atributiile de serviciu ale Danei Berinde se afla, potrivit MT, planificarea si dezvoltarea master planului general de transport (MPGT) şi a Modelului Naţional de Transport (MNT), administrarea şi întreţinerea acestora, inclusiv actualizarea şi rectificarea lor, dezvoltarea şi implementarea sistemului de culegere a informaţiilor necesare funcţionării şi actualizării MPGT şi MNT împreună cu beneficiarii de proiecte pentru infrastructura de transport, asigurarea legăturii cu instituţiile financiare internaţionale, precum si Ministerul Afacerilor Externe, după caz, “în vederea promovării adecvate a intereselor României”, colaborarea cu instituţiile financiare internaţionale “pentru identificarea soluţiilor de finanţare aferente implementării proiectelor din MPGT, inclusiv  fonduri externe nerambursabile gestionate prin intermediul IFI” si participarea, “după caz şi în limita competenţelor”, la întâlnirile bilaterale cu delegaţiile la nivel înalt şi la vizitele misiunilor instituţiilor financiare internaţionale.

Ministerul mai afirma ca fosta prezentatoare de televiziune Dana Berinde are in subordine, in biroul pe care il conduce, patru economisti si doi ingineri. Din organigrama obtinuta de Centrul de Investigatii Media reiese ca Dana Berinde are in subordine in prezent doar patru persoane.


 
 Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

4 VIDEO „Viitorul” României...

5 Așa o fi?