EXPLOZIV/Oprea a MUȘAMALIZAT MISIUNEA polițistului MORT? LAȘII din sindicate tac mâlc. Ministrul venea de la RESTAURANT

EXPLOZIV/Oprea a MUȘAMALIZAT MISIUNEA polițistului MORT? LAȘII din sindicate tac mâlc. Ministrul venea de la RESTAURANT

O nouă mostră de măgărie este pe cale să se întâmple, ca de obicei, în România. Iar javrele de sindicaliști care-i reprezintă pe polițiști, , guralivi pe la RTV și Antena3 de dimineață până-n noapte, tac complice cu ministrul. Procurorii Tribunalului București au început urmarirea penală in rem pentru ucidere din culpă în cazul polițistului care a murit luni seară după ce, aflat într-o misiune de însoțire a unei coloane oficiale, a căzut cu motocicleta într-o groapă. 

”A fost începută urmărirea penală in rem în acest caz, după ce ne-am autosesizat. În acest moment așteptăm informații oficiale de la toate instituțiile statului despre natura misiunii pe care polițistul o executa, dacă într-adevăr era în misiune, precum și informații despre lucrarea de pe domeniul public. Pe măsură ce vom avea aceste informații, le vom comunica”, a declarat, miercuri, pentru EurActiv.ro , Adrian Țârlea, procuror și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Mai multe surse EurActiv.ro au declarat, în cursul zilei de miercuri, că polițistul care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă pe strada Știrbei Vodă din București, Bogdan Cosmin Gigină, însoțea coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Patru surse au declarat că Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni către sediul Ministerului de Interne. O altă sursă consultată de EurActiv.ro a declarat că ministrul venea de la restaurant și mergea către casă. Groapa în care a căzut motociclistul se află pe Știrbei Vodă, pe segmentul dintre Splaiul Unirii și Calea Plevnei, foarte aproape de intersecția cu cea din urmă.

Cel mai scurt drum între zona Cotroceni și centrul Capitalei este pe Știrbei Vodă, unde se afla și groapa, săpată pentru o intervenție la rețeaua de gaze.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru ProTV, marți seară, că polițistul se afla ”într-o misiune specifică Poliției Rutiere, o misiune de fluidizare a traficului”. 

”Noi nu putem confirma și nici infirma informațiile despre natura misiunii și despre traseul ei în acest moment al anchetei, așteptăm documentele oficiale de la instituții, pentru că anchetele judiciare se fac pe documente. Nu vedem niciun motiv pentru care documentele unei misiuni de tipul celei pe care o menționați, deși nu au un caracter public, să nu fie puse la dispoziția organelor judiciare, așa că le vom primi și vom lămuri situația”, a declarat procurorul Țârlea.

Polițistul era agent la Brigada Rutieră a Poliției Capitalei. Potrivit mai multor surse, tot acolo lucrează și tatăl lui.

Poliția Capitalei nu a dat detalii despre incident, purtătorul de cuvânt al instituției precizând doar că Parchetul Tribunalului București a început o anchetă judiciară.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne responsabili de relația cu presa nu au putut fi contactați telefonic până la ora publicării acestui text, pentru a da informații suplimentare referitoare la posibila implicare a ministrului Oprea în acest eveniment rutier.

UPDATE/Presedintele Romanian Center for European Policies, Ciprian Ciucu, scrie pe Facebook ca l-a vazut deseori pe Gabriel Oprea plecand de la restaurantul MAI cu coloana oficiala de politisti. „De ce avea ministrul Oprea coloana oficiala cu motociclisti, noaptea, pe ploaie? De ce? De obicei si intodeauna! Am biroul vizavi de restaurantul MAI de pe Stirbei Voda, acolo unde-si face veacul. Nu e sindrofie oficiala sau nu fara sa foloseasca politia rutiera sa-i deschida calea”, spune Ciucu.

Mai mult, potrivit petreanu.ro,  intr-o postare pe Facebook, vizibila doar pentru prieteni, nasa agentului mort l-a acuzat pe ministru ca poarta responsabilitatea tragediei. O alta persoana comenteaza: “Rusine unor colegi si purtatorului de cuvant care au vrut sa musamalizeze din primele minute graba ministrului de interne de la restaurant-acasa, rusine!”.

UPDATE/Oprea l-a avansat în grad post-mortem pe polițistul care a murit pentru a-l scăpa pe General de trafic după ce pleca de la cârciumă

Polițistul de 28 de ani, Bogdan Cosmin Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, a fost avansat în grad. Pentru că ministrul de Interne a considerat că a murit în misiune. Dar care a fost misiunea sa? Să deschidă drumul lui Gabriel Oprea, care se ducea spre MAI, după un meritat ospăț la un restaurant din Cotroceni. Politiştul făcea parte din coloana oficială a vicepremierului, însă această informaţie, deşi confirmată neoficiale pe toate canalele, este ţinută secretă la nivel public. Pentru că, potrivit legii, poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar „în situaţii deosebite”

Nu ar fi prima dată când Gabriel Oprea folosește poliția în scopuri personale, când șeful UNPR a beneficiat de coloană oficială pentru a merge la ședințele de partid. Nici atunci, nici acum, nu l-a deranjat nimeni pe cel care a devenit liantul de care depind coalițiile de la guvernare. Doar că acum a murit un om. Legea spune că membrii Guvernului pot folosi Poliția Rutieră doar în situații deosebite. Ședința conducerii UNPR sau deranjul provocat de un trafic supraaglomerat din Capitală nu se pot încadra în această categorie.

Iată ce spune legislația în privința folosirii Poliției Rutiere de către demnitari:

(1) Poliția rutieră asigură însoțirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenței.
(2) Se insoțesc cu echipaje ale poliției rutiere demnitari români sau oficialități străine cu funcții similare acestora, după cum urmează:
a) președintele României;
b) președintele Senatului;
c) președintele Camerei Deputaților;
d) primul-ministru al Guvernului.
(3) In situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență, pot beneficia de însoțirea cu echipaje ale poliției rutiere și miniștrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflați în vizită oficial în România, precum și șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.
(4) Beneficiază de însoțire și candidații la funcția de Președinte al României, pe timpul campaniei electorale, după validarea candidaturii, numai pe raza localităților unde au loc activitățile electorale.
(5) Beneficiază de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere foștii președinti ai României, în condițiile legii.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor