EXPLOZIV/Procurorii DNA verifică PUZ-urile din Primăria Capitalei. Multe sunt modificate pe furiș

EXPLOZIV/Procurorii DNA verifică PUZ-urile din Primăria Capitalei. Multe sunt modificate pe furiș

Procurorii DNA au luat la puricat planurile urbanistice de la Directia de Urbanism din Primăria Capitalei, potrivit surselor cetățeanul.net.  Asta, după ce consilierul personal a lui Sorin Oprescu a fost prins în flagrant când lua mită pentru aprobarea unui PUZ, scrie  cetateanul.net .

Concret, procurorii verifică mai multe planuri urbanistice si cum au fost ele aprobate. Motivul: multe planuri sunt sterse si modificate, potrivit surselor noastre, deși acestea aveau stampilă: aprobat spre neschimbare.

Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut, pe 4 iunie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 25.000 de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Potrivit DNA, Solomon Wigler a luat mită 204.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), astfel încât aceştia să voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarket-uri.

La numai două săptămâni, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Gheorghe Cosmin Metescu, funcţionar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, acuzat de luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Cosmin Metescu ar fi pretins, prin intermediari, 40.000 de euro de la proprietarii unui teren din Bucureşti, pentru a interveni în modificarea unui plan de urbanism zonal.

„Concret, proprietarii erau interesaţi ca suprafaţa de teren respectivă să dobândească caracter construibil, în condiţiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafaţă de teren nu avea caracter construibil, fiind încadrată în categoria «spaţii verzi»”, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Cosmin Metescu a fost prins de procurori în timp ce primea de la unul dintre intermediari cei 40.000 de euro ceruţi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...