EXPLOZIV/Să INTERVINĂ Iohannis și DNA pentru STOPAREA MAFIEI Oprea de la Ministerul Apărării!!! Scrisoare deschisă

EXPLOZIV/Să INTERVINĂ Iohannis și DNA pentru STOPAREA MAFIEI Oprea de la Ministerul Apărării!!! Scrisoare deschisă

Organizatia Patronala Industria de Aparare, o asociatie nou infiintata, transmite presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care aduce acuzatii de coruptie conducerii Ministerului Apararii Nationale. De asemenea, se precizeaza in scrisoare ca "lipsa crunta a modernizarii Armatei Romane se datoreaza domnului Gabriel Oprea".

Citește și  EXPLOZIV/DNA doarme, DIICOT sesizată/''Doctorul'' Oprea ''OPEREAZĂ'' de 10 ani REZERVELE STATULUI/Amănunte INCENDIARE

Asociatia vorbeste de fapte de coruptie din domeniul achizitiilor de tehnica militara si cere verificarea ampla a acestor contracte. Mai cere si promovvarea in regim de urgenta a unei legi care sa permita procurorilor civili ai Directiei Nationale Anticoruptie sa poata ancheta cazurile de coruptie din domeniul industriei de aparare, deoarece un procuror militar nu va putea sa ancheteze niciodata pe seful unei structuri de informatii sau al altei structuri militare.

Scrisoarea transmisa de Organizatia Patronala Industria de Aparare:

"Stimate Domnule Presedinte, 

Este o deosebita onoare sa ma adresez dumneavoastra, ca reprezentant al Organizatiei Patronale Industria de Aparare. 

Avem placerea sa va informam ca in data de 06.10.2015 a fost inscrisa la judecatoria sectorului 6 Bucuresti, Organizatia Patronala Industria de Aparare. Aceasta este singura organizatie din domeniul industriei de aparare infiintata conform prevederilor Legii dialogului social nr. 62/2011 si reuneste principalele societati comerciale din acest domeniu. Obiectivul acestei organizatii il reprezinta promovarea intereselor industriei de aparare nationale, de stat si private. 

Strategia de securitate reprezinta un deziderat de maxima importanta, in special in actuala conjunctura geopolitica si apreciem eforturile dumneavoastra privind modernizarea armatei. Trebuie totusi subliniat ca securitatea nationala nu se poate realiza decat cu sprijinul direct al industriei de aparare nationale.

In cadrul dialogului social, sindicatele si-au aratat sprijinul in efortul de revitalizare a industriei de aparare - ca pilon al securitatii nationale si, impreuna cu Organizatia Patronala Industria de Aparare, militeaza pentru: 

Impunerea transparentei si a predictibilitatii in achizitiile Ministerului Apararii Nationale, esentiala fiind astfel eliminarea cazurilor de coruptie.

Realizarea unui nou cadru juridic care sa reglementeze functionarea industriei de aparare nationale atat private, cat si de stat.

Promovarea pe terte piete a industriei de profil prin efort propriu, dar si cu sprijin si implicare directa a Ministerului Apararii Nationale.

Promovarea cooperarii internationale, intr-un mod transparent pentru toti potentialii parteneri. Se va urmari transferul de tehnologie, integrarea in circuitul international precum si productia locala.

Integrarea in structurile Euro-Atlantice inclusiv in zonele specifice industriei de aparare.

Avand in vedere ca in prezent ne confruntam cu numeroase probleme grave si disfunctionalitati in cooperarea cu Ministerul Apararii Nationale, am solicitat de urgenta in data de 14 octombrie 2015, impreuna cu Blocul National Sindical si in conformitate cu legea dialogului social, o audienta domnului Mircea Dusa, ministrul apararii nationale la acea data, explicand natura urgentei. Nici pana astazi nu am primit un raspuns la solicitarea noastra, domnia sa reafirmandu-si, astfel, inca o data (dez)interesul pentru industria nationala de aparare.

Dorim sa subliniem ca incepand cu 23 decembrie 2009 modernizarea de carton sau mai bine zis lipsa crunta a modernizarii Armatei Romane se datoreaza domnului Gabriel Oprea, sub conducerea caruia au fost blocate toate proiectele fiabile, in acesti 6 ani de zile nefinalizandu-se nici un program major.

Trebuie remarcat faptul ca, desi au fost cheltuite sume fabuloase de bani pentru achizitii de tehnica militara, nu s-a acordat nici o prioritate industriei de aparare nationale si nici achizitionarii de echipamente strategice necesare apararii teritoriului national, accentul fiind pus mai degraba pe elemente logistice care sunt doar elemente de sprijin, nu au caracter clar defensiv sau ofensiv. Asa s-a ajuns ca astazi aliatii nostri din NATO sa fie fortati sa aduca tehnica de lupta specifica pentru protejarea teritoriului nostru national. 

Unul dintre cele mai edificatoare exemple il reprezinta cazul Uzinei Mecanice Bucuresti, cunoscuta drept Fabrica de tancuri, entitate economica aflata in proprietatea statului. Astfel, in anul 2014, in vreme ce vechea conducere a acestei fabrici lucra intens cu firme ¬capusa¬, cu 1-3 angajati, firme ce obtineau intre 40 si 90% din cifra lor de afaceri de la aceasta uzina, Ministerul Apararii Nationale oferea contracte masive de reparatii tancuri Uzinei Mecanice Bucuresti fara ca aceste contracte sa fie clar urmarite sau discutate neregulile sesizate de catre cei in drept, nereguli cunoscute si de fosta conducere a CN Romarm SA, in prezent pusa sub acuzatie pentru fapte de coruptie.

Dupa ce conducerea Uzinei Mecanice Bucuresti a fost schimbata, Ministerul Apararii Nationale nu a mai dorit sa repare tancuri la Uzina Mecanica Bucuresti, ci a decis sa le repare la baza proprie, desi nu are capabilitati, dar astfel poate lucra cu firmele dorite. Mai mult, Ministerul Apararii Nationale a trecut la racolarea specialistilor din cadrul Uzinei Mecanice Bucuresti. Cu alte cuvinte, acest minister saboteaza la modul direct industria de aparare nationala, culmea, proprietate a Statului Roman!

Ne declaram extrem de indignati si revoltati, pentru ca, desi cu totii cunoastem aceste fapte de coruptie din domeniul achizitiilor de tehnica militara, unele dintre ele subliniate chiar de parlamentari, membri ai comisiilor de aparare, sau prezentate pe larg in presa, niciodata nu am vazut masuri din partea factorilor responsabili, nu am observat ca lupta anticoruptie in acest domeniu ar exista.

Se impune de urgenta pornirea unei ample, necesare si mult asteptate campanii de verificare a contractelor de achizitii ale Ministerului Apararii Nationale in ultimii 10 ani, ancheta extinsa la firmele private furnizoare ale ministerului si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de fapte de coruptie.

Prin prezenta, ca parte a societatii civile revoltate de fenomenul coruptiei generalizate/extinse, va rugam pe dumneavoastra, atat in calitate de mediator ales de societatea civila, cat si de Presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, sa luati masurile care se impun pentru stoparea acestui flagel, cerand in primul rand demisia factorilor decizionali, care se fac vinovati de situatia actuala, respectiv: 

domnul Mircea Dusa - Ministrul Apararii Nationale,
domnul Valeriu Nicut - Secretar de Stat (cumnatul fostului vicepremier Gabriel Oprea),
general-locotenent Nicolae Ciuca - Seful Statului Major General,
general Marian Hapau - Directorul general al Directiei generale de informatii a apararii si
general-maior Dumitru Scarlat, Seful Statului Major al Fortelor Terestre.

De asemenea, va solicitam in regim de urgenta promovarea unei legi care sa permita procurorilor civili ai Directiei Nationale Anticoruptie sa poata ancheta aceste cazuri de coruptie, urmand ca noi - societatea civila, sa punem la dispozitie o serie de materiale suport. Este foarte clar ca un procuror militar nu va putea sa ancheteze niciodata pe seful unei structuri de informatii sau al altei structuri militare.

Prin prezenta va aducem cu respect la cunostinta, faptul ca in conditiile in care solicitarile noastre vor ramane fara raspuns ca si pana acum, noi fiind deschisi dialogului/dezbaterii, in cadrul adunarii generale a Organizatiei Patronale Industria de Aparare ce se va desfasura luni 16 noiembrie, vom analiza impreuna cu sindicatele organizarea unor serii de proteste impotriva faptelor de coruptie din domeniul achizitiilor militare, pentru a cere si in strada luarea de masuri active pentru redresarea industriei de aparare nationale si demiterea factorilor responsabili pentru aceasta situatie de fapt.

Va rugam sa primiti omagiul celui mai profund respect.

Autor: Dr. Ec. Bogdan Barbulescu Vice-Presedinte Organizatia Patronala Industria de Aparare"



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...