EXPLOZIV/Ungurii NU știu cu CINE VOR INAUGURA AUTOSTRADA! Ponta e FUGIT, Rus DEMISIONAR, Oprea a CONFIRMAT

EXPLOZIV/Ungurii NU știu cu CINE VOR INAUGURA AUTOSTRADA! Ponta e FUGIT, Rus DEMISIONAR, Oprea a CONFIRMAT

Situatie penibila cu cateva zile inainte de inaugurarea tronsonului de autostrada care leaga Romania de Ungaria: Merge Ponta, merge Oprea? Cine reprezinta ministerul transporturilor? Fuga premierului Victor Ponta in Turcia genereaza o balbaiala generala la varful Guvernului de la Bucuresti, cu cateva zile inainte de inaugurarea tronsonului de autostrada Arad-Pecica si inaugurarea noii vami Nadlac, programate pentru sambata in prezenta oficialilor de la Budapesta. Initial a aparut pe surse oficiale in presa locala informatia ca la inaugurarea tronsonului care leaga Romania de Ungaria vor participa premierul Victor Orban si premierul Victor Ponta. Surse dimpomatice au declarat pentru Hotnews.ro ca pana in acest moment este confirmata doar participarea vicepremierului Semjen Zsolt, iar din partea romana a fost comunicata pana la aceasta ora prezenta premierului interimar Gabriel Oprea.

Pe de alta parte, surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca premierul Victor Ponta se va intoarce cel tarziu vineri in tara, dar nu e sigur daca va participa la evenimentul de la Nadlac. In schimb, lideri din partid dadeau in continuare sigura "taierea panglicii" de catre Victor Ponta. Surse diplomatice au mai declarat pentru HotNews.ro ca partea maghiara nu stie pana in acest moment daca la evenimentul de sambata va participa si ministrul trasporturilor din Romania si daca acesta este Ioan Rus (ministru demisionar dar oficial inca in functie) sau ministrul desemnat dar nenumit Mihai Fifor. Reamintim ca Ioan Rus si-a delegat atributiile secretarului de stat Iulian Matache.

Pe 11 iulie vor fi inaugurat lotul II al Autostrăzii Nădlac-Arad, cuprins între Pecica şi Arad, dar şi segmentul de autostradă din Ungaria, cuprins între frontieră şi Mako, potrivit Mediafax. De asemenea, va fi deschis noul punct de trecere a frontierei de stat, care va lega cele două ţări prin interconectarea autostrăzilor A1 şi M43, între localităţile Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria). Lotul II din Autostrada Nădlac-Arad are o lungime de 16 kilometri, însă şase kilometri au fost deschişi circulaţiei în luna decembrie 2014, odată cu primul lot. Astfel, pentru 11 iulie au ramas de inaugurat inca 10 kilometri.

Victor Ponta a plecat din Romania, fara sa anunte pe nimeni, pe 12 iunie. Initial, a plecat la Baku, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, Ponta a plecat spre Turcia impreuna cu premierul turc Recep Erdogan. Zilele urmatoare au aparut informatii pe surse ca -a dus in Turcia pentru a se opera la genunchi. Informatia a fost confirmata pe Facebook, pe 16 iunie, a doua zi dupa operatie, chiar de Victor Ponta. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook ca s-a operat in afara Romaniei pentru a avea "liniste si odihna".

Presedintele Klaus Iohannis a spus trei zile mai tarziu ca a aflat de plecarea lui Ponta la Baku "pe surse". "Nu am mai vorbit cu dumnealui. Nu m-a sunat nici pentru Baku, nici sa-mi spuna 'la multi ani', nici sa-mi spuna ca pleaca in Turcia", a afirmat Iohannis.

Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atributiile premierului Victor Ponta privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.

Reamintim ca pe 15 iunie, ziua in care s-a operat la o clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat sa se prezinte in fata procurorilor DNA pentru a fi audiat, dupa ce cu zece zile inainte fusese anuntat ca este urmarit penal pentru trei infractiuni, in dosarul lui Dan Sova.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus la cunostinta premierului Victor Ponta, in 5 iunie, ca este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.  CP, DT


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani