FADERE cere românilor să protesteze, duminică, la ambasade şi MAE, după UMILINŢELE de la primul tur

FADERE cere românilor să protesteze, duminică, la ambasade şi MAE, după UMILINŢELE de la primul tur

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) cere românilor nemulţumiţi de organizarea alegerilor în diaspora să meargă în faţa ambasadelor şi a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) la o manifestare comună şi paşnică, duminică seară.

FADERE cere românilor să protesteze, duminică, la ambasade şi MAE, privind turul I în diaspora

"Din cauza lipsei de răspuns a Ministerului Afacerilor Externe în urma nenumăratelor solicitări făcute de românii din diaspora, pentru a reglementa problema votului la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, FADERE cere tuturor românilor care au fost nedreptăţiţi şi nemulţumiţi de organizarea alegerilor în diaspora să iasă în faţa ambasadelor la o manifestare comună şi paşnica, duminică 9 noiembrie, ora 18.00, ora României", se arată în comunicatul federaţiei.

Românii din ţară sunt îndemnaţi, la rândul lor, să organizeze o manifestaţie în faţa MAE, la aceeaşi oră.

"Cerem încă o data MAE să nu mai caute scuze şi vinovaţi în altă parte, să nu mai învinuiască echipele care au lucrat în secţiile de votare din diaspora şi să nu mai dezvieze incompetenţa lor pe teme legate de semnarea declaraţiei de vot, nu acolo este problema! Vina este în exclusivitate a Ministerului Afacerilor Externe pentru că nu au pus suficiente secţii de vot în zonele în care comunităţile de români sunt foarte mari, iar în alte zone le-au desfiinţat, în comparaţie cu alegerile din 2009. Cerem pentru diaspora un minim de 1.000 de secţii şi dublarea personalului a cabinelor şi a stampilelor in secţiile de vot deja existente", se mai arată în comunicat.

Totodată, FADERE solicită Guvernului României "să treacă peste aroganţa cu care a tratat de fiecare dată liderii comunităţilor româneşti şi să îi invite la întâlnirea de vineri, 7 noiembrie, pe care MAE a stabilit-o cu ambasadorii din ţările cu comunităţi mari de români".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

3 Rareș Bogdan / Îl asigur pe Ludovic Orban că va avea un contracandidat „foarte puternic” la șefia PNL

4 Istoria care nu se predă la şcoală. Cum pregătea CIA răsturnarea regimului comunist din România: operaţiunea Q…

5 O româncă face carieră într-unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din Turcia