Fostul deputat PDL Dragoş Iftime, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Fostul deputat PDL Dragoş Iftime, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Fostul deputat PDL Dragoş Iftime a fost condamnat definitiv astăzi de judecătorii Curţii de Apel Iaşi la şase ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de comiterea mai multor infracţiuni: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, aderare la grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Alături de el, au fost condamnaţi la închisoare cu executare tatăl său, cumnatul dar şi alţi trei romi din comuna ieşeană Grajduri, cu care ar fi derulat afacerile ilegale.

Deputatul Dragoş Iftime a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorii DIICOT Iaşi, alături de tatăl său, Ionel Iftime, şi de Ionuţ Iftime Atofanei, directorul comercial al firmei familiei deputatului, Koket SA. Potrivit DIICOT Iaşi, cei trei „s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operaţiuni comerciale fictive cu (…) reprezentanţi ai Black Company (Grajduri, judeţul Iaşi), societate care în fapt nu avea nicio activitate reală.

Conform aceleiaşi scheme financiare, învinuiţii au falsificat documente contabile şi registre contabile, astfet încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL prin neînregistrarea veniturilor, şi nu în contabilitatea Koket SRL prin înregistrarea de operaţiuni fictive“, menţionează procurorii în rechizitoriu. Aceştia mai menţionează că grupul infracţional era coordonat chiar de Dragoş Iftime, iar prejudiciul adus statului se ridică la 500.000 de euro. Metoda, susţin procurorii, era foarte simplă.

Chitanţele şi facturile în alb cumpărate de la firma din Grajduri erau completate ulterior de reprezentanţii Koket SRL, „pentru a justifica în contabilitate intrările de animale de la persoanele juridice, cu toate că acestea proveneau de la persoane fizice, şi a-şi crea posibilitatea de compensare sau rambursare TVA de la bugetul de stat“, au mai arătat procurorii DIICOT în actul de acuzare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei