GUVERNUL pregăteşte trupe antitero contra manifestanţilor!

GUVERNUL pregăteşte trupe antitero contra manifestanţilor!

În vâltoarea alegerilor, când toată lumea îşi face planuri de mărire sau de supravieţuire, după caz, “sforarii” de profesie profită de toată această agitaţie pentru a rezolva, pe şestache, unele priorităţi personale.

Astfel ca, in timp ce oamenii legii nu au cazut pana acum in nicio capcana si au iesit cu fruntea sus din toata aceasta isterie electorala, un grup de generali din asa-numitul nucleu dur al MAI pregateste aplicarea unui plan secret, prin care interventia antiterorista a Jandarmeriei sa treaca in subordinea celor de la Ordine Publica.

Ce-i drept, la prima vedere totul pare o banala mutare birocratica sau cel mult o miscare pentru a se face loc de niscaiva functii in plus. Numai ca, pentru cunoscatorii sistemului, mutarea pe care a fost desemnat sa o puna in practica nimeni altul decat comandantul IGJR, Mircea Olaru – care este orice, dar numai strateg nu –, ascunde o mare capcana. Prin care se impusca practic doi iepuri dintr-o lovitura. Pe de o parte, “mascatii” DNA de la BSIJ vor fi blocati in derularea nenumaratelor misiuni indeplinite in sprijinul procurorilor anticoruptie.

Se incearca stoparea sprijinului oferit de BSIJ pentru DNA la retinerea „baronilor“
Dar, extrem de interesant, astfel se creeaza un precedent extrem de periculos, din moment ce luptatorii de elita, inclusiv cei cu pregatire antitero, vor putea fi scosi pe strazi. Intr-adevar, asta mai s-a intamplat si pana acum, numai ca nu sub auspiciile Ordinei Publice.

Au vrut sa-i rupa

Dupa cum “National” a dezvaluit in exclusivitate, cei aflati inca la butoanele subterane ale Ministerului de Interne si care vor astfel sa-i protejeze pe “baronii” vanati de procurorii anticoruptie, au incercat de mai multe ori sa taie “bratul inarmat” al DNA, asa cum este cunoscuta structura de elita a Jandarmeriei. Insa de fiecare data, planurile de destructurare sau de rupere in mai multe bucati a BSIJ au esuat, “mascatii” condusi de generalul Zoltan Balint continuand sa-si indeplineasca pe mai departe, cu brio, misiunile de interventie facute la raziile si descinderile DNA. Ceea ce nu i-a dezarmat insa pe cei care s-au angajat in fata “baronilor” sa rezolve cu orice pret acest “incovenient” al independentei BSIJ, asa ca, daca n-au putut sa-i dizolve pe “mascatii” DNA, s-au hotarat sa-i traga barem pe linie moarta. Chiar daca solutia gasita, respectiv preluarea comenzii interventiei antiteroriste de catre Ordinea Publica, este pur si simplu halucinanta! Este ca si cum luptatorii de la SIAS, trupele de elita ale Politiei, ar fi trimisi in misiune nu dupa cei mai periculosi interlopi, ci pusi sa “vegeteze” preventiv la intrarea in gradinite si scoli!

Pasnici sau teroristi?

Si orice pretext s-ar gasi sau oricat s-ar dezice unii de aceasta incercare de anihilare, fie si partiala, a “productivitatii” BSIJ si implicit, prin ricoseu, a operatiunilor DNA, tot ramane marea intrebare cum de i-ar putea trece cuiva prin cap sa mute interventia antiterorista la Ordine Publica? Sa fie doar o simpla “bazaconie” pentru ca nu i-a dus mai mult capul pe cei care s-au grabit astfel sa execute, cum s-au priceput ei mai bine, un ordin neasumat oficial? Greu de crezut. Si atunci, mai ales in conditiile in care toate prognozele dau ca sigura intensificarea actiunilor stradale de protest, fie ele unele spontane sau minutios pregatite, ramane un mare semn de intrebare cine va decide daca manifestantii care se urca pe garduri si flutura steaguri vor fi catalogati drept pasnici sau violenti. Situatie in care “teroristii” se vor confrunta cu structurile antitero, dupa niste norme de interventie bine stabilite, sarindu-se peste obisnuitele imbranceli de pana acum. Iar riscul unor provocari prin care sa se escaladeze  violenta de la mitinguri creste imens, avand de pierdut atat organizatorii manifestatiilor, cat si “mascatii” DNA. Care, fiind militari, va trebui sa asculte de ordinele celor de la Ordine Publica, compromiterea lor fiind astfel mult mai usor de realizat.

Cercetare si informatii

Iar miscarea pregatita in laboratoarele subterane ale „stapanilor casutelor” din MAI  este cu atat mai interesanta de urmarit cu cat, concomitent, este prevazuta si dezvoltarea deja exacerbata a sectorului de cercetare si informatii. Adica serviciul secret care a luat-o tot mai vartos pe drumul „filajului paralel” si complet ilegal patentat de „puii de Vulpe” de la „Doi s’un sfert”. Autor: Catalin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina